De One Element Food & Beverage-fabrikanten kijken in hun koelsystemen over het hoofd

Na hygiëne, nauwkeurige temperatuurregeling is van vitaal belang voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie; zowel in termen van het reguleren van de werkomgeving alsmede specifieke productieprocessen - een constante kwaliteit het hele jaar door te garanderen. Echter, veel fabrikanten ten onrechte met uitzicht op een onderdeel van hun koelsystemen die een ernstig gevaar voor besmetting kunnen opleveren als een ramp.

brent hall-IC's koel energieHier, Brent Hall, Technical Manager bij ICS Cool Energy, onderzoekt wat de fabrikanten moet weten over glycol en hoe ze kunnen ervoor zorgen dat hun koelsysteem presteert op zijn best en veilig.

Setting the scene

Glycol is een nietje in alle chiller gebaseerde koelsystemen werken onder 6 ° C en is in feite een antivriesoplossing met ingebouwde remmers ter voorkoming van de warmteoverdrachtfluïde beschadigen koelsystemen. Dit gebeurt meestal bevriezen, vooral als de koelmachine buiten of de corrosie van inwendige onderdelen.

Gebruikt in de industrie in secundaire koelsystemen, kan glycol worden verdeeld in twee hoofdcategorieën: mono-ethyleenglycol (MEG) en monopropyleenglycol. De meeste voedselverwerkende bedrijven zijn zich terdege bewust van de hoge toxiciteit niveaus van MEG en het is dan ook terecht over het hoofd gezien in het voordeel van MPG voor alle voedsel-gerelateerde toepassingen.

Een MPG biedt lage toxiciteit niveaus mondelinge en voor de laatste 20-30 jaar, het is al gezien als een veilige oplossing waarbij er een risico van incidenteel contact met voedsel. In feite is MPG als een verbinding die werkelijk gebruikt in sommige kleurstoffen en smaakstoffen, alsmede e-sigaretten.

Echter, MPG is fundamenteel zeer corrosief. Hoewel het minimaal risico voor de mens vertegenwoordigt een MPG, zelfs na verdunning met water, kan blijken zeer corrosief te zijn wanneer aan metaalelementen binnen een koelsysteem, namelijk die van aluminium, koper en staal. Daarom is de overgrote meerderheid van de leveranciers raden het gebruik van remmers aan de corrosieve aard van de glycol tegen te gaan, en dit wordt in het algemeen binnen de verwerkende sector voedsel en drank geaccepteerd.

verborgen gevaren voedselverwerking

5 tips om het meeste uit uw glycol

1. Gebruik alleen geremd glycol

Ongeremde glycol en watermengsels zeer corrosief, vaak zelfs meer dan gewoon leidingwater.

2. Niet glycolen mengen

Verschillende soorten en merken glycol mogen niet worden gemengd. De meeste moderne glycolen bevatten remmers en worden geverfd voor identificatie. Indien per ongeluk gemengd, kunnen onverenigbaarheden leiden tot scheiding en / of reactie, wat resulteert in gelvorming die filters, zeven en pompafzuiging verstopt.

3. Het controleren van uw lokale milieu-regels

Sommige gebieden hebben regelgeving met betrekking tot het gebruik en de verwijdering van bijzonder glycolen en antivries oplossingen, met betrekking tot zaken als bodemstructuur, het grondwater en afvoer. Zorg ervoor dat u uw gemeente raadplegen om de plaatselijke milieu-regels te controleren. Bio- glycolen zijn een milieuvriendelijk alternatief.

4. Gebruik de juiste water

De meeste systemen maken gebruik van gewone mains “tap” water. Echter, het toepassen van de juiste remmers en biocide is van vitaal belang voor chiller systeem schade te voorkomen. Met behulp van een van de “Pure” wateren - gedistilleerd, gedemineraliseerd, gedeioniseerd of RO Water - zal al de onvoorspelbaarheid in verband met de stad leidingwater te verwijderen. Wij raden het gebruik van zuiver water - gedistilleerd, gedemineraliseerd, gedeïoniseerd of RO water - met een geschikte (minimaal 20%) remde glycol mix om de ultieme bescherming systeem.

