← Terug naar categorie Pumps

Hoe aardolie loop sampling verzekert nauwkeurige fiscale metering

In de aardolie-industrie, de inhoud pijpleiding vloeistof moet constant worden bemonsterd voor kwaliteit. Deze meting kan inline (in de pijplijn) of verkregen door het aftappen van de inhoud een sample loop. Echter, een snelle lus systeem biedt een grotere nauwkeurigheid en lagere onderhoudskosten door bemonstering van wat komt uit de hoofdleiding, analyseren en terug te zenden, verklaart Anthony Beckwith productmanager van Verdermag Global pompen.

A densitometer checks the quality and clarity of the oil for the purpose of custodial transfer between operators, also known as ‘fiscal metering’ systems. Crucial requirements of this process are that the mixture is circulated at high pressure to maintain homogeneity for a representative analysis.

Custody transfer in vloeistof meting wordt gedefinieerd als een meetpunt waar de vloeistof wordt gemeten te koop van de ene partij naar de andere. Tijdens custody transfer nauwkeurigheid van groot belang voor zowel het bedrijf levert het materiaal en de uiteindelijke ontvanger bij de overdracht van een materiaal.

It’s imperative that custody transfer equipment help the end user accurately measure quantity and comply with both legal and contractual demands on traceability and validation. Without this, the transaction becomes very hard to enforce.

The bottom line is that without accurate measurement, it”s very hard to accurately complete the financial exchange. When you buy a pound of apples, you expect to pay for a pound of apples. The grocer will weigh them for you before the sale and, as a result, you are confident in the transaction. If the grocer simply held up a bag and said, “That feels right to me”, that confidence would be impossible. Ultimately, metering is about confidence.

De pompen zijn ingebouwd in een stalen kast met de bemonstering lus met bijbehorende leidingen en instrumenten, waaronder flowmeters en densitometers.

Een dergelijke kast bevat typisch twee pompen voor plicht standby en zit naast een pijpleiding die kan meer dan een meter in diameter, met ruwe olie circuleert binnen ten 80 bar druk. Dit is ongeveer gemiddeld voor petroleum stromende uit van de binnenkant van een oliebron. Verdermag Global eenheden zullen weerstaan ​​tot 200 bar en worden gebruikt op meetsystemen voor zowel de upstream-en downstream-toepassingen die platformen omvatten, drijvende productie-opslag en verlading schepen (FPSO's), terminals, losinstallaties en raffinaderijen.

De aard van de vloeistof doorgaans verwerkt zijn ruwe olie / koolwaterstof producten, die stookolie, vloeibaar petroleumgas (LPG), vloeibaar aardgas (LNG), condensaat, kerosine en nafta omvatten. Evenals wordt aangeduid als custody transfer apparatuur en fiscale meetsystemen, de apparatuur die deze pompen te gebruiken wordt ook wel aangeduid als fast loop bypass sampling systemen, metering skids, densitometers en bemonstering koolwaterstof apparaten.

Verdermag Global pompen zijn bijzonder geschikt voor snelle lus hoge druksystemen. De Verdermag assortiment metalen magneet aangedreven pompen hebben in de loop der jaren gespecialiseerd in het naleven van de door de petrochemische reuzen gelegd om eenheden die de betrouwbaarheid en prestaties die nodig kunnen geven leveren strikte richtlijnen.

Het gehele systeem werkt bij een zeer hoge druk, waarbij een Verdermag Global pomp geschikt voor. Verdermag Global hogedrukpompen van 1-80 kubieke meter per uur worden opgegeven als recirculatiepompen in fast loop olie bemonstering, afhankelijk van de toepassing.

Because of the high system pressure, Verdermag’s Global high pressure range can withstand system pressures of up to 200 bars and is available in ATEX and Scandinavian NORSOK build specifications.

Zero lekkage
De pomp is een essentieel onderdeel dat de vloeistof circuleert rond het systeem zodat metingen. Magneet aangedreven pompen worden vooral gebruikt vanwege hun nul lekkage eigenschappen en betrouwbaarheid, meestal gemeten in termen van gemiddelde tijd tussen storingen (MTBF). Het doet dit door een ontwerp dat de noodzaak van een afdichting rond de aandrijfas verwijderd.

