← Terug naar categorie Valves & Actuators

Kritische factoren bij het selecteren van veldbus klepverdeelstukken

Pneumatische veldbus klepverdeelstukken hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele bedrade oplossingen en de nieuwste ontwerpen te bieden aanzienlijke verbeteringen op het gebied van toepassing, prestaties en onderhoud. In dit artikel kijken we naar vijf van de kritische factoren die voor het selecteren van pneumatische veldbus klepverdeelstukken moet worden beschouwd.

In de huidige sterk geautomatiseerde machines, worden veldbus klepverdeelstukken vervanging van conventionele bedrade oplossingen. Ze gemakkelijker vitale functies door het integreren van communicatie-interfaces pneumatische klep spruitstukken met input / output (I / O)-mogelijkheden. Dit maakt programmeerbare logische controllers (PLC) efficiënter schakelen kleppen aan en uit en kanaal I / O-gegevens van sensoren, lampen, relais, individuele kleppen of andere I / O-apparaten via verschillende industriële netwerken. De resulterende geïntegreerde controle pakketten kunnen ook worden geoptimaliseerd om diagnostische voordelen niet eerder beschikbaar toestaan.

Echter, er zijn vijf belangrijke factoren die vóór het selecteren van pneumatische veldbus klepverdeelstukken moet worden beschouwd.

1. Inbedrijfstelling: tijd besparen door DIP-switches te verwijderen

Na de installatie moet veldbus spruitstukken worden getest en in bedrijf gesteld. Wanneer veel verbindingen zijn betrokken, tijd en kosten snel oplopen en gebruikers nodig hebben om te zoeken naar mogelijkheden om deze kosten te verlagen. Bijvoorbeeld, sommige fabrikanten bieden nu SPEEDCON M12 connectors, die slechts een halve draai nodig om een ​​beveiligde verbinding te krijgen, waardoor de voor ingebruikneming kosten. Kopers moet ook kijken naar goed gespreid I / O-outs, omdat deze het minimaliseren van de tijd die nodig is om alle noodzakelijke kabels aansluiten.

Terwijl aansluitingen zijn vervelend, kan de configuratie erger met de belangrijkste reden hiervoor is de gevreesde DIP-schakelaar. Het manipuleren van deze kleine schakelaars is een oefening in frustratie. De gebruiker moet constant cryptische aanwijzing te raadplegen onvriendelijk handleidingen om werking en instellingen elke schakelaar identificeren. Visuele feedback is beperkt tot subtiele positionering van de schakelaar zelf.

Een recente innovatie is de introductie van pneumatische veldbus klepverdeelstukken die eigenlijk insluiten een kleine grafische display van elke module. Dit biedt duidelijke taal messaging die duidelijk identificeert netwerkadressen, baudsnelheden en andere parametrische gegevens. Drukknop besturen navigatie door de intuïtieve menu's en gebruikers ontvangen directe visuele feedback van de ingestelde waarden met fout bewijs selecties. Dit eenvoudige systeem vertegenwoordigt een revolutie in pneumatische veldbus spruitstuk-interfaces, waardoor controle ingenieurs te vereenvoudigen en te sterk versnellen complexe operaties.

2. Distributie: flexibiliteit maakt besparingen mogelijk

Historisch gezien hebben de conventionele pneumatische veldbus klepverdeelstukken met geïntegreerde I / O-modules zijn ontworpen binnen een relatief stijve architectuur.

Toegewijde veldbus-I / O-modules zouden beide kleppen of I / O aankunnen - de ene of de andere, maar niet allebei. Dus de OEM-technicus zou voor elke taak verschillende modules specificeren. Hij of zij zou ook meerdere speciale communicatieknooppunten op het industriële netwerk van de machine installeren - elk met hoge hardware en bijbehorende kosten voor inbedrijfstelling.

Echter, nieuwere modellen bieden flexibeler aanzienlijk voordeliger architecturen. Deze bieden veldbusnodes die kleppen aankan en I / O en de onderlinge verdeling van I / O en klepverdeelstuk functionaliteit rond een bepaalde machine. Daarom kan dit een groot aantal I / O distributie opties die het fysieke ontwerp van de machine te optimaliseren, door alleen enkele eenvoudige multifunctionele modules.

Door de distributie te optimaliseren, kan de gebruiker investeringen in netwerkhardware verlagen, tijd besparen en het aantal knooppunten op het netwerk verminderen, waardoor netwerkverkeer wordt geoptimaliseerd en topologie-kansen voor netwerk- en stroomdistributie worden verbeterd.

