← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Farm To Fork Food Safety Masterclass

fda goedgekeurd

(12-minuut gelezen)

Met toenemende globalisering van de voedselvoorzieningsketen en recente herzieningen van richtlijnen uitgegeven door de FDA en BRC, onderzoekt Phil Brown, Europees Managing Director van Fortress Technology, de verschillende manieren waarop voedselfabrieken een robuust screeningproces kunnen implementeren om ervoor te zorgen dat de kwaliteit voor de consument niet in het gedrang komt .

phil brown

Phil Brown, Europees directeur
van Fortress Technology

Voedselveiligheid verwijst naar procedures en voorschriften om vervuiling en vergiftiging van voedingsmiddelen te voorkomen. Op de conferentie Global Food Safety Initiative (GFSI) van februari waren de nieuwe uitdagingen die werden besproken divers. Onderwerpen waren de integriteit van toeleveringsketens, het opbouwen van capaciteiten in opkomende markten, innovaties op het gebied van technologie en gegevensbeheer, allergeenbeheer, het veranderende gezicht van de internationale retailmarkt en de snel toenemende certificering door derden.

Door gezond verstand te beschermen van boer tot bord en door de meest geschikte voedselinspectietechnologie voor de toepassing te selecteren, gelooft Phil dat transparantie kan worden verbeterd en het risico van fysieke besmetting in de voedselketen wordt voorkomen.

Nieuwe regels en voorschriften

Veranderingen in de voedselveiligheid worden grotendeels gedreven door de Amerikaanse wetgeving, waarbij de meeste landen nu convergeren naar de standaarden voor voedselveiligheid, moderniseringswetgeving (FSMA) van de Food & Drug Administration (FDA). In plaats van zich te richten op specifieke voedingsmiddelen of gevaren, richt de FSMA-regels zich op het implementeren van mitigatiestrategieën in geregistreerde voedselvoorzieningen. Import van voedingsmiddelen is een grote focus en de FDA werkt momenteel samen met de Europese Unie om een ​​onderling verenigbare regeling te bereiken.

Canada heeft zijn voedselveiligheidssysteem te recent geüpdatet door aan het begin van 2019 de nieuwe Safe Foods for Canadians Regulations te implementeren. Bedrijven die exporteren naar Canada hebben nu een SFC-licentie nodig.

De nieuwe regels van Canada leggen ook meer nadruk op hygiëne en op gevaren gebaseerde preventieve controles. Dit omvat een nieuwe standaard voor het vastleggen van de chain of custody vanaf het begin van de productie tot het moment waarop ze op de plank belandden. Hoe gegevens worden vastgelegd en geanalyseerd, is van cruciaal belang. Aanpassen aan gangbare standaarden kan helpen. Contact Reporter is bijvoorbeeld een geautomatiseerde recordwachter die is ontwikkeld door Fortress om voedselverwerkers te helpen bij het bijhouden en vastleggen van logboeken voor afwijzingen, tests, instellingen enz.

Uitgave 8 van de Global Food Safety Standard van het British Retail Consortium is ook live gegaan in februari 1, 2019. Met deze nieuwste versie is er ook een sterke nadruk op hygiëne en pathogene contaminatie, evenals het bevorderen van teamverantwoordelijkheden. De nieuwe regels bevatten nu een extra module om deze betrokkenheid op de werkplek te beoordelen. Het BRC heeft ook de regels voor opzettelijke kwaadwillige besmetting, naast voedselfraude, geactualiseerd. Er is meer duidelijkheid geboden voor producenten van diervoeding.

In de meeste verwesterde economieën documenteren voedselverwerkers alle mogelijke productrisico's, inclusief natuurlijk voorkomende gevaren. Om deze traceerbaarheid te vergemakkelijken, biedt een Fortress metaaldetectorsysteem veilige, automatische logging van informatie om aan te tonen dat de metaaldetector correct werkt en werkt. Dit alles draagt ​​bij aan het verkleinen van het tijdsbestek waarin een probleem onopgemerkt kan blijven en het verminderen van de hoeveelheid verdachte producten die moeten worden weggegooid of teruggeroepen in geval van een incident.

