← Terug naar categorie Valves & Actuators

Slang Valve maakt een kritische component voor Bulk Transport

Ako Valves-logo

Slangventiel Voordelen

Soepkleppen met zachte zitting zijn een kritisch onderdeel van elke productielijn of faciliteit en dienovereenkomstig accepteert een gebruiker geen slechte kwaliteit of prestaties. Met dit in gedachten, is het bewezen dat slangafsluiters het beste type klep zijn dat momenteel op de markt is voor het afsluiten van media. Dit komt door hun enorme betrouwbaarheidsfactor en andere belangrijke voordelen, zoals:

• Quick and simple maintenance & installation
• Low cost of spares
• Faster product flow with less downtime compared to older conventional valve types
• Robust design

Gesloten rubberen slangventiel

Gesloten rubberen slangventiel

Slangklep Rubber Liners

Industriele slangafsluiters van het pinch-type kunnen worden gebruikt op alle media van de zachtste poeders tot de meest schurende media, vloeistoffen en gassen. Een slangventiel is verkrijgbaar met een verscheidenheid aan verschillende rubberen membranen die kunnen worden gebruikt voor het enorme verschillende mediabereik.

Zie meer voorbeelden van toepassingen met slangventielen.

De soorten rubberen membraanvoeringen voor slangventielen omvatten natuurlijk rubber, EPDM, nitril, silicium, viton, neopreen, hypalon en butyle. Een selectie van deze rubberen slangen is ook verkrijgbaar in voedselkwaliteit.

De rubberen voeringen aan de binnenzijde van de slangafsluiters zijn bijzonder robuust en elastisch versterkt met textiel, waardoor ze succesvol kunnen werken, zelfs onder extreme omstandigheden en met agressieve media.

Betrouwbare rubberen slang

Betrouwbare rubberen slang

Slangkleppen en vacuümsystemen

Een slangventiel wordt het meest gebruikt op productlijnen waar het product wordt doorgestoten met een positieve druk. Ze kunnen echter ook worden gebruikt op onderdruk (vacuümsystemen). Slangkleppen zijn ook ontworpen voor gebruik op zwaartekrachttoepassingen. Dit is waar het product dat langs een pijpleiding wordt getransporteerd gewoonlijk vrij valt of op zichzelf beweegt, zonder dat er een extra luchtdruk nodig is om het mee te duwen.

Bij gebruik op vacuümsystemen kunnen de slangkleppen gedeeltelijk worden gesloten wanneer het vacuüm aan de binnenkant van de klep zuigt. Om dit probleem tegen te gaan, hoeft u alleen dezelfde vacuümpomp naar de inlaat van de slangklep te pompen. Hierdoor kan de druk op de rubberen voering worden geëgaliseerd, waardoor de slangklep niet gedeeltelijk kan worden gesloten.

Voor meer informatie over slangafsluiters alstublieft bezoek hier

AKO UK Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.