← Terug naar categorie Water en afvalwaterbehandeling

Infografische details De kosten van Fatbergs in riolering

fatberg

Infographic schetst het belang van afvalwaterbehandeling

Globale leverancier van water-, energie- en onderhoudsoplossingen NCH Europe heeft een infographic gepubliceerd waarin het belang is van effectieve afvalwaterbehandeling. Gemaakt door Mario Kelly, VP van NCH Europe's Waste Water Innovation Platform, legt de infographic uit hoe een bedrijf die zijn afvalwater niet behandelt, bijdraagt ​​tot de vorming van vetbergs in rioleringen.


Met de schuld van fatbergs die vaak op de consument worden gelegd, die door sanitaire producten worden verstopt, realiseren veel bedrijven zich niet in de negatieve bijdrage van overtollige vetten, oliën en vet (FOG) in hun afvalwater. Zodra het in de rioleringssystemen is geloosd, verzamelt en verhit FOG vetbergs.

Om dit te voorkomen, bestaat er strikte regelgeving om de hoeveelheid handelsafval te beperken tot bedrijfsklachten. Kosten worden veroorzaakt indien de afvalwaterproductie van een bedrijf deze limiet overschrijdt, waarbij de prijs varieert afhankelijk van de soorten verontreinigingen die in het afvalwater zijn gevonden. Dit wordt bepaald met behulp van de Mogden formule.

Om binnen de wetgevingsrichtlijnen te blijven, wordt verwacht dat bedrijven hun afvalstromen behandelen voordat ze aan de openbare waterinstellingen ontslaan. Afvalwater vereist echter een regelmatige behandeling, die vaak vergeten of verwaarloosd wordt, wat resulteert in een vervuiling opbouwen tussen spoelen.

"Het behandelen van afvalwater is een constante strijd, omdat verontreinigingen zich snel kunnen opvangen in stromen", aldus Mario Kelly, VP van het Innovatieplatform voor afvalwater in NCH Europe. "Het is niet genoeg dat fabrieken zelden oplossen voor hun water toepassen. Het moet een regimentaire routine zijn.

"Dit vereist een consistente hoeveelheid middelen en arbeid, die sommige bedrijven mogelijk niet zo vaak kunnen leveren. Daarom heeft NCH Europe BioAmp ontwikkeld om te voldoen aan de doserings eisen van afvalwater. "

NCH ​​Europe's BioAmp-product is een reeks automatische, computer gestuurde afleveringssystemen die speciaal zijn ontworpen voor NCH's FreeFlow-oplossing. BioAmp doseert regelmatig afvalstromen met FreeFlow om de handmatige arbeidsbehoeften van de behandeling te verminderen.

De FreeFlow-oplossing bevat twaalf soorten natuurlijk voorkomende bacteriën in een hoeveelheid die 1000x groter is dan de dichtstbijzijnde concurrent. FreeFlow is ontwikkeld als alternatief voor standaardbehandelingsoplossingen, die vaak vrije enzymen bevatten of oppervlakteactieve stoffen die eenvoudig verontreinigende stoffen vloeibaar maken en ze verplaatsen. Dit draagt ​​direct bij tot de vorming van fatbergs.

"Voor veel zakenbezitters kan er een element van 'buiten het zicht' zijn, als het gaat om hun afvalwater. Maar als de rekening voor hun afvalwater komt, is het onmogelijk om te negeren.

"Hetzelfde geldt als een vetberg rioolwater zou veroorzaken in een fabriek te ontladen, waardoor de productie verstoord raakt. Dit maakt de effectieve afvalwaterbehandeling van cruciaal belang vanuit zowel milieu- als financieel perspectief. Nalatigheid leidt tot ernstige problemen. "

Fatberg infographic

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link