← Terug naar IT, Management Systems & Software categorie

Sleutelkeuzes voor fabrikanten bij het kiezen van de juiste software

De voordelen van hardware-onafhankelijke software: Software voor de slimme fabriek

Volgens de Smart Fabrieken en het Modern Manufacturers Report zijn investeringen in slimme productie in de komende vijf jaar een stijging van de efficiëntie van 27 per cent, waardoor de wereldeconomie een kolossale $ 500 miljard zal verhogen. Hier onderzoekt Lee Sullivan, regionale manager voor industriële automatisering software expert, COPA-DATA UK een van de belangrijkste keuzes die fabrikanten zullen maken tijdens hun digitale transformatie - de juiste software kiezen.

De term 'SMART fabriek' beschrijft een industriële faciliteit die gebruik maakt van internetverbindingen om de productieprocessen te verbeteren. Centraal in het succes van een SMART-fabriek is de technologie die gegevensverzameling mogelijk maakt, de sensoren ingebed in industriële apparatuur en, vooral, de industriële software om de gegevens te verzamelen en te analyseren om ervoor te zorgen dat de juiste beslissingen worden genomen om de KPI's van de fabrieken te verbeteren.

Eenvoudige integratie

Typisch zal een fabrieksfaciliteit een reeks apparatuur omvatten. Meestal zullen deze machines verschillen in termen van leverancier, leeftijd en de gebruikte communicatie standaard. Deze omgevingen betekenen dat, om de benodigde gegevens voor slimme fabricage te verzamelen, tegelijkertijd met de hardware binnen de faciliteit, zoals programmeerbare logische controllers (PLC's), human machine interface (HMIs) panelen, verbruiksapparaten of pc's moeten worden gecommuniceerd - Een moeilijke taak voor machines en faciliteiten die zijn ontworpen op verschillende communicatiestandaarden.

Succesvolle integratie van deze apparaten vereist geen volledige reparatie van de apparatuur voor de fabrikant. In plaats daarvan moeten organisaties overwegen om software die platform onafhankelijk is, te kiezen. In een industriële omgeving beschrijft hardware-onafhankelijke software software die kan worden geïmplementeerd in elk industrieel automatiseringssysteem, ongeacht de hardware die in de faciliteit wordt gebruikt.

Echt onafhankelijke software kan naadloos worden geïntegreerd in elk apparaat binnen de faciliteit - ongeacht de leeftijd of de fabrikant van de apparatuur. ZENON van COPA-DATA levert bijvoorbeeld meer dan 300 native communicatieprotocollen. Met deze flexibiliteit en veelzijdigheid hebben fabrikanten de vrijheid om snel nieuwe of bestaande winkelvloermachines, nieuwe gebouwen of productiegebieden in het datasysteem te integreren, ongeacht de gebruikte communicatie standaard. COPA-DATA's zenon ondersteunt ook alle gemeenschappelijke standaarden, waaronder OPC UA, Modbus RTU, TCP, Open Modbus en meer.

Verlaagde downtime

Het kiezen van industriële software die draait op een verscheidenheid aan communicatieprotocollen, betekent dat fabrikanten de voordelen van een SMART-fabriek kunnen halen. Zo kunnen ze het systeem schalen om de volledige waarde stroomkaart over de tijd te visualiseren. De voordelen van schaalbaarheid gaan echter verder dan verbeterde flexibiliteit.

Productie downtime is een kostbaar ongemak voor elke fabrikant. In de voedselverwerkende industrie kunnen onverwachte productiestoppingen een aanzienlijke afvoer op budgetten en logistieke middelen creëren. Meestal, als een HMI-paneel tijdens de productie beschadigd of defect is, kan de machine niet worden bediend en moet de gehele productielijn stoppen.

Wachten op de levering van een nieuw HMI-paneel dat dezelfde software en projecten kan uitvoeren is niet altijd een levensvatbare optie. Echter, met behulp van automatiseringssoftware die echt onafhankelijk is, betekent dat elk generiek HMI-paneel als vervanging kan worden gebruikt.

Hardware-onafhankelijke software kan op verschillende hardwareplatforms draaien, ongeacht de schermresolutie. Voor fabrikanten betekent dit dat in geval van een HMI-storing, elk generiek HMI-paneel als interim-oplossing kunnen worden gebruikt.

Bovendien is de levenscyclus van het zenon project binnen het beschadigde HMI ook gemakkelijk te handhaven, aangezien het project vervolgens kan worden opgewaardeerd en geïnstalleerd op een nieuwere besturingssysteem. Dit is een enorm voordeel omdat het niet alleen het risico op veroudering minimaliseert, maar zorgt voor een veiliger faciliteit met verbeterde beveiliging van de cyber.

Toekomstige flexibiliteit

Uitbreidbaarheid is ook een belangrijke vereiste van de SMART-fabriek. Het vermogen om intern fabrieken te optimaliseren om groei te bieden via het open platform van zenon zorgt ervoor dat verbeteringen kunnen worden toegevoegd op elk moment, met behulp van specifieke modules.

Vanuit het perspectief van een systeemintegrator of OEM-fabrikant (OEM) kan het kiezen van hardware-onafhankelijke software toekomstige beperkingen voor zowel zichzelf als hun klanten verwijderen - en potentieel hun bedrijf uitbreiden naar nieuwe sectoren.

System integrators worden vaak geconfronteerd met de uitdaging om de markt voor industriële software te zoeken voor elk van zijn afzonderlijke projecten. Het kiezen van software die platform onafhankelijk is, geeft klanten een flexibeler benadering van automatiseringsarchitectuur. Zo kunnen systemen worden ontworpen op een manier die het beste past bij de faciliteit en kan snel en kosteneffectief worden veranderd. Deze methode kan ook de tijd en de kosten van interne training voor verschillende systemen verminderen.

76 procent van de fabrikanten hebben ook een SMART-fabrieksinitiatief op hun plaats, of zij werken momenteel aan het formuleren ervan. Echter, 39 procent van de fabrikanten erkennen dat ze moeite hebben met succesvolle implementatie van hun SMART-productie-initiatieven. Als sleutelrol voor de digitale transformatie van productiefaciliteiten, moet het kiezen van de juiste software geen achteraf zijn.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.