Deze nieuwe systemen gebruik maken van sub-bus technologie die dezelfde modules die traditioneel onderdeel van een centraal spruitstuk te verwijderen en gebruikt in een gedistribueerde architectuur maakt. Misschien nog belangrijker, voor industriële toepassingen Ethernet Deze architectuur maakt een vermindering van het aantal Ethernet switches en de knooppunten. Deze direct verlaagt de totale kosten en de complexiteit van het systeem.

Zo kan een conventioneel ontwerp het gebruik van vier pneumatische veldbus klepverdeelstukken geregeld met vier EtherNet / IP-netwerk nodes nodig. In plaats daarvan moeten gebruikers op zoek naar een systeem dat optimale verdeling mogelijk maakt. De gebruiker specificeert slechts een grote EtherNet / IP pneumatische veldbus klepverdeelstuk, samen met drie sub-bus spruitstukken. Elke sub-bus module lagere kosten dan een Ethernet / IP-module, en vereist geen dure inbedrijfstelling.
In dit voorbeeld zou de kosten zoveel 22% lager dan voor een systeem dat vier gebruikelijke Ethernet / IP veldbus variëteiten zijn.

Dus, nieuwe distributie ontwerpen bieden de mogelijkheid voor een aanzienlijke vermindering van de gecombineerde kosten van de hardware, inbedrijfstelling en inventaris. Ze is ook geschikt voor en optimaliseren van diverse machine topologie en applicatie-eisen.

3. Modulariteit: maakt eenvoudige montage mogelijk

Traditionele veldbus klepverdeelstukken last van een vrij geringe mate van modulariteit. Dit biedt uitdagingen voor zowel OEM's en eindgebruikers.

Zo kan testen of het gebruik aan te geven dat een bepaalde I / O-module defect is, of een late wijziging orde tijdens de montage kunnen vereisen het maken van een verandering. Conventionele niet-modulaire ontwerpen dwingen de gebruiker om het gehele samenstel ontmantelen om toegang te krijgen, demonteer de gewraakte module vervangen, en dan weer in elkaar zetten het hele veldbus spruitstuk of systeem.

Daarentegen, een aantal nieuwe veldbus spruitstuk systemen bieden modulaire ontwerpen die eenvoudig met elkaar te verbinden via een gemakkelijk verwijderbaar clips en schroeven. Dit maakt een eenvoudige montage en moeiteloos het laatste moment wijzigingen voor OEM's.

In een ander voorbeeld kan een gebruiker wenst om de klep modules dichter bij de kleppen en cilinders zij opereren bewegen. Met de nieuwe modulaire ontwerpen, de gebruiker eenvoudig unclips de module van de belangrijkste pneumatische veldbus klepverdeelstuk en plaatst deze op de machine binnen het bereik van de gebruiker punt en verbindt het terug naar de belangrijkste I / O-module via een sub-bus kabel. Alle zonder verstoring van de I / O-mapping.

Voor de eindgebruiker, modulariteit maakt een snelle, probleemloze veld verandert. I / O-modules kan worden verwijderd en vervangen zonder dat de gebruiker de volledige pneumatische veldbussysteem klepverdeelstuk systeem ontmantelen. Verder soepelheid mogelijk dezelfde module te gebruiken in zowel gecentraliseerde of gedistribueerde toepassingen, waardoor voorraadbehoeften.

4. Diagnostiek: eenvoudig te gebruiken grafische displays vervangen LED's

Als er iets mis zou gaan met het netwerk of met een pneumatische spruitstuk veldbus klep op de werkvloer, diagnostische indicatoren spelen een belangrijke rol bij het lokaliseren van het probleem en het identificeren van de oorzaak om de machine op te staan ​​en snel aan de slag. Helaas hebben conventionele pneumatische veldbus spruitstuk ontwerpen diagnostiek gegeven weinig aandacht. Tegenwoordig zijn de meeste veldbus spruitstukken staan ​​diagnostische gegevens worden gesignaleerd aan een mens / machine-interface (HMI), vaak in een controlekamer enige afstand van de machine of op een ander deel van de machine, weg van het probleemgebied. Bovendien vereist deze optie programmering tijdens de setup, en is te duur door veel gebruikers.

Een andere optie kan de pneumatische veldbus kleppenaansluitblok om te communiceren met een eigen handheld HMI-apparaat. Steek deze stekker in het spruitstuk module, interactie via drukknoppen en lees diagnostische gegevens uit een klein scherm. Maar deze optionele handheld betekent een extra last op de talrijke kosten. Het duurt training om goed te benutten. En bij het meest nodig, de handheld altijd lijkt te worden verborgen.

