← Terug naar categorie Pumps

Hoe pompen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie te specificeren

Het eten en drinken industrie omvat een enorm scala van processen en applicaties die pompen nodig om materialen te bewegen door het productieproces te houden. Uit de verwerking van zware grondstoffen, zoals suikerriet, hygiënische transport van afgewerkte producten, pompen van alle soorten en maten spelen een cruciale rol in het leveren van voedsel aan de tafel.

Productie managers en onderhoudsmonteurs staan ​​onder constante druk om downtime te minimaliseren en het maximaliseren van de productiviteit, wat betekent dat ze op zoek zijn naar de lange termijn betrouwbaarheid van productie-apparatuur. Het bereiken van dit doel vereist een zorgvuldige specificatie proces en een goed georganiseerde, preventief onderhoud programma.

In een ideale wereld, zou de productie-ingenieurs in staat zijn om het merk nieuwe pompen te geven, met de nieuwste technologie, elke keer dat een proces veranderd of een oude pomp is mislukt. Echter, in de praktijk dergelijke beslissingen moeten kosteneffectieve en efficiënte oplossingen, die beter betekent kijken wat de specificatieproces en enkele oplossingen beschikbare leveren.

Life Cycle Costs (LCC) zijn nu in de voorhoede van de overwegingen bij het maken van een pomp selectie. Beslissingen worden nu gebaseerd op ontwerpen met een hoge pompen efficiëntie en lage operationele en onderhoudskosten. Verhoogde pomp betrouwbaarheid gedurende het productieproces maakt het nu mogelijk het gebruik van één-pompsystemen zonder de extra kosten van de stand-by pompen. In een wereldwijd concurrerende industrie, de selectie van elke pomp is belangrijker dan ooit tevoren.

Grondstoffen

Pompen worden opgeroepen om in sommige extreme omgevingen en een breed scala aan materialen, waarvan sommige kunnen bijzonder agressieve of schurende te dragen. De productie van suiker, bijvoorbeeld, begint met of suikerriet of suikerbieten, die elk brengt zijn eigen uitdagingen voor de verwerking van apparatuur van grondstof tot eindproduct eindproduct.

Wasprocédés creëren een modderig, zand beladen, schurende water mengsel dat moet uit de buurt van de wasplaats worden overgedragen aan een systeem voor de behandeling dat het water kunnen recyclen. Een dergelijke slijpsuspensie zal pompen ontworpen met uitstekende slijtvastheid en afdichtingen die zijn ontworpen om betrouwbaar functioneren in die vijandige omgeving nodig.

In elke fase van het productieproces een nieuwe uitdaging te wachten staat; behandeling van vezelmaterialen, meegesleepte gassen, cavitatie, chemische aantasting, verhoogde temperatuur, hoge viscositeit materialen enzovoort. In elk geval moet de aanvraag zorgvuldig worden geanalyseerd om de uitdagingen beoordelen. Zo zal het proces technicus in staat zijn de meest geschikte pomp voor elke taak.

Dit proces wordt steeds vaker voor als het proces ontwerpers kijken naar de kosten te minimaliseren en vertrouwen op plicht alleen pompen, met betrekking tot de stand-by-eenheden als een onnodige kosten. In situaties waar dit mogelijk is, is het essentieel dat de juiste specificaties van de pomp is geïnstalleerd, zodat onnodige stilstand wordt vermeden en routine-onderhoud kan tijdens de geplande stilstand perioden worden voltooid.

Vervanging

Zoals pompdesign technologische vooruitgang, zodat een aantal zaken worden tegelijkertijd, waardoor bestaande apparatuur lijden betrouwbaarheid zorgen kunnen worden vervangen door een modern alternatief gericht. In veel gevallen kan de laatste pomp ontwerp verbeteringen in de prestaties en betrouwbaarheid te leveren, waardoor het een zeer kosteneffectieve oplossing.

Voorbeeld: Natte graan frezen
Het installeren van op de juiste wijze gespecificeerde, moderne pompapparatuur kan een groot aantal voordelen voor het bedrijf opleveren, zoals een natte maaimachine in het Midwesten van de VS ontdekte:, In het oorspronkelijke proces werden twee conventionele centrifugaalpompen gebruikt om een ​​mengmest mengsel van zetmeel over te brengen , gluten en vezels van een opslagvat naar de schermen voor vezelscheiding. De vloeistof bevatte tussen 20 en 30% lucht, dus moest de processor grote hoeveelheden ontschuimer gebruiken om de vereiste productiesnelheid te bereiken.

