← Terug naar categorie Compressoren, pneumatiek & hydrauliek

Medische perslucht

De toepassingen van perslucht zijn vrijwel universeel van het oppompen van uw autobanden om geavanceerde controlesystemen voor industriële processen. In het medische gebied perslucht wordt gebruikt om eenvoudige mechanische apparaten zoals boren en zagen, ventilatoren en als draaggas anesthesie en geïnhaleerde medicijnen bedienen.

Perslucht aan de bron is de lucht die door een mechanische inrichting (compressor) die in de industrie soms in contact met de smeerolie. In meer "kwaliteit" toepassingen de perskamer is meestal droog van een smerende medium.

Water is een bekende verontreiniging van perslucht op basis van het feit dat omgevingslucht met een gemiddelde 60% relatieve luchtvochtigheid naar de compressor wordt gezogen en naar de 7-balk (G) wordt gebracht, wat een absolute compressieverhouding van (7 + 1) / 1 betekent = 8. Eenvoudige wiskunde vertelt dat met het watergehalte nu 8 keer het oorspronkelijke iets moet gebeuren en de fysica is dat de temperatuur sterk stijgt tijdens compressie en dat de lucht 100% verzadigd is, maar elke vermindering van deze temperatuur zal condensatie veroorzaken. Deze condensatie wanneer olie aanwezig is, is zuur en agressief voor leidingen en gewrichten en moet duidelijk worden verwijderd vóór opname door of contact met een patiënt.

Dit is het makkelijke onderdeel om op te lossen. Compressoren hebben tegenwoordig een breed scala aan opties om minder olie te verbruiken en met een ingebouwde koeler om het grootste deel van het vocht in een compressorpakket te condenseren. Vervolgens kan de resterende waterdamp worden verwijderd door bekende, bekende apparaten, drogers genaamd, die koelmiddel of een droogmiddel kunnen gebruiken om water tot het vereiste niveau te verwijderen. Filters kunnen olie, oliedamp en aerosol verwijderen indien aanwezig tot 0.006 mg / m3 wanneer standaardoliefilters en koolstofadsorbeerders worden gebruikt. Dus als we olie minder compressoren en een persluchtdroger met goede filtratie hebben, is dat dan het einde van het verhaal? Helaas moeten we geen andere risico's overwegen. De meting van de druk en het dauwpunt (de temperatuur waarbij water zal condenseren) is gemakkelijk en goedkoop en zeer goed bekend bij ingenieurs. Waar moet de ziekenhuisingenieur anders nog aan denken?

Hij zou kunnen denken ... ik bewaak dauw, punt en druk en ik heb alarm en sluit af ... Ik ben OK. Fout! Omgevingslucht bevat 150 miljoen vuildeeltjes waarvan ongeveer 70% kleiner is dan het compressorinlaatfilter. Omgevingslucht bevat ook 0.05-0.5mg / m³ koolwaterstoffen. Er zijn hier twee problemen. Als een compressor zonder olie wordt gekozen, kan worden aangenomen dat filters voor olieverwijdering niet nodig zijn ... klinkt dit logisch? Ten tweede, als een gesmeerde compressor de basis is, wordt vaak een klein papieren filter geïmpregneerd met koolstof aangeboden als het laatste olieverwijderingsapparaat. Dus de operationele problemen hierachter zijn dat de olieminderende oplossing die perfect mechanisch werkt nog steeds oliedampen binnen trekt, ze concentreert via het compressieproces en ze vervolgens aan het systeem levert. In het geval van de gesmeerde oplossing is de levensduur van het filter slechts 100's van uren in vergelijking met 1000's uren voor andere apparaten.

Dus wat moet er gedaan worden om het risico te vermijden? Er is een mantra in bedrijf "wat wordt gemeten wordt gedaan" of zoals BEKO TECHNOLOGIES het stelde: "Te beheren moeten we meten!" De oliedamp moet worden gemeten en dit wordt sterk opgevolgd door de medische sector in sommige Europese landen zoals de Benelux. BEKO TECHNOLOGIES heeft een instrument aangewezen METPOINT OCV dat het resterende oliedampgehalte in persluchtsystemen continu zal meten tot 0.006 mg / m3 met ingebouwde dataretentie en compatibiliteit met de huidige communicatiesystemen om trendbeheer mogelijk te maken en uit te schakelen indien nodig. In veel installaties waar het METPOINT OCV-apparaat is geïnstalleerd, is de gebruiker geschokt om metingen voor oliedamp te zien, waarbij hij niet aanwezig zou kunnen zijn. Daarom kan het risico worden genegeerd door te meten en of er dampen aanwezig zijn door de installatie van een koolstoftoren die voldoende materiaal bevat om te voldoen aan de systeemnormen voor onderhoudsinterval.

Contact: Ruth Goodison
BEKO TECHNOLOGIES Limited, 2 & 3 West Court, Buntsford Park Road, Bromsgrove, Worcestershire, Engeland, B60 3DX.
Tel: 01527 575778. Fax: 01527 575779.
E-mail: info.[Email protected] Website: www.beko-technologies.co.uk

BEKO Technologies Ltd

Ons vakgebied is alles wat stroomafwaarts van een lucht of gas compressor.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.