5. Onderhoud uw koelmachine en hygiëne en vloeistof systeem

Indien één van de water / glycol oplossing of systeemleidingen tekort op enigerlei wijze zal de werking van de koelmachine worden aangetast en de warmte-overdrachtscapaciteit wordt verminderd. Filters / zeven moet worden geïnstalleerd en regelmatig worden gecontroleerd, hoewel de beste beleid is om de bron van de besmetting aan te pakken. Het gekoeld watersysteem moet worden gespoeld, gereinigd en ontsmet voorafgaande aan het toevoegen van een nieuwe water / glycol-oplossing. Ook moet regelmatig worden bemonsterd en getest om te verzekeren dat er geen onderliggende of progressieve vervuiling en / of corrosie problemen.

De verborgen gifstoffen - cruciale feiten

Hoewel deze remmers noodzakelijk zijn om te zorgen dat het koelsysteem efficiënt en effectief kan werken, missen veel van deze veel gebruikte remmers niet dezelfde niveaus van lage toxiciteit als MPG.

Cruciaal wordt de glycol inhibitor INFORMATIE Informatie vaak niet in de veiligheidsinformatiebladen door de relatief kleine hoeveelheden toegepast, zodat ook zij worden gemist door de eindgebruiker.

Een onbevangen MPG en water oplossing zou een risico van vergiftiging niet vormen als een lek zou voordoen en het kwam in contact met een product dat bestemd is voor menselijke consumptie. Hetzelfde kan niet gezegd worden, maar als het warmteoverdracht fluïdum is behandeld met de meeste anti- corrosieremmers op de markt.

Uiteindelijk is de verkeerde remmers: het MPG oplossing een ernstig risico van verontreiniging. Vitaal, wordt dit feit niet bekend bij velen in de voedingsindustrie.

Het oplossen van het probleem

Hoe kan de voedselverwerkende industrie daarom beginnen om dit potentieel besmettingsrisico te pakken?

Bewustwording is de eerste stap. Ik dring er bij alle voedsel en drank fabrikanten om te controleren met hun huidige glycol leverancier of de stof een besmetting risico als het ware in incidenteel contact komen met voedingsmiddelen.

Vervolgens wordt in overleg met brancheorganisaties. Er zijn een aantal organisaties die een leidraad voor 'veilig voedsel' producten kunnen aanbieden, met de NSF als voornaamste autoriteit. NSF kan een lijst van producten die zijn erkend als veilig voor gebruik in voedsel verwerkende toepassingen, en kan daardoor een betrouwbaar alternatief voor MPG met potentieel toxische remmers.

Deze producten, die de NSF-geaccrediteerde FlowCool-FS glycol van ICS omvatten Cool Energy, voorzien van organische remmers die kunnen garanderen dat de vereiste niveaus van corrosie preventie en thermisch rendement, zonder een risico voor de gezondheid van de mens als per ongeluk geconsumeerd. Deze organische remmers zijn ontwikkeld door een team van ervaren chemici die, wanneer gecombineerd met een MPG, zullen de eindgebruikers de gewenste gemoedsrust bieden als het gaat om het vermijden van potentieel giftige verontreiniging.

Gemoedsrust

Uiteindelijk is de voedselverwerkende industrie is een terecht risicomijdende marktsector. Een kleine lek kan een bedrijf kosten zijn geloofwaardigheid en het aandeel van de markt, en het wordt steeds moeilijker om reputatieschade te herstellen in zo'n snelle en competitieve markt.

Glycol is een altijd aanwezige vaste waarde in de meeste koelsystemen in voedsel en drank verwerkende bedrijven in het hele land. Echter, veel fabrikanten kunnen onbewust worden zich bloot aan ernstige risico besmet te worden als er een lekkage zou optreden en de glycol gebruikt werd behandeld met potentieel schadelijke remmers.

Gelukkig zijn er nieuwe producten op de markt die MPGs met organische remmers te combineren tot een warmte-overdracht oplossing die zowel betrouwbaar en, heel belangrijk, honderd% veilig is voor incidentele menselijke consumptie als een lek zou voordoen te leveren. In een sector waar er geen ruimte voor fouten, kunt u niet underestimatee het belang van extra gemoedsrust.

Procesindustrie Informer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.