Analysis of the application showed that both of the original pumps could be replaced with a single, duplex stainless steel, self-priming, gas removal process pump, capable of producing a head of 230 ft at 1,800 – 2,000 USGPM. As soon as the new pump was installed, the amount of expensive defoamer could be reduced by 90%, which not only saved a significant expense but also had a positive impact on the quality of the final product. Coupled with improved reliability and performance, the new equipment proved to be a very cost effective solution.

De voedings- en genotmiddelenindustrie presenteert een breed scala aan uitdagingen, waaronder abrasieve media, hoge viscositeit, temperatuur, corrosie en ingesloten lucht. Het identificeren van de meest geschikte combinatie van kenmerken van het ontwerp is een ervaren taak die specialistische kennis en ervaring van de industrie en de eisen vereist.

Het selecteren van de meest geschikte vervanging zelden betreft het alleen met behulp van de specificatie van de erfenis punt; de invoering van moderne materialen, coatings, afdichtingselementen en waaier ontwerpen heeft procesingenieurs nodig om een ​​fijn afstemmen pompspecificatie aan een specifieke toepassing.

Pompfabrikanten werken nauw samen met proces ingenieurs van een breed scala van industrieën beter inzicht in de problemen en uitdagingen die de pompen van alle soorten en maten te kampen. Dit leidt tot verbeterde ontwerpen; niet alleen volledig pompen, maar ook van afzonderlijke componenten die kunnen worden achteraf gemonteerd in bestaande apparatuur.

Duplex RVS
In de afgelopen jaren is duplex roestvast staal vaker gebruikt bij de productie, voornamelijk vanwege de vooruitgang in de technieken voor het maken van staal en in het bijzonder voor de beheersing van het stikstofgehalte. De voedings- en genotmiddelenindustrie heeft al geruime tijd gebruik gemaakt van roestvrije materialen zoals 316SS en 317SS, maar de talrijke kwaliteiten dubbelzijdig roestvast staal die nu beschikbaar zijn, bieden extra voordelen.

Duplex roestvast kan tweemaal de stevigheid van de constructie van austenitisch en ferritisch roestvast staal en verbeterde corrosie, slijtage en pitting weerstand, die allemaal kunnen profiteren van de voedings- en genotmiddelenindustrie hebben.

Technische ondersteuning
Prestatiebehoud pomp is cruciaal voor het maximaliseren van de productiviteit en kan gemakkelijker worden bereikt door het begrijpen van de meest waarschijnlijke oorzaken van fouten en uitvallen. Zoals eerder vermeld, het verkrijgen van de juiste specificatie is essentieel, maar zo is de installatie en uitlijning van de pomp. Het krijgen van deze drie cruciale stappen correct kan het verschil maken in het bereiken van een betrouwbare installatie.

Het combineren van de proceskennis die er bestaat met de ingenieurs on-site en het product en de materialen expertise van een original equipment manufacturer (OEM) kan de meest succesvolle uitkomst te produceren. In nauwe samenwerking in een vroeg stadium in het project zal de beste resultaten voor een installatie op en vormen een basis voor verdere steun in de komende jaren.

Onvermijdelijk komt er een moment waarop een pomp aandacht nodig heeft, als onderdeel van een routine interventie of als onderdeel van een procesverandering binnen de fabricageprocessen. Productielijn moet worden aangepast aan nieuwe processen of materialen aan te passen en dit zal deskundig advies vereist teneinde de betrouwbaarheid en prestaties die eerder werd bereikt handhaven.

rechtstreeks werken met een fabrikant pomp brengt een groot aantal voordelen, waaronder toegang tot de nieuwste materialen ontworpen om te werken in bestaande apparatuur en een schat aan ervaring direct van toepassing op elke bedrijfstak. Gebruikmakend van een wereldwijde productie en engineering netwerk zorgt ervoor dat dit hoge niveau van technische ondersteuning overal in de wereld kan worden geraadpleegd. Door het kanaliseren van dit alles expertise om een ​​enkele, lokaal aanspreekpunt kunnen eindgebruikers profiteren van een wereldwijde draagstructuur.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.