← Terug naar mixen, mengen & granuleren categorie

GET THE MAX UIT Mengers met HOSOKAWA MICRON

Het mengen van oplossingen voor complexe mengprocessen

Hoewel de meeste poeder mengen kan uitgevoerd worden met relatief eenvoudige apparatuur, is er tegenwoordig een duidelijke tendens naar complexere mengprocessen. Naast mengcomponenten moderne mixers hebben ook de vacht en granulaat en strengere normen worden geëist door de markt met betrekking tot het mengen van kwaliteit. Producten worden vaak hitte gevoelige, hoge waarde en vaak niet vrij vloeiend. Met complexe eisen komen meer complexe aankoopbeslissingen en wanneer dit is ingesteld tegen een drive voor snelle resultaten in grotere doorvoer, of NPD en een verlangen naar de snelste route in een concurrerende markt de keuze van de juiste apparatuur is nog belangrijker. Hosokawa Micron hebben een lange traditie in de toegepaste meng-technologie en zijn in staat om te werken met klanten te adviseren over de meest geschikte apparatuur en systeemintegratie.

Batch of continu bedrijf
Het mengen kan in enkele partijen of continu worden uitgevoerd en dit is een van de eerste beslissingen voor het specificeren materiaal worden gemaakt. Historisch gezien batch route is de vaker gebruikte en productinformatie, identificatie en traceerbaarheid heeft vele voordelen, in de farmaceutische industrie bijvoorbeeld. Wanneer echter grote hoeveelheden zijn betrokken bij de minerale, chemische en voedingsmiddelenindustrie dan een continu mengsysteem heeft voordelen.

Werken met een leverancier die een volledig gamma van zowel batch en continue mengapparatuur voor verschillende toepassingen en met de mogelijkheid van meer dan enkele mengprocessen heeft duidelijke voordelen voor de klant. Hier aangetoond is hoe je kunt 'max je mixer' door het selecteren van de juiste optie; bespaart u tijd, kosten van extra apparatuur en waardoor er minder risico potentieel in transferproduct tussen processtappen.

BATCH Mengsystemen

Mengen, coaten, drogen - conische menger
Het concept van een conisch gevormd vat uitgerust met een orbitale roterende schroef werd ontwikkeld door de Nederlandse ingenieur, Nauta, vele jaren geleden en nu worden deze elegante conische mengers vaak kortweg Nauta genoemd als een generieke term. Ze kunnen complexe verwerkingstaken uitvoeren naast een mengbewerking, waarbij hoofdzakelijk convectiemenging wordt gebruikt om snel een homogeen product te verkrijgen. De toevoeging van een kleine roterende peddel met hoge snelheid (versterker) in het vat betekent bijvoorbeeld dat kleine hoeveelheden vloeistoffen, wassen of chemicaliën efficiënt kunnen worden gemengd in de hoofdpoederbulk; gecoate producten kunnen ook worden geproduceerd. Andere toevoegingen zijn omhulde vatwanden voor verwarmings- of koelingsoperaties en ontwerpen waarbij er geen onderste lager voor de orbitale schroef is, wat zorgt voor eenvoudige reiniging en minimale kruisbesmetting. Vele ontwerpvariaties en -afmetingen zijn beschikbaar. Toepassing van vacuüm op het vat en kleine veranderingen in het ontwerp maken het de conische menger mogelijk om een ​​vacuümdroger te worden, vandaar dat mengen en drogen kan worden uitgevoerd in één verwerkingsvat.

Snelle, intensieve menging en Agglomeratie van samenhangende Of warmtegevoelige producten

High Shear Mixers
Het mengen en agglomeratie van samenhangende of warmtegevoelige producten snel worden bereikt met een variant van de conische menger een kleinere, zeer efficiënte conische menger. Met een snel roterende set peddels gemonteerd op een centrale as een intensieve high shear mengen actie wordt gegenereerd in de kleine ruimte tussen de paddle tip en vaatwand. Tip snelheden tot 30m / s zijn typisch.
De intensieve, maar zachte, mengen actie zorgt voor homogene menging in korte mengtijden. Deze mixers zijn gemakkelijk te reinigen en indien voorzien van een koelmantel zijn zeer geschikt voor het mengen van warmtegevoelige producten. Agglomeratie van producten kunnen ook binnen eenheden zoals de Cyclomix worden uitgevoerd.