HACCP of HARPC?

De nieuwe FSMA-wet heeft invloed op de al lang bestaande HACCP-beginselen (Hazard Analysis and Critical Control Point), die in de VS zijn vervangen door Hazard Analysis en Risk-Based Preventive Controls (HARPC). HARPC is echter geen wereldwijde standaard. Voor EU-levensmiddelenbedrijven blijven de HACCP-regels van toepassing.

Het grootste verschil in de HARPC-normen is dat ze verder gaan dan kritische controlepunten. Nu zijn voedselverwerkers verplicht om alle potentiële productrisico's te documenteren, inclusief natuurlijk voorkomende gevaren en alles dat opzettelijk of onbedoeld in hun faciliteit wordt geïntroduceerd. Dit omvat planning voor potentiële terroristische acties, opzettelijke vervalsing en voedselfraude.

Retailer Codes of Practice

Naast wettelijke normen, moeten voedselproducenten en contractverpakkers bij het investeren in inspectieapparaten ook rekening houden met de nieuwste Code of Practice (COP) voor de detailhandel.

Het VK heeft de praktijkcode voor boodschappen. Dit betekent dat elke winkelier met een omzet van meer dan £ 1bn zich aan de code moet houden en niet achteraf wijzigingen in de leveranciersregelingen kan aanbrengen. Hoewel dit betekent dat voedselleveranciers worden beschermd tegen oneerlijke handelspraktijken, kan een detailhandelaar zijn Code of Practice (COP) wel herzien en een potentieel waardevol contract in gevaar brengen.

De 'Never Obsolete Commitment' van Fortress helpt klanten om te voldoen aan toekomstige COP-curveballs. Met een achterwaarts compatibiliteitsprogramma kunnen klanten elke bestaande Fortress metaaldetector upgraden - zelfs die jaren geleden 20 gebouwd - waardoor voedselverwerkers compliant blijven. Om dit in de juiste context te plaatsen, zal een upgrade als gevolg van een wijziging in de praktijkcode van een winkelketen slechts een processor enkele honderden terugstellen in plaats van duizenden ponden. De kosten kunnen worden gecompenseerd door het onderhoudsbudget in plaats van te eten aan kapitaaluitgaven. Bovendien kunnen fabrikanten onmiddellijke compliance bereiken zonder te hoeven wachten op de installatie en installatie van een nieuwe machine.

grondstoffase

Roestvrij staal wordt veel gebruikt in de fase van onbewerkte ingrediënten, binnen voorzieningen voor voedselproductie

Hygiëne naleving

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat jaarlijks 600 miljoen mensen wereldwijd ziek worden na het eten van besmet voedsel. De globalisering van de voedselproductie in combinatie met de meer complexe, langgerekte voedselketens, legt een nog grotere verantwoordelijkheid op aan voedselproducenten en handlers om de voedselveiligheid te garanderen.

Hygiëne komt sterk terug in alle recent herziene wereldwijde voedselveiligheidsregels.

De verwerking van ingrediënten stroomopwaarts betekent dat veel voedselverwerkende bedrijven, vooral vlees en zuivel, in vloeibare vorm worden gecontroleerd met pijpleidingsystemen voordat ze opnieuw verpakte producten inspecteren met behulp van metaaldetectoren voor transportbanden. Stroomopwaarts is het prestatieniveau vaak twee tot drie keer beter. Dat komt omdat metaalverontreinigingen in hun grootste vorm worden opgevangen voordat het mogelijk in stukken wordt gehakt en in meerdere producten wordt verspreid.

Aangezien deze vloeistofleidingen vaak eiwitrijk voedsel verwerken, moeten pijpleidingsmetaaldetectoren bestand zijn tegen reguliere drukspoelingen onder hoge druk om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en de verspreiding van door voedsel veroorzaakte insecten stoppen.

