← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Hoe poederfabrikanten doorvoer en efficiëntie kunnen maximaliseren

Ultrasone screening systemen

Ultrasone zeefsystemen verhogen de doorvoer en efficiëntie van poeder

Avid sportscholieren en tijdgecontroleerde managers hebben ongetwijfeld de stijging van poedervormige voedingsmiddelen in de afgelopen jaren opgemerkt. Hoewel ze een snelle oplossing bieden voor consumenten, kan de productie van deze producten een uitdaging zijn voor voedselproducenten. Hier legt Stephen Harding, managing director van materials management specialist Gough Engineering, uit hoe poederfabrikanten de doorvoer en efficiëntie kunnen maximaliseren.

Van eiwitschudpoeders tot producten zoals Soylent en Huel die een qua voedingswaarde evenwichtige en gemakkelijk consumeerbare maaltijd beloven, poedervormig voedsel is de laatste jaren populair geworden. Deze producten worden vaak op de markt gebracht als snelle voedingsoplossingen voor drukke mensen of mensen die op zoek zijn naar een gezondere levensstijl en voor veel mensen zijn ze de toekomst van voedsel.

This has certainly contributed to the popularity of powders. In the sports nutrition market, a 2016 study from food analyst Mintel found that one in ten Brits consumed protein powder — with 24 per cent of participants interested in adding the powder to their regular meals to boost protein intake.

Even big brands have begun launching protein-enriched powder forms of their products, such as Mars’ protein powder versions of Mars, Snickers and Bounty launched earlier in 2017.

Likewise, the demand for powdered meals is growing. In 2015, powdered meal-replacement manufacturer Huel sold out of its product three times within the first month. Julian Hearn, the company’s founder, commented that the popularity “really proved that the British public are tired of stressing over how to plan their diet… we’ve had a lot of customers comment on the time they save in their day.”

Deze focus op tijdwinst en efficiëntie weerspiegelt het algemene gevoel van veel poederfabrikanten. Voor proces- en productie-ingenieurs in deze industrieën, is de belangrijkste focus om de productstroom te maximaliseren en de doorvoer te verbeteren om bedrijven voor te blijven op de marktvraag.

Yet this rising popularity of powdered food is introducing food plant maintenance engineers to the challenges that have long existed in the pharmaceutical and plastics industry — namely that of screen blinding.

Voedselpoederproductie-installaties zullen een zeef of zeef van enige beschrijving bevatten om te verzekeren dat de korrels die poeders vormen een geschikte grootte hebben. Afhankelijk van de specificaties van het product dat wordt vervaardigd, variëren deze granuleformaten van 0.2mm tot 4.0mm en dit wordt weerspiegeld in het gaas dat wordt gebruikt om deze producten te controleren.

However, powders — particularly food products such as powdered milk — commonly clump together, which leads to blockages in the mesh. While maintenance engineers may not immediately notice if one or two holes are clogged, the problem gets worse as the powder inevitably creates more blockages. This results in a dip in throughput and process efficiency, as well as disruption while engineers remove and clean the mesh.

Gelukkig hoeven fabrieksbeheerders en productie-ingenieurs hun proces niet te heroverwegen om dit probleem aan te pakken. Door te investeren in een ultrasoon filtersysteem voor poeders, zoals die worden aangeboden door Gough Engineering, kunnen ingenieurs het gaas voldoende verstoren om de doorstroming te verbeteren.

Ultrasone zeefsystemen maken gebruik van hoogfrequente trillingen die het poeder snel schudden tijdens het zeefproces, waardoor eventuele korrelblokkades door het gaas in het scherm of zeef worden verminderd. Deze systemen werken op verschillende frequenties, met die van Gough Engineering die tot 20,000 hertz werken en kunnen achteraf worden ingebouwd in bestaande systemen.

De consumententrend voor poedervoedsel is een gegeven van gemak en het is onwaarschijnlijk dat dit binnenkort zal afnemen. Door nu in de juiste apparatuur te investeren, kunnen voedselproducenten zich goed voorbereiden op wat de toekomst van voedsel zou kunnen zijn.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.