Intensief mengen zonder product vervorming
Een voorbeeld zou de compact ontworpen Intensomix zijn die werkt met topsnelheden van 1.0 tot 10.0 m / s met de hele vatmassa in beweging. Het is ontwikkeld voor processen waarbij hoge afschuiving leidt tot productvervorming en lage afschuiving tot onvoldoende vermenging. Mixergroottes tot 10,000-liters zijn typisch, maar kunnen tot wel 25,000-liters stijgen. De opname van twee op de muur gemonteerde klembouten zorgt ervoor dat een efficiënte menging van vloeistoffen kan worden uitgevoerd zonder de ongewenste klontvorming en de noodzaak van een afzonderlijk ontladingsproces.

In -Line Mixing And Delumping - In-line desintegreerders
Voor fabrikanten op zoek naar effectieve transport van vloeibare producten tussen batchprocessen waar sedimentatie of bezinking kan optreden, de Hosokawa Rietz In-lijn biedt Desintegrator goede menging en de-klontering van dikke suspensies of slurries en kunnen gemakkelijk in leidingsystemen die op maximaal worden geïnstalleerd 10barg.The efficiëntie van deze eenheid zijn zodanig dat er geen behoefte aan extra filters met bijbehorende blokkeren en reinigingsproblemen. Ze zijn ontworpen voor snelle opening naar een snelle scherm en de omschakeling hamer en een snelle en eenvoudige reiniging voor minimale stilstand te vergemakkelijken en door hun compacte ontwerp hebben voordelen waar de ruimte beperkt is.

Continu mengen SYSTEMS

Ingenieurs die continue mengsystemen ontwerpen die zorgen voor homogeniteit bij het mengen, moeten goed letten op de nauwkeurigheid en controle van het toevoersysteem voor de poeders, vaste stoffen en vloeistoffen. Dit is met name het geval wanneer de verblijftijd in de menginrichting erg klein is. Tijd en geld besteed aan een nauwkeurig en betrouwbaar invoersysteem zijn goed besteed.

Een unieke oplossing te mengen Plakt en Slurries
Een unieke oplossing voor het mengen van pasta's en slurries is te vinden in de unieke Schugi Flexomix-menger / agglomerator. De menger wordt momenteel gebruikt voor de productie van instantproducten zoals soepen, dranken en sauzen, maar ook voor chemische en farmaceutische producten. De mixer bereikt een uitstekende uniformiteit van het product en vermijdt ontmenging door het vrijwel ogenblikkelijk mengen van alle ingrediënten. Met een flexibele en continu buigende mengwand wordt productopbouw vermeden en worden kleine hoeveelheden vloeistoffen of vaste stoffen efficiënt verspreid naar een bulkcarrier. De Flexomix compact kan worden verwerkt van 250kgs / uur tot meer dan 40 ton / hr, waardoor hij in kleine ruimtes kan worden geïnstalleerd. Dit is een typisch voorbeeld van de behoefte aan nauwkeurige voerapparatuur, aangezien het materiaal dat zich in de machine ophoudt, in de orde van grootte van gram is, niet ton.

Homogeen mengen en extrusie - Extruders
Lage tot gemiddelde druk extruders die kunnen worden gebruikt om zeer homogene pellets tot 5-6mm bijvoorbeeld genereren in de kunststofindustrie worden gebruikt als mixer / extruders. Het eindproduct kan een pasta, plastische massa of extrudaat zijn. Deze units kunnen worden geleverd met een jasje voor verwarming of koeling en de centrale as kan ook hol om voor extra verwarming / koeling worden gemaakt.

Proces Expertise
Het vinden van de juiste mixer voor verschillende toepassingen kan het verschil tussen het bereiken van on-spec eindproduct op de meest kosteneffectieve manier of off-spec product en de noodzaak om extra verwerking podia en meer apparatuur in op te nemen.

Hosokawa Micron is een van 's werelds toonaangevende bedrijven die gespecialiseerd zijn in poedervorm en bulkhandling met veel industrie standaard merknamen binnen haar portfolio. De groep is gespecialiseerd in het zijn een enkele bron voor alle poederverwerking behoeften en kan advies geven over het mengen van opties en compleet systeem ontwerp en de levering gepaard gaan met aanzienlijke testlaboratoria over de hele wereld.

Hosokawa Micron BV
Runcorn
Cheshire
Kan gecontacteerd worden op:
Tel: (01928) 755100
Fax: (01928) 714325

E-mail: [Email protected]
Web: www.hosokawa.co.uk

Hosokawa Micron BV

Wij bieden een voedingsbron voor de beste in bewezen machines met bijbehorende technische expertise in proces technologieën en industrieën om individuele oplossingen voor de verwerking te leveren aan specifieke behoeften te voldoen.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.