← Terug naar kalibratiecategorie

Weten wanneer je moet een kalibratie-, kalibratiecontrole, een schoonmaakbedrijf, OF ALL DO

De zinsnede in de bovenstaande titel is eigenlijk onjuist in zijn reeks van formulering. Alle pH-metingen worden geacht te worden genomen en alleen geaccepteerd als de pH-sensor schoon is. Immers, kan een besmette pH-sensor een onjuiste lezing opleveren. Dus moet men ervoor zorgen dat de sensor schoon is voor het doen van een kalibratie. Zodra een pH-sensor is geïnstalleerd in het proces en de operationele, hoe bepaal je wanneer

it is time to take the sensor out of the process and do a cleaning, or a calibration? Does one perform both a cleaning and a calibration or just a cleaning, or just a calibration, or does one just perform a calibration check in buffers or…?

This is something that can be quite confusing, especially when the operational practices and procedures documented by your company’s Quality Control or Environmental Practices department may not be specific enough when they describe the procedure or the timing on when to conduct the pH calibration and maintenance. Inversely, the procedures may be too specific, detailing many more procedures and operations than are actually required.

In de praktijk moeten gebruikers hun eigen onderhoud en kalibratie schema te ontwikkelen. Dit schema wordt bereikt door het nemen van de pH-sensor uit het proces na een bepaalde tijd, misschien na een dag of twee aan een visuele inspectie van de sensor uit te voeren. Als na inspectie u geen vuil vinden of vervuiling op de elektrode en de referentie-oppervlakken met het blote oog, spoel de sensor af in gedestilleerd water en uitvoeren van een buffer controle.

To perform a buffer check, place the sensor into the calibration buffers you typically use and note the readings. If the readings are within the tolerances defined by your operational procedures, it is not necessary to perform a calibration. For example, let us use ±0.2 pH as your tolerances for pass/fail of a pH sensor reading in a calibration buffer. If the sensor reads within this value, in the offset (7 pH) and span buffers, (4 pH), the sensor needs no further action and can be reinstalled into the process. A calibration is not necessary. Repeat this exercise every few days until you see a change in either the level of debris/foulant on the electrode and reference surfaces, or more than the ±0.2 pH deviation as shown in the example above.

Tot op zekere hoogte, de bovenstaande procedure toonaangevend voor de tijd tussen het reinigen en kalibratie. Nu moet men bepalen of de sensor moet slechts een reiniging of reiniging en herkalibratie. Dit is eenvoudig te doen door eerst te zorgen dat de sensor schoon is. (Zie de paragraaf over Reiniging pH-sensoren). Het kan net zo makkelijk als het spoelen van de sensor in water of zo ingewikkeld als met een zuur of loog oplossingen voor de specifieke besmetten opbouw die zich heeft voorgedaan te verwijderen.

Figuur 1. Omwille van het productieproces criteria, zijn pH-metingen soms gemaakt in gebieden van de procesinstallatie waar de toegankelijkheid van de pH-sensor is minder dan ideaal.

Figuur 1. Omwille van het productieproces criteria, zijn pH-metingen soms gemaakt in gebieden van de procesinstallatie waar de toegankelijkheid van de pH-sensor is minder dan ideaal.

pH CALIBRATION – CALIBRATION CHECK – CLEANING

Indien de bovenstaande stappen niet de resultaten die binnen uw pass / fail criteria oplevert, dan is het tijd voor een sensor reiniging.

Over Reinigen van de pH-sensoren:

Voor de pH-sensor om een ​​nauwkeurige lezing van het proces pH te behouden, moet de pH-sensor schoon blijven. Concreet kan het glas meetelectrode niet gecoat worden en de referentie-elektrode samenstel, moet evenmin gecoat worden, aangesloten of anderszins besmet door het proces oplossing.

Indien de pH sensor een lichte bekleding of schalen, kan dit worden verwijderd met een waterstraal uit een kraan of spuitfles.

