← Terug naar de categorie Process Automation

Hoe de industriële automatisering heeft geleid tot nieuwe jobrollen

Voordat we eens wisten in hoeverre technologie ons leven kon veranderen, zei Albert Einstein: "Ik vrees de dag dat technologie onze menselijke interactie zal overtreffen. De wereld zal een generatie idioten hebben. "Ondanks de zorgen van Einstein heeft de technologie de levenskwaliteit van de meeste mensen verbeterd en nieuwe en beter geschoolde banen geschapen voor degenen die in de machinebouw werken.

Hierbij bespreekt EU Automation, Jonathan Wilkins, marketing directeur van de verouderde leverancier van industriële onderdelen, de nieuwe baanrolle die automatisering aan techniek en fabricage brengt.

Sinds 2008 alleen in het Verenigd Koninkrijk zijn 800,000-banen verloren gegaan aan automatisering sinds 2001, voornamelijk binnen de administratieve, retail- en laaggeschoolde productie sectoren. Ondanks deze verliezen heeft automatisering in dezelfde periode 3.5 miljoen banen gecreëerd, waardoor veel werknemers in hogere geschoolde posities kunnen verhuizen.

Aangezien nieuwe technologieën worden gebruikt, ontwikkelen baanrollen en vaardigheden. Gezien dit, welke functies kunnen we in de komende jaren verwachten?

Chief Cybercrime officier
Sage, Three Mobile en Seagate behoorden tot de meest gedocumenteerde cyberbreuken in 2016. Deze incidenten, samen met honderden meer, hebben ertoe geleid dat het Britse Parlement adviseert dat bedrijven een officier aanwijzen die verantwoordelijk is voor het beschermen van online systemen tegen aanvallen.

Noodzakelijke technologieën zoals toezicht en data acquisition (SCADA) systemen en programmeerbare logica controllers (PLC's) kunnen de kans op een cyber-aanval verhogen, waardoor de downtime van de installatie wordt veroorzaakt.

Binnen de fabricage is het niet alleen IT-systemen die het risico lopen van een cyberbreuk. Industrie 4.0 heeft geleid tot een verhoogde connectiviteit tussen plantensystemen, wat betekent dat elk apparaat aansluit op een centraal IT-systeem. Als dit systeem wordt aangevallen, hebben hackers toegang tot de gehele productielijn.

Industriële software engineer
35 per cent van de technische baanvermeldingen over de industrieën hebben nu behoefte aan aanvragers die bekend zijn met 3D-drukwerk en additieve productieprocessen.

Softwareontwikkelaars zijn in grote vraag, dankzij de toename van 3D-printtechnologieën. Er is nog geen standaard gebruikersinterface voor 3D-printers, waardoor de adoptie van de technologie momenteel beperkt is tot die met een technische achtergrond.

Fabrikanten vertrouwen op in-house software ontwikkelaars om een ​​geschikte interface te creëren. De taakrol is het perfecte voorbeeld van wat er gebeurt als een vakman de coalescentie van techniek en IT omarmt.

Verouderde manager
In de productie-, auto- en luchtvaartsector in het bijzonder, kunnen we verwachten dat we meer afhankelijk zijn van de rol van de verouderingsmanager.

Obsolescence managers zijn belast met het monitoren van productveroudering en de staat van geautomatiseerde systemen. Dit omvat regelmatige audits, het analyseren van de componenten van kritieke systemen en het gebruik van voorspellende analyses om de waarschijnlijkheid van uitval van apparatuur te schatten.

Effectief verouderingsbeheer is een full-time baan, vooral in de wereld van Industry 4.0 en slimme fabrieken, waar de verouderingscycli korter worden en nieuwe technologie snel wordt aangenomen.

In het geval van oude en verouderde onderdelen kunnen verouderingsbeheerders het moeilijk vinden om snel een vervanging te identificeren en te vervangen. Bij EU Automation brengt we elk jaar honderdduizenden industriële automatiseringsdelen voor klanten over de hele wereld, waardoor de productielijnen blijven functioneren.

Een andere beroemde quote van Einstein is, "we kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde gedachten die we gebruikten toen we ze creëerden." Dankzij de industriële automatisering groeit en bloeit de maakindustrie. Net als bij alles wat nieuw is, brengt automatisering nieuwe uitdagingen voor bedrijven, maar het niet accepteren van de noodzaak van verandering is nadelig, terwijl het omarmen van industriële automatisering bedrijven in staat stelt te floreren.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.