← Terug naar categorie Compressoren, pneumatiek & hydrauliek

Optimalisering Perslucht, een geweldige manier om energiekosten wegblazen

10% van de Britse industriële elektriciteit wordt gebruikt om perslucht te produceren, tegen jaarlijkse kosten aan de Britse PLC van ongeveer 750 miljoen pond (en stijgende). Perslucht is een dure grondstof, en mag niet worden verspild. Het is belangrijk om een ​​onafhankelijke aanzicht persluchtverbruik krijgen binnen een productieomgeving. Adviseur Ingenieursbureau Air Technology, van Loughborough, heeft uitgevoerd over 1900 energiebesparing onderzoeken in vele verschillende industrieën over de hele wereld, zo hebben geweldige ervaringen van de belangrijkste manieren waarop energie wordt verspild en wat kan worden gedaan over. Door het nemen van een holistische benadering van de lucht gebruik in een fabriek, de gerealiseerde besparingen gemiddeld 28%. Besparingen kunnen aanzienlijk zijn, zowel aan de vraag-(machines) en aanbod (compressor) kanten van de vergelijking.

Perslucht is een zeer handige manier van overdracht van energie rond een plant, maar, zo handig, wordt vaak verspild. Distributienetwerken kan druk verliezen, en knelpunten kunnen worden gevormd dat de compressor lading vergroten. Er kunnen eenvoudige remedies zoals het veranderen van armaturen of pijpleidingen, maar gedetailleerde studies moeten worden uitgevoerd om duidelijk aan te geven waar de problemen liggen. Aan de vraagzijde, optimalisatie van processen leidt tot uitstekende rendementen. Bijvoorbeeld, Air Technology liet een papier recyclage-installatie een jaarlijkse besparing van £ 12,000 simpelweg door het isoleren van productiemachines wanneer niet in gebruik. In operaties lucht-intensieve zoals beluchting planten in de behandeling van afvalwater, hebben een besparing van meer dan 60% is bereikt, ten belope van meer dan een miljoen kWhr / jr.

Vanuit het standpunt van een onafhankelijke consultant, de belangrijkste eerste stap is om het proces te begrijpen. Energieverliezen kunnen bestaan ​​een aantal punten in het systeem; een onredelijk opgegeven compressor, of slecht onderhoud is vaak belangrijk, vooral als je bedenkt dat ongeveer 75% van de levensduurkosten van een luchtcompressor worden verklaard door de kosten van energie. Het eerste deel van een project is te kijken naar de gebruikte energie en de luchtstroom door de plant; door kruisreferenties tegen een groot aantal resultaten verkregen soortgelijke sites is het mogelijk om te bepalen hoe ver van het ideale de plant functioneert. Zodra de benchmarking is voltooid, een project kan uiteraard worden getroffen om de situatie te verhelpen.

Aanbodzijde besparingen zijn echt neer op het verbeteren van de compressor efficiency, individueel en in groep compressor control met variabele snelheid motoren en het reduceren van luchtverontreinigende generatie druk. Er zijn enorme besparingen worden gemaakt bijvoorbeeld over de aanbeveling van Air Technology, producent van verpakkingsmateriaal vervangen een centrifugale compressor met olievrije schroef machines en opgeslagen dan £ 73,000.

De overwegingen .....

Als we kijken naar de lucht en-distributie-systeem, zijn er zes belangrijke gebieden waar geen lucht systeem efficiëntie te verliezen en waar verbeteringen kunnen worden aangebracht:

Generatie: Bedrijven verspillen aanzienlijke hoeveelheden geld door een slechte selectie van apparatuur en verspillende werking. Gedurende de levensduur van een compressor is ongeveer 75% van de kosten elektriciteit. Nieuwe apparatuur is onvermijdelijk efficiënter, maar het is ook van vitaal belang om de juiste afmeting, type en configuratie te kiezen, zodat het volledige scala aan eisen ter plaatse kan worden behandeld. Naarmate de compressoren ouder worden, kan het percentage slecht presterende en inefficiënte compressoren toenemen. Dit kan gemakkelijk worden opgemerkt door personeel op de bouwplaats, omdat de verslechtering geleidelijk verloopt en het feit dat meer compressoren draaien, kan worden toegeschreven aan andere factoren, zoals hogere belastingen. Onderhoudsproblemen zullen ook bijdragen aan slechte prestaties; ontoereikende onderhoudsschema's voor compressoren of instrumentatie zullen de efficiëntie aanzienlijk beïnvloeden.

