Optimaal gebruik maken van uw IT-infrastructuur

Tony Mannion, Business Unit Leader Industrial IT van SolutionsPT, kijkt naar de druk van productiebedrijven en de veelbetekenende signalen dat ze hun infrastructuur zijn ontgroeid.

OplossingenPT Tony MannionHet maken van de sprong van MKB tot een grotere onderneming is spannend, maar niet zonder zijn uitdagingen. Het hebben van de juiste software en technologie in de plaats is van essentieel belang voor het kweken van een bedrijf, maar veel bedrijven - in het bijzonder de fabrikanten - worden beperkt door ouderwets proces en toepassingen. Dus hoe kan beslissers identificeren wanneer hun IT-systemen het omslagpunt bereikt hebben?

Naar aanleiding van de recente financiële crisis en de daaropvolgende voortdurende herstel, is het nu van essentieel belang voor de fabrikanten om ervoor te zorgen dat ze het maximaliseren van hun activa en toepassingen om hun zakelijke doelen te bereiken. IT is uitgegroeid tot een steeds belangrijker diensten aan fabrikanten, zo heeft ook de eis voor de systemen niet te falen en voor de prestaties consistent blijven.

Om voorop te blijven lopen, moeten Britse fabrikanten gebruikmaken van de nieuwste innovaties op het gebied van technologie. Dit wordt steeds belangrijker als je kijkt naar een recent rapport van de Government Department for Science, waarin de Britse maakindustrie wordt aangemerkt als een van de sectoren die de komende jaren drastische veranderingen zullen ondergaan, omdat de impact van het internet der dingen groter wordt.

Het internet van de dingen is slechts een van een groot aantal nieuwe benaderingen die het mogelijk maken de fabrikanten in het hele land om slimmer, 'real-time' analytics verzamelen wat betekent dat ze kunnen zien hoe en waarom hun fabrieken presteren. Echter, voordat de fabrikanten in staat zijn om vast te stellen en aan te passen, moeten zij een korte blik op de kwaliteit van de IT-systemen worden ze momenteel te nemen.

Er zijn vele drukpunten die fabrikanten moeten zich bewust zijn van als het gaat om de prestaties en de kracht van hun IT-systemen. Vergrijzing activa en legacy vervanging behoren tot de duurste horden, vaak behoeft te worden vervangen om onverwachte en onnodige downtime te voorkomen. Toegenomen concurrentie vereist systemen die fabrikanten geven de rand en de mogelijkheid om sneller te werken en de productiviteit te verhogen. Met cyber bedreigingen verhogen van over de hele wereld, beveiliging en veerkracht is nu, meer dan ooit, een belangrijk aspect van IT-systemen.

Let op - kleine dingen betekenen veel ...

Het identificeren van deze potentiële problemen voordat ze in ernstiger problemen veranderen, is van vitaal belang en er zijn een aantal veelbetekenende signalen die fabrikanten kunnen helpen bij het herkennen van de eerste tekenen van een ontgroeid IT-systeem. Als de onderhoudskosten en het voortdurende gebruik van het systeem bijvoorbeeld te hoog worden, is het tijd om naar een vervangende structuur te kijken. Evenzo, als bedrijven groeien, neemt ook de hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd toe. Als er geen systemen zijn om deze groei te ondersteunen, kunnen fabrikanten de belangrijkste beslissingen nemen over valse, onvolledige of onnauwkeurige gegevens.

Nauwkeurige gegevens is essentieel om de operationele intelligentie en aandrijving efficiëntie te bereiken.

Het onvermogen van systemen om aan te passen is een verdere indicatie dat het tijd is om de IT-voorzieningen opnieuw te beoordelen. Dit kan worden vastgesteld door bedrijven die grote hoeveelheden tijd en geld uitgeven aan de integratie van gegevens uit verschillende bronnen en even grote bronnen die worden gebruikt voor systeemonderhoud. Het meest schadelijke resultaat van onbuigzaamheid kan zijn dat het bedrijf groeit en zich uitbreidt naar nieuwe markten of nieuwe assortimenten introduceert, de infrastructuur en het systeem waarop het is gebaseerd, beperkend is en het daarom tegenhoudt. De fabrikanten van vandaag moeten hun klanten flexibiliteit bieden. Hoewel sommigen misschien een standaardproduct willen, zullen anderen variaties vereisen die op maat zijn gemaakt voor bepaalde markten. Oudere systemen voorkomen vaak dat fabrikanten flexibel op deze verzoeken reageren, wat leidt tot verloren inkomsten.

