Hoe Food Plant Managers procesplanten kunnen brengen naar de digitale tijd

In 1969 is het eerste huisbeveiligingssysteem geboren, bestaande uit vier piepen en een camera die kan worden verplaatst om door een van hen te kijken, waarbij de beelden naar een monitor worden uitgezonden. Tegenwoordig kunnen we een feed van onze thuisbeveiligingscamera's op onze mobiele telefoons streamen en bekijken, waardoor huiseigenaren meer gedachten krijgen. Hierin verklaart Markus Brettschneider, van ABB's voedsel- en drankprogramma, hoe voedselplantbeheerders een vergelijkbaar niveau van connectiviteit kunnen toevoegen om de meeste motoren te herstellen met slimme sensoren om hun planten naar de digitale tijd te brengen.

De industrie als geheel maakt gebruik van technologieën en oplossingen die mogelijk zijn via het industriële internet der dingen (IIoT). Gartner voorspelt dat 25 miljard apparaten via 2020 met het internet van dingen zullen worden verbonden, met sommige agentschappen die zelfs dit dubbele bedrag voorspellen.

Dit geeft plantmanagers een raadsel. De meeste fabrieken voor de productie en verwerking van levensmiddelen beschikken momenteel over motoren die essentiële apparatuur aandrijven, zoals mengers, transportbanden en verpakkingsmachines. Deze motoren zijn slechts motoren en spelen niet in dezelfde klasse als de andere intelligente apparaten in hun fabrieken.

Met jarenlange service vaak achtergelaten in de motoren, is het moeilijk voor fabrieksmanagers om vervangende motoren te rechtvaardigen die effectief werken in het belang van een upgrade met slimme functies. Er zijn echter alternatieven voor een complete revisie om motoren aan te sluiten op het IIoT.

In plaats van te investeren in nieuwe intelligente / slimme apparatuur, zouden plant managers moeten investeren in sensoren die soortgelijke functionaliteit bieden aan aangesloten apparaten. Bijvoorbeeld, ABB biedt slimme sensoren, die kunnen worden gemonteerd op bijna elke standaard laagspanning inductiemotor. De pocket-size sensor, genaamd ABB Ability Smart Sensor, wordt in een paar minuten rechtstreeks aan het frame van de motor bevestigd, zonder bedrading.

Door gebruik te maken van sensoren die prestatiegegevens doorvoeren naar de cloud via een smartphone of gateway-oplossing naar een beveiligde server, kunnen plantmanagers hun motoren op de hoogte brengen van de IIoT. Deze gegevens geven plantenbeheerders een volledige foto, zelfs op mobiele apparaten, van hoe hun motoren werken, zonder gevaarlijke hands-on monitoring uit te voeren. Plantbeheerders kunnen dan conditional based of predictive maintenance uitvoeren, in plaats van periodiek onderhoud.

Met behulp van de juiste methode om de motorconditie te monitoren, kunnen plantmanagers onbeplande downtime verminderen tot maximaal 70 procent. Dit is vooral belangrijk in de voedings- en drankindustrie, waar zelfs een korte downtime extreem kostbaar kan zijn. Infrastructuurfouten in deze industrie kosten tot $ 75,000 per uur en hebben een ernstige impact op seizoensgebonden producten zoals suiker. Dit is een kosten die plantbeheerders kunnen voorkomen door gebruik te maken van de juiste prestatie inzicht en bewustzijn.

Een verhoogd bewustzijn van de conditie van een motor leidt ook tot een beter bewustzijn van hoe een hele systeem presteert. Een oververhitting of uitbranding van een motor kan bijvoorbeeld een probleem elders in de productielijn aanduiden, zoals een lijn te snel beweegt en afval produceren. Het elimineren van dit probleem kan de energie-efficiëntie met maximaal tien procent verbeteren.

Motoren, het hart van de voedsel- en drankenfabriek, hoeven niet te worden achtergelaten in het IIoT-tijdperk. Net zoals een camera voor thuisbeveiliging op uw mobiele telefoon is aangesloten, kan een slimme sensor een motor een nieuw leven inblazen, waardoor deze als een integraal onderdeel van de datarijke fabriek kan functioneren en alle extra voordelen biedt die hierdoor worden gecreëerd.

Procesindustrie Informer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.