← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Hoe poederfabrikanten doorvoer en efficiëntie kunnen maximaliseren

Ultrasone screening systemen

Ultrasone screening systemen verhogen poeder doorvoer en efficiëntie

Avid gymgoers en tijdgedrukte managers hebben ongetwijfeld de stijging van poedervormige voedingsmiddelen in de afgelopen jaren opgemerkt. Terwijl zij een snelle oplossing voor de consument bieden, kan de productie van deze producten uitdagingen voor voedselfabrikanten voordoen. Hier legt Stephen Harding, directeur van material management specialist Gough Engineering, uit hoe poederfabrikanten doorvoer en efficiëntie kunnen maximaliseren.

Van eiwithakespoeders naar producten zoals Soylent en Huel die een voedingsgebalanceerde en makkelijk te gebruiken maaltijd beloven, is poedervorm in de afgelopen jaren populair geworden. Deze producten worden vaak verkocht als snelle voedingsoplossingen voor drukke personen of diegenen die een gezondere levensstijl zoeken en voor veel mensen zijn ze de toekomst van voedsel.

Dit heeft zeker bijgedragen aan de populariteit van poeders. In de sportvoedingsmarkt vond een 2016-studie van de voedselanalist Mintel dat één op tien Brits eiwitpoeder verteerde - met 24 procent van de deelnemers die geïnteresseerd waren in het toevoegen van het poeder naar hun gewone maaltijden om de eiwitinname te verhogen.

Zelfs grote merken zijn begonnen met het introduceren van eiwitverrijkte poedervormen van hun producten, zoals Mars's eiwitpoederversies van Mars, Snickers en Bounty, die eerder in 2017 werden gelanceerd.

Evenzo groeit de vraag naar poedermaaltijden. In 2015 verkocht poedervormige maaltijdvervangingsfabrikant Huel zijn product driemaal binnen de eerste maand. Julian Hearn, de oprichter van het bedrijf, merkte op dat de populariteit "echt heeft bewezen dat het Britse publiek moe is van het benadrukken van het plannen van hun dieet ... we hebben veel klanten laten weten hoe laat het is met hun dag."

Deze focus op tijdbesparing en efficiëntie weerspiegelt het algemene gevoel van veel poederfabrikanten. Voor proces- en productietechnici in deze industrieën is de nadruk gelegd op het maximaliseren van de stroom van het product en het verbeteren van de doorvoer om bedrijven te behouden boven de vraag van de markt.

Toch is deze toenemende populariteit van poedervorm voedingsinstallatie onderhoudsingenieurs aan de uitdagingen die al lang in de farmaceutische en kunststofindustrie bestaan ​​- namelijk dat van het scherm verblindend is.

Voedingspoederproductiecentra zullen een zeef of een scherm van een omschrijving bevatten om ervoor te zorgen dat de korrels die poeders bevatten, van een geschikte afmeting zijn. Afhankelijk van de specificaties van het product dat wordt vervaardigd, zullen deze korrelgroottes variëren van 0.2mm tot 4.0mm en dit wordt weerspiegeld in het mesh dat gebruikt wordt om deze producten te screenen.

Poeders - in het bijzonder voedingsmiddelen zoals poedervormige melk - slijten echter gewoonlijk samen, wat leidt tot verstoppingen in het maas. Hoewel onderhoudswerkers niet onmiddellijk kunnen opmerken als er een of twee gaten zijn verstopt, wordt het probleem erger, aangezien het poeder onvermijdelijk meer blokkades veroorzaakt. Dit resulteert in een dip in doorvoer en proces efficiëntie, evenals verstoring terwijl ingenieurs het netwerk verwijderen en reinigen.

Gelukkig hebben plantenbeheerders en productie-ingenieurs hun proces niet opnieuw nodig om dit probleem aan te pakken. Door te investeren in een ultrasoon screeningssysteem voor poeders, zoals die aangeboden door Gough Engineering, kunnen ingenieurs het netwerk voldoende verstoren om de stroom te verbeteren.

Ultrasone screeningsystemen maken gebruik van hoogfrequente vibraties die het poeder tijdens het screeningsproces snel schudden, waardoor eventuele korrelblokkades door het gaas in het scherm of zeef worden vergemakkelijkt. Deze systemen werken op verschillende frequenties, met die die door Gough Engineering worden geleverd, die tot en met 20,000 hertz werken, en kunnen worden opgevangen in bestaande systemen.

De consumptie trend voor poedervormig voedsel is één van de gemak en is onwaarschijnlijk om snel te sterven. Door te investeren in de juiste apparatuur nu, kunnen voedselproducenten effectief kunnen voorbereiden op wat de toekomst van voedsel zou kunnen zijn.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.