Het verkrijgen van toegang tot pijpleidingsystemen voor diepe reinigingen was eerder een uitdaging voor machinebedienden. Door de structuur te upgraden en plaatmetaalplaten te gebruiken, heeft Fortress Technology onlangs het oppervlak buiten de pijpleidingmetaaldetector met meer dan 60% verlaagd. Ook, door de connectoren door een omhulde eenheid te leiden, zijn er minder gebieden waar bacteriën zich kunnen verbergen en gedijen tijdens herhaalde spoelbeurten. Aangepast aan een mobiel frame betekent dit dat het systeem gemakkelijker uit te rollen is en toegang geeft tot moeilijk te bereiken onderdelen die gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en diep gereinigd.

Metalen risico's

Roestvrij staal wordt op grotere schaal gebruikt in voedselproductiefaciliteiten. In de fase met onbewerkte ingrediënten wordt voedsel blootgesteld aan verschillende processen - van het snijden van vlees, het fileren van vis, het malen van kruiden of het mengen van droge en natte bakingrediënten. Later in de rij kan het snijden van grotere hoeveelheden naar gemakkelijkere enkelvoudige porties of het bereiden van kant-en-klare groenten opnieuw een mogelijke metaalverontreiniging in de voedselvoorzieningsketen introduceren.

De meeste containers, pijpleidingen en contactapparatuur voor levensmiddelen zijn vervaardigd van 304- of 316-austenitische roestvaste staalsoorten. De 300-serie is echter niet-magnetisch en is ook een slechte elektrische geleider in vergelijking met andere metaalsoorten. Deze eigenschappen maken roestvrij staal het moeilijkste metaaltype om te detecteren. In de praktijk betekent dit dat in een roestvrij stalen bol verborgen in een droog product meestal 50% groter moet zijn dan een ferrosfeer om vergelijkbare signaalsterkte te genereren. Die ongelijkheid kan stijgen van 200 naar 300% bij het inspecteren van nat product met geleidende eigenschappen.

Dit was een belangrijke reden voor het maken van het Interceptor-bereik. Voor items zoals vlees, zuivel en bereide maaltijden, biedt een Fortress Interceptor-eenheid een betrouwbare optie voor het aanpakken van het producteffect, het verhogen van de detectie van roestvrij staalmetaal met 100% en het verminderen van valse uitval.

volledige traceerbaarheid

Voor volledige traceerbaarheid bieden Fortress-systemen veilige, automatische logging van informatie

Inspectiemogelijkheden

Naast systemen voor transportbanden, kunnen metaaldetectoren worden aangepast aan pijplijn, zwaartekracht, bulk en zelfs low-profile producten, zoals koekjes of hamburgers. Farms installeren ook robuuste metalen metaaldetectoren om wortelgroente te inspecteren voordat ze worden verwerkt.

Inflatie, stijgende grondstofprijzen, gecombineerd met hogere arbeidskosten als gevolg van het nationale minimumloon, betekent dat veel Britse voedselproducenten hun activiteiten willen stroomlijnen en de inspectiecapaciteit willen vergroten. Bijgevolg zouden voedselfabrieken meer geneigd zijn om een ​​multi-lane, multi-aperture metaaldetector in overweging te nemen aangezien een enkele eenheid verschillende productreeksen naast elkaar kan inspecteren. Bovendien kan slechts één te onderhouden systeem de totale eigendomskosten verlagen met meer dan 65% langere termijn.

De kosten blijven een belangrijke reden waarom voedselverwerkers metaaldetectoren kiezen voor röntgenstraling. Röntgenfoto's blijven veel duurder, zowel wat betreft kapitaalkosten als bedrijfskosten. Verwachten te betalen in de regio van £ 35,000 aan £ 40,000 om een ​​instapniveau röntgenapparaat te installeren, vergeleken met tussen £ 4,000 en £ 18,000 voor een metaaldetector. Dit is afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de toepassing.