Voor het gebruik van de magneet aangedreven pompen, werden asafdichting pompen gebruikt. De eliminatie van de afdichting sterk vermindert de kans op lekken. Schade aan een pomp afdichting tegen trillingen en aantasting van de integriteit van de vergrijzing neemt het risico van verlies van vocht in de tijd. Magnetische aandrijving pompen effectief verwijderen van dit probleem en zijn nu het product van de keuze voor de behandeling van hoog-risicomateriaal in gevaarlijke gebieden.

Vanwege de afgelegen en gevaarlijke aard van het materieel, terugverdientijd is meestal erg snel; omdat het niet op de locatie die meetsystemen geïnstalleerd is kostbaar in termen van de kosten bij het verkrijgen van middelen om de site en de bijbehorende prijskaartje van eventuele downtime.

Centrifugaalpompen altijd een probleem gehad in termen van de asafdichting, want er is altijd wel inherent emissies van een mechanische asafdichting regeling. De gemiddelde emissie van een mechanische asafdichting pomp is ongeveer 0.01-0.08 kubieke meter per uur. Terwijl dat lijkt op het eerste laag, de werkelijke koers vervuiling is zeer hoog wanneer men bedenkt dat grote chemische verwerkingsbedrijven tot duizenden pompen in werking kan hebben.

In 1989, de US Environmental Protection Agency (EPA) publiceerde haar eerste verslag over milieuvervuiling met de belangrijkste verwijzing naar de emissie te pompen. Het rapport documenten die in 1987 de Amerikaanse chemische en petrochemische industrie uitgestoten 390 tonnen giftige stoffen in de atmosfeer, met een groot deel rechtstreeks toe te schrijven aan lekkage te pompen door de asafdichting.

The Verdermag Global range of metallic magnet driven pumps has a record of adhering to the strict guidelines for reliability and performance laid down by the petrochemical giants in order to be retained as a preferred supplier. The range of pumps can be found anywhere from the Statoil’s Scandinavian oil fields to Malaysian exploration laboratories.

Het bereik van de ATEX Zone 1 goedgekeurd Verdermag Global rijden pompen zijn intrinsiek veilig en kan worden gebruikt voor tal van petrochemische eisen. Vervaardigd uit materialen van eenvoudig koolstofstaal super-legeringen zoals Hastelloy of Inconel, kunnen ze temperaturen tot 205 graden Celsius weerstaan.

Overstroomd eenheden

Verdermag Global pompen zijn overstroomd eenheden waar de lagers permanent worden gesmeerd door de ruwe olie aan het verkeer binnen. Verdermag Global centrifugaalpompen gebruik van hoogwaardige siliciumcarbide lagers, het verstrekken van hoge tolerantie tegen thermische schokken en druk, extreme hardheid en weerstand tegen slijtage, compatibiliteit met zeer agressieve media en efficiënte revolutie van hun volkomen gladde constructie. Het verstrekken van de lagers gesmeerd gehouden en vrij van vuil, zullen ze lopen jaren, soms tot 25 jaar en vaak buiten de levensduur van de motor voeden van de pomp.

De meeste van de grote oliemaatschappijen passen hun eigen specificaties in aanvulling op de verplichte vereisten, en in veel gevallen Verder is er bij leveren X-stralen en röntgenfoto's van putten, of om speciale verflagen.

De meeste van hen ook aandringen op een volledige audit trail testdocumenten op de gebruikte materialen, die kunnen worden gevolgd terug naar de molen of gieten bedrijf. Dit is belangrijk op het gebied van traceerbaarheid en het papierwerk voor de verzekering. Verder is zich zeer bewust van de normen zoals NEN-EN 10204 soort 3.1 certificering op natte end componenten die in contact komen met de vloeistof wordt gepompt.

Al deze maatregelen worden aangevuld met volle vijf-punts hydrostatische tests op alle producten om een ​​pomp werkkromme tussen open en gesloten klep af te leiden.

Wanneer je volgende bestelling appels, een gedachte reserveonderdelen voor de bedrijven die u behandelen in uw dagelijkse werk. Net zoals je het vertrouwen dat je kilo appels weegt precies dat, zodat je partner bedrijven willen het vertrouwen in de verzorgende proces van overdracht wil. Nauwkeurige dosering en pompinstallaties biedt precies dat.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Simon Aspinall,
Verder UK, 3 Californië Drive, Castleford, WF10 5QH
Telefoon: + 44 (0) 1924 221007
Fax: + 44 (0) 113 2465649
www: http://www.verder.co.uk/
e-mail: [Email protected]
Twitter: https://twitter.com/verderpumpsuk

Verder (UK) Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.