Naarmate een bedrijf groeit, groeit ook de geografische spreiding. Het openen van internationale kantoren of productielocaties zal de druk op bestaande systemen alleen maar vergroten. Deze kantoren of sites moeten naadloos kunnen communiceren. Ze zullen allemaal hun eigen gegevens produceren, maar om ervoor te zorgen dat het algemene bedrijf efficiënt werkt, hebben technici en medewerkers toegang nodig tot alle informatie die wordt geproduceerd. Als het juiste systeem is geïnstalleerd, worden gegevenssilo's gemaakt waarbij potentieel waardevolle gegevens die zakelijke beslissingen kunnen genereren gewoon worden verspild.

Vaak de meest kostbare indicatie dat een fabrikant van de IT-systemen is ontgroeid is wanneer het wordt dan afhankelijk van handmatige processen - processen die, in een ideaal scenario, het systeem kan op zichzelf te nemen. Het is bedoeld om de efficiëntie te rijden door automatiseringsprocessen eenvoudig te implementeren en te verhogen uitgang standaardisatie. Indien het systeem uitvoert, bestaande werkdruk wordt toegevoegd aan de noodzaak om handmatig systemen en eventuele problemen te verhelpen door.

Dit gezegd zijnde, kunnen weinig bedrijven zich een complete revisie van hun IT-systemen en infrastructuur veroorloven, dus de sleutel tot het leveren van de broodnodige verbetering is door het beheer van de bestaande legacy-systemen. Dit kan worden bereikt door IT-investeringen zorgvuldig te beschermen en te behouden om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk operationeel blijven en zo goed mogelijk presteren.

Raak niet in paniek, kunnen helpen bij de hand ...

Legacy-systemen kunnen ook worden gemigreerd naar nieuwe, beheersbare, schaalbare technologie. Legacy-IT-systeemmigratie is het proces waarbij gegevens of programma's van het ene computersysteem, de softwaretoepassing of de website naar het andere worden overgebracht. Dit kan gepaard gaan met fysieke systeemmigratie, wanneer oude hardware niet langer in staat is om te voldoen aan de behoeften van het systeem of als het is beschadigd. Het kan ook de vorm aannemen van software of op gegevens gebaseerde migratie, waarbij bestanden, gegevens, gebruikers en vele andere instellingen tussen systemen worden overgedragen.

Door ervoor te zorgen dat de juiste kennis en ervaring binnen organisaties aanwezig is, kan worden gegarandeerd dat IT-systemen worden gemaximaliseerd om efficiënt te werken en de vereiste ondersteuning en services te leveren. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u een volledig nieuw personeelsbestand van IT-specialisten in dienst heeft. In werkelijkheid betekent de vaardigheidskloof in de IT-sector dat meer bedrijven wenden zich tot managed services om hun IT-systemen te ondersteunen. Dit betekent dat een derde partij kan worden gebruikt voor het beheren en bewaken van IT-systemen, waardoor fabrikanten kunnen profiteren van hun expertise en kennis, terwijl ze gemoedsrust bieden dat systemen werken zoals verwacht en risico's en downtime worden verminderd.

Ervoor zorgen dat fabrieken beveiligd zijn tegen cyberbedreigingen, efficiënt werken en produceren naar een hoge kwaliteit moet hoog op elke lijst met prioriteiten van fabrikanten staan. Wat deze afzonderlijke problemen met elkaar verbindt, is dat ze allemaal kunnen worden verbeterd door ervoor te zorgen dat IT-systemen geschikt zijn voor hun doel. Belangrijk is dat het nu tijd is voor fabrikanten om hun fabrieksvloerinfrastructuur te herzien en welke opties voor hen beschikbaar zijn. Het komt neer op een eenvoudige keuze - bewaren en beschermen of moderniseren.

Procesindustrie Informer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.