De nieuwste röntgensystemen hebben de neiging om moeilijke of extreme omgevingen niet zo goed te verdragen als metaaldetectie. Ook kan een röntgenapparaat problemen hebben met het detecteren van kleinere deeltjes en metalen met een lage dichtheid - zoals aluminium - die metaaldetectoren gemakkelijk kunnen detecteren.

Tegenwoordig kunnen metaaldetectoren producten verpakken die zijn verpakt in gemetalliseerde poly-filmverpakkingen met een goede gevoeligheid. Puur aluminiumfolie, bijvoorbeeld een bakplaat die klaar is voor bakken, kan echter te uitdagend zijn. In dit geval kan een ferro in foliedetector of x-ray worden aanbevolen.

Traceerbaarheid

Zoals de nieuwe levensmiddelenwetgeving suggereert, is traceerbaarheid een hoofdprioriteit en dat zal ook in de toekomst het geval blijven. De snelheid waarmee een levensmiddelenbedrijf in het openbaar de bron van een metaalverontreiniging kan aanwijzen, is een absolute vereiste en kan de schade aan de merkreputatie tot een minimum beperken. Nogmaals, wetgeving stimuleert de toepassing van track-en-trace-technologieën in alle sectoren van voeding en dranken.

Controleren of metaaldetectiesystemen failsafe zijn, maakt deel uit van deze agenda. Als een fout met het weigeringssysteem bijvoorbeeld betekent dat een verontreiniging wordt gedetecteerd maar niet wordt geweigerd, moet de lijn automatisch stoppen totdat de situatie is opgelost. Zowel de prestaties van de detector als de fail-safe-functionaliteit moeten regelmatig worden getest met resultaten die worden bijgehouden om de traceerbaarheid te ondersteunen.

Naarmate webtechnologieën vordert, heeft Fortress al een oplossing klaar om bedrijven te helpen bij het omarmen van grotere integratie.

Automatische testsystemen, zoals het Halo-systeem van Fortress, beginnen ook in de industrie acceptatie te krijgen. Deze systemen zijn ontworpen als aanvulling op handmatig testen met fysieke testmonsters om de arbeidskosten te verminderen die samenhangen met het bezitten van een metaaldetector en het verbeteren van de testeffectiviteit door het elimineren van de menselijke fout die gepaard gaat met testen. Andere voordelen van Halo zijn een verminderd risico op letsel en zorgen ervoor dat de juiste gegevens worden bijgehouden voor traceerbaarheidsdoeleinden.

Fort Interceptor bereik

Fortress 'Interceptor-assortiment is gemaakt om de detectie van roestvrij staalmetaal te verhogen met 100% en valse uitval te verminderen in geleidende' natte producten '

De verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid delen

Veiligheidsgericht zijn gaat niet alleen over het mitigeren van risico's en het tikken van het rulebook. Consumenten zijn zich vandaag meer dan ooit bewust van waar hun voedsel vandaan komt en hoe het in de gehele toeleveringsketen wordt verwerkt. Met de hedendaagse sociale mediacultuur en 24-uur nieuwsrapportage kan een enkel besmettingincident bijna onmiddellijk nationale krantenkoppen halen. De reputaties en financiële consequenties kunnen verwoestend zijn.

"Hoewel technologie en automatisering een rol spelen, is voedselveiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid. De regels en audits helpen alleen maar om een ​​extra beschermingslaag toe te voegen. Door samen te werken, kunnen voedselproducenten, machineleveranciers, productiepersoneel, retailers en consumenten de lat voor voedselveiligheid opheffen ", besluit Phil.

(1) www.campdenbri.co.uk/blogs/brc-8-key-changes.php

www.fortresstechnology.co.uk

Fortress Technology (Europe) Ltd

Wij zijn een toonaangevende ontwerper en fabrikant van 'Phantom' en 'Stealth' gemerkte metaaldetectiesystemen voor een breed scala van markten om zowel de praktijkcodes van klanten als die van detailhandelaren te voldoen, waaronder BRC.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.