Behandeling: De compressor comprimeert niet alleen de lucht, natuurlijk, maar ook in de lucht vocht en deeltjes. Atmosferische lucht bevat ongeveer 1.5 miljoen deeltjes per m3; in gecomprimeerde lucht bij 7 bar, dit is meer als 1.2 miljard. Het is essentieel dat managers hebben een duidelijk inzicht in de benodigde lucht-normen omdat verschillende zuiveringsinstallatie opties leiden tot verschillende lasten op het systeem. Verbeteringen in dauwpunt sensing controle en het gebruik van restwarmte voor droogmiddel regeneratie opgeslagen een farmaceutische fabriek £ 36,000, bijvoorbeeld.

Drukverliezen en andere tekortkomingen door de behandeling zijn belangrijk. De sleutel is om te trakteren op een minimumnorm en vervolgens een upgrade behandeling lokaal waar het individuele proces dat noodzakelijk maakt. Meting van de parameters zoals dauwpunt en niveaus van verontreinigende stoffen, waaronder olie, fijnstof, microbiële belasting en luchtverontreinigende stoffen helpen om te identificeren over-of onderbehandeling en wijzen op de mogelijkheden voor energiebesparing.

Distributie en Netwerk: De manier waarop de lucht wordt het proces moet ook worden overwogen. Er kunnen druk daalt als gevolg van slecht gerouteerd leidingen, overbodige leidingen, ten onrechte sized leidingwerk of knelpunten die efficiëntie die allemaal bij aan de druk setpoint ruim boven optimum.

Lekkage: De gemiddelde leksnelheid in het VK wordt geschat op tussen 20% en 50%. Het identificeren en repareren van luchtlekken in het systeem is een essentieel onderdeel van het verlagen van energiekosten in een persluchtsysteem. Ultrasone lekdetectie kan lekken vinden, zelfs in productiegebieden met veel ruis, waardoor een programma voor lekreparatie kan worden gepland.

Proces Optimalisatie: het verbeteren van de efficiëntie van het proces en het luchtnetwerk kan grote besparingen opleveren. Er zijn veel gebieden waar de luchttoevoer naar apparatuur kan worden geïsoleerd wanneer die machine bijvoorbeeld niet werkt. Zoek ook naar toepassingen waarbij lucht kan worden vervangen, bv. Door lucht aangedreven pompen kunnen 10 keer meer kosten dan standaard door een elektromotor aangedreven eenheden.

Warmteterugwinning: vergeet niet de restwarmte. Een compressor om efficiënt het moet 90% van de toegevoerde energie verwerpen. Terugwinning van de restwarmte voor ruimteverwarming kan resulteren in zeer de moeite waard besparingen. Een recent voorbeeld was een vliegtuig fabriek dat £ 6,800 gered alleen door de kanalisering van de warmte in de fabriek!

Tot slot .....

Perslucht is goed voor een aanzienlijke hoeveelheid industrieel energieverbruik, maar vaak niet de aandacht die het verdient bij de behandeling van energiebesparing en energie-efficiëntie te ontvangen. Een onafhankelijke adviseur, niet gebonden aan een leverancier van machines, zal u helpen om energie te besparen, het verbeteren van de efficiëntie van processen en de kosten te verlagen.

Air Technology Limited
Loughborough
Leicestershire

Kan gecontacteerd worden op:

Tel: 01509 264900
E-mail: [Email protected]
Web: www.airtechnology.co.uk

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.