Tenslotte, de meeste veldbus spruitstuk ontwerpen bieden diagnostische LED's op het spruitstuk systeem zelf, juist op het punt van het gebruik. Helaas kan dit de slechtste keuze van allemaal. Veel gebruikers dragen pijnlijke herinneringen van consulting cryptische handleidingen terwijl peering verleden verwarde spoelen van kabels en connectoren op kleine LED's.

Gelukkig, nieuwe ontwerpen bieden meer functionele alternatieven. Meest innovatieve is de module geïntegreerde grafische display met duidelijke taal eerder genoemde messaging. Het geeft gebruikers en OEM's met een schat aan status van point-of-use en diagnostische informatie, plus de set-up en het bijhouden van versies van gegevens op zowel de I / O-module en communicatie-knooppunt niveaus.

Deze regeling plaatst visuele status en alarm indicatie weg van verwarde kabels, op een duidelijk zichtbare weergavegebied aan het ene uiteinde van elke module. Het gaat geen programmering of extra kosten, en neemt geen training te gebruiken. Foutmeldingen worden gegenereerd en automatisch gewist en knipperen om het oog van de kijker direct te vestigen op het probleem module. Bijbehorende drukknoppen van het display kan de gebruiker snel navigeren door de intuïtieve menu's voor eenvoudig en effectief oplossen van problemen. Sommige systemen zelfs logboekfouten voor toekomstige of externe analyse.

5. Herstel: automatisch en transparant

Een laatste onderwerp nauw verwant aan diagnostiek is herstel. In een conventionele pneumatische veldbus klepverdeelstuk, is meestal moeilijk en tijdrovend. Zodra de gebruiker eindelijk geïsoleerd heeft een storing aan een bepaalde module, moet hij of zij dan demonteer het hele systeem, verwijder het oude gedeelte, en dan gaat raadplegen handleidingen en het bepalen van de DIP-schakelaar instellingen voor het vervangende onderdeel kan functioneren. In feite moet het nieuwe gedeelte worden genomen vanuit het niets, alle configuratie-instellingen opnieuw te laden. Zodra deze definitief zijn vastgesteld en opnieuw gecontroleerd, kan de nieuwe module dan worden vervangen en de veldbus manifold systeem weer in elkaar gezet. Nogmaals, dit is geen werkwijze voor een ongeoefende gebruiker en het garant staat aanzienlijke uitvaltijd.

De nieuwste ontwikkelingen in veldbus klepspruitstuk ontwerpen zorgen voor een veel betere oplossing door het opnemen van een auto-recovery module optie. Tijdens een kritieke storing, maar deze module winkels en beschermt alle inbedrijfstelling en configuratie parameters. Wanneer een nieuwe communicatie-of I / O-module is inklikken, dit apparaat wordt herkend als een vervangend apparaat en laadt alle instellingen, configuratie parameters, en andere relevante informatie in. De technologie werkt automatisch en transparant, zonder tussenkomst van de gebruiker.

Innovatie biedt nieuwe oplossingen

Het kiezen van de beste spruitstuk pneumatische veldbus afsluiter voor een bepaalde automatische machine applicatie presenteert een aantal uitdagingen. Van bijzonder belang zijn de problemen die veel conventionele pneumatische veldbus klepverdeelstukken vertonen op het gebied van ingebruikname, distributie, modulariteit, diagnostiek, en herstel. Controle ingenieurs, bestekschrijvers en kopers moeten overwegen nieuw beschikbare ontwerpen die bewezen technologie toe te passen in innovatieve eenvoudige manieren om deze problemen op te lossen. Gebruikers melden dat deze oplossingen zijn het leveren van grotere kostenefficiëntie en bredere toepassingsmogelijkheden, terwijl het aanzienlijk verbeteren van de inbedrijfstelling, het gebruik en onderhoud.

Veel van deze verbeteringen zijn gecombineerd in modellen zoals G3 veldbus-klepverdeelstuk van ASCO Numatics.

De modulaire ASCO Numatics G3 ventieleiland met grafische display is eenvoudig te monteren, installeren, activeren en onderhouden.

Bijvoorbeeld de ASCO Numatics G3 ventieleiland is een elektronica platform voor veldbus toepassingen en helpt adres inbedrijfname en diagnose bezorgdheid van verbannen de gevreesde DIP-schakelaar en de al even ineffectief status-LED. In plaats daarvan, deze systemen te integreren een duidelijke taal grafische display van elke module, met toegankelijke drukknoppen en intuïtieve menu's voor eenvoudige configuratie, de status controleren, en point-of-use diagnostiek.

ASCO Numatics UK
West Pimbo, Lancashire
Kan gecontacteerd worden op:
Tel: + 44 (0) 1695 713600
Fax: + 44 (0) 1695 713633
E-mail: [Email protected]
Web: www.asconumatics.eu

ASCO Numatics UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.