← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

In Times Of Uncertainty, haal het beste uit je assets

maak het grootste deel van uw vermogen

door Karl Lycett, Rittal UK's Product Manager voor Climate Control

Het is veilig om te zeggen dat er op dit moment veel onzekerheid is; iets dat niet alleen in het VK, maar in veel landen over de hele wereld gevoeld wordt.

Onder deze omstandigheden is het beste wat bedrijven kunnen doen om hun bestaande vermogen te beschermen. Het is van fundamenteel belang om ervoor te zorgen dat alle bedrijfsmiddelen tijdens hun hele levensduur op een optimaal niveau presteren en dat een organisatie door blijft gaan op weg naar verhoogde efficiëntie en betrouwbaarheid, zodat deze concurrerend kan blijven in een veranderende markt.

In de industriële ruimte is het bloed van een bedrijf de machinerie en alle machines hebben kritieke componenten zoals de elektrische aandrijvingen, motoren enz. Zonder welke een zeer dure robotarm niets anders is dan een zeer uitgebreid beeld, dat stof verzamelt. Het is dus absoluut noodzakelijk dat elektrische apparatuur zich in een beschermende omgeving bevindt, zodat deze volledig functioneert.

Een beschermende omgeving neemt de vorm aan van zowel hoogwaardige behuizingen als correct voorgeschreven klimaatregelingsapparatuur. De twee items werken samen om uw apparatuur te beschermen tegen het volgende:

Hoge temperaturen beïnvloeden de levensduur van apparatuur

Langdurige hoge interne temperaturen verkorten de levensduur van uw apparatuur. Dit betekent een verhoogde kans op ongeplande storingen, hogere kosten en verminderde productie-output.

Bovendien kan uw apparatuur niet werken bij 100% -uitvoer als de maximale bedrijfstemperatuur is overschreden, wat betekent dat u een algemene vermindering van de efficiëntie van uw machine en verminderde productie-output zult ervaren.

Om te voorkomen dat binnen de behuizing hoge temperaturen worden bereikt, moeten er correct gekoelde behuizingskoelingproducten worden geïnstalleerd. Dit kunnen ventilatoren en filters, koeleenheden of lucht / water-warmtewisselaars zijn, afhankelijk van zowel de hoeveelheid warmte geproduceerd door de elektrische apparatuur als de omgevingstemperatuur in de omgeving.

Lage temperaturen kunnen ook apparatuur beschadigen

Apparatuur moet zo veel bescherming bieden tegen lage temperaturen als hoge temperaturen. In de winter, wanneer de omgevingstemperatuur daalt, kan apparatuur die tijdens het weekend niet is gebruikt, worden beschadigd zodra deze is ingeschakeld tegen kou.

Bovendien kunnen motoren of compressoren problemen ondervinden wanneer olie in afgedichte systemen de viscositeit begint te verhogen. Dit kan de afdichtingen / componenten beschadigen, wat opnieuw storingen veroorzaakt.

Om dit te voorkomen, moet u een behuizingverwarmingstoestel met de juiste afmetingen in de behuizing plaatsen. Wanneer verbonden met een thermostaat, zal de verwarmer een acceptabele minimumtemperatuur handhaven, waardoor schade aan elektrische apparatuur wordt voorkomen die wordt veroorzaakt wanneer het lage temperatuur minimum wordt overschreden.

Condensaat vormt veiligheidsrisico

Condensaat kan een reëel probleem zijn wanneer het zich vormt in de behuizing en op kritieke apparatuur in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Condensaat vormt een reëel veiligheidsrisico voor de elektrische apparaten en kan catastrofale storingen veroorzaken als dit niet wordt gecontroleerd.

U kunt dit probleem bestrijden door een industriële behuizing van hoge kwaliteit te gebruiken met minimaal een IP54-afdichting om te voorkomen dat vochtige lucht constant de behuizing binnendringt. Dit kan worden gecombineerd met een koelunit met een geïntegreerde condensaatverdamper; de koeleenheid werkt als een ontvochtiger en verwijdert overtollig condensaat uit de luchtzak in de afgesloten behuizing.

Stof, vuil en bijtende stoffen

Veel industrieën hebben last van stoffige of vuile omgevingen, wat van invloed kan zijn op elektrische apparatuur en de optimale prestaties. Bijvoorbeeld:

  • Koolstofstof in de staal- of maakindustrie
  • Gist- of azijnextract in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie
  • Zout waterdamp in de lucht in een zee- of kusttoepassing

De bovenstaande verontreinigingen zullen de draden en elektrische verbindingen in uw behuizing aantasten. Na verloop van tijd kan dit corroderen of (erger) korte verbindingen, die op hun beurt overmatige hitte en / of een paneelbrand kunnen veroorzaken.

In sterk gecontamineerde omgevingen is het beste advies om een ​​koelproduct te gebruiken dat niet toelaat dat vuile omgevingslucht constant in de behuizing komt, dus fans en filters zijn een no-no. Lucht-lucht of lucht / water-warmtewisselaars en koelunits zijn de beste oplossingen, afhankelijk van de warmtebelasting, aangezien ze alleen het kleine luchtzakje in de behuizing zullen behandelen, maar ze zullen ook het niveau van verontreinigingen die de lucht binnenkomen verminderen ruimte.

Samenvatting

Elke verandering of omwenteling die van invloed is op de handelsomgeving van een bedrijf brengt uitdagingen met zich mee, maar biedt ook kansen. De kunst is altijd om uw bedrijf te optimaliseren voor succes, de kosten zo veel mogelijk te beperken en tegelijkertijd de productiviteit en efficiëntie te maximaliseren.

Rittal kan u een gratis inspectie van uw huidige koelapparatuur verschaffen ongeacht fabrikant, leeftijd of conditie. Dit stelt ons in staat u te adviseren over eventuele aanbevolen verbeteringen en (kritisch) te bevestigen of u de juiste apparatuur gebruikt.

De voordelen op de lange termijn van het handhaven van die beschermende omgeving en uw apparatuur optimaal laten presteren, zullen op hun beurt uw bedrijf helpen te floreren.

Meer informatie op www.rittal.co.uk en www.friedhelm-loh-group.com of op twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via