Meer verschanst coatings kan het gebruik van een zachte borstel of zuur tandenborstel nodig om zorgvuldig verwijderen van de coating.

Depending on the nature of the scale or coating, you may find it necessary to dip the sensor in a hot water solution containing Dawn® dishwashing detergent and then lightly scrub the electrode for a few seconds or so to facilitate cleaning.

Voor een meer agressieve coating van de sensor en een waarin het wasmiddel reinigen niet voldoende is, kan je de borstel dompelen in een 2% HCl-oplossing en dan lichtjes schrobben de elektrode voor een paar seconden of zo om het schoonmaken te vergemakkelijken. Als alternatief kan je laat de sensor (elektroden) om te genieten in een soortgelijke oplossing voor een paar minuten om echt te werken aan het aanvallen van de verontreiniging.

Onmiddellijk na het reinigen, spoelen de sensor in water en laat de pH-sensor weken in kraanwater of 7 pH bufferoplossing gedurende enkele minuten om de pH-sensor te stabiliseren.

Verontreinigende

Reinigingsproduct

Alkaline of Scale

5% zoutzuur of azijn

Zure Coatings

Zwak bijtende (minder dan 4% NaOH)

Olie, vet, Biologisch

Schoonmaakmiddel of als coating is vasthoudend, een organisch oplosmiddel compatibel met sensor materiaal.


Algemeen Reinigingsprocedure:

1. Houd de sensor zo redelijk schoon mogelijk.

2. Verwijder het grootste deel van de verontreinigingen door vuil zorgvuldig weg te vegen / weg te vegen. Pas op dat u niet te hard wrijft, omdat dit statische elektriciteit kan veroorzaken.

3. Spoel de sensor af in warm kraanwater of gedestilleerd water.

4. Maak een reinigingsoplossing met een mengsel van zeep en water. Gebruik afwasmiddel en warm water. Gebruik alleen zepen die geen schuurmiddelen of lanoline bevatten.

5. Drenk de sensor in deze oplossing tot vijf minuten en breng vervolgens voorzichtig of tijdens het weken een zachte borstel aan om de lamp en het referentiegedeelte van de sensor voorzichtig te schrobben.

6. Spoel de pH-sensor in warm leidingwater en controleer / standaardiseer de sensor in bufferoplossingen.

Als de metingen in buffers zijn nog steeds buiten de tolerantie:

7. Soak the sensor in 5% to 10% HCI acid solution for a few – less than five – minutes.

LET OP!

Gebruik deze procedure niet als de sensor is gebruikt in een oplossing met cyanide, omdat dit giftig cyanide gas kan produceren.

8. Spoel de sensor in warm kraanwater en plaats de sensor vervolgens gedurende een minuut of twee in een milde zeepoplossing om eventueel overgebleven zuur te neutraliseren en de sensor in evenwicht te laten komen.

9. Spoel in warm kraanwater en controleer / standaardiseer de sensor in bufferoplossingen.

Mocht de bovenstaande procedures opleveren resultaten die binnen uw operationele toleranties, de pH-sensor is weer geschikt voor gebruik. Maar als de bovenstaande resultaten niet de metingen van de pH-sensor binnen tolerantie kan brengen, is het tijd om de sensor te vervangen

BESLISBOOM

De beslisboom is een snelle grafische interpretatie van de in de vorige tekst procedures.

この推論に基づいて、我々は行動のこの種の犯罪化を求める必要があり、それには参加​​者を罰するために - 彼らの女の子の両親、または仲介者であること。 さらに、我々は我々の社会の中で、イスラムの結婚の本当の意味を確立し、私たちのコミュニティのすべてのメンバの尊厳と人間性を回復するために働かなければならない。
Greenwood
Indiana
USA

Kan gecontacteerd worden op:

Tel: 001 317 535 7138
E-mail: [Email protected]
Web: www.us.endress.com

Endress + Hauser BV

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.