← Terug naar categorie Water en afvalwaterbehandeling

Veranderende tijden

The UK’s population is growing and, combined with the large amount of solids and floatables now finding their way into sewers, water and wastewater treatment plants have got more to cope with than ever before. Gerald Muldoon, senior sales engineer of Mono NOV, looks at how new pump and packaged solutions technology is evolving to meet the changing needs of the market.

Als essentiële elementen van het behandelingsproces, beide pompen en verpakt systemen, bestaande uit schermen en slijpmachines, kan helpen oplossingen bieden voor het omgaan met hogere niveaus van afvalwater en moeilijk te verwerken materialen.

Bijvoorbeeld, kan wormpompen hele zuiveringsinstallaties worden gebruikt om zowel afvalwater en afvalstoffen te beheren.

Ze zijn ontworpen om viskeuze media meer dan water, en wanneer er vaste insluitsels verwerken. Typische media omvatten primaire, secundaire en ontwaterd slib, alsmede voor vloeistoffen supernatant en zelfs filteren taart.

De afzonderlijke holtes in de pomp en de interface tussen gehard stalen rotor en stator veerkrachtig maken Enkelwormpompen veel efficiënter in het omgaan met moeilijke media hanteren dan centrifugaalpompen.

Wormpompen zijn ook zo ontworpen dat debiet effectief wordt lineair tot loopsnelheid, wat betekent dat ze heel goed kan reageren op veranderingen in de vraag flow (bijvoorbeeld met een frequentieregelaar), zorgen voor een meer energie-efficiënte pompen en verwerking veelzijdigheid. Ze kunnen ook draaien op een toerentalvariaties, zonder energie te verspillen.

Wormpompen zijn zeer robuust en toonaangevende pomp fabrikanten bieden garanties tot 10 jaar op speciale aandrijfas verbindingen, met nadruk op hun betrouwbaarheid en lage operationele kosten over een lange levensduur.

Centralisatie

Naast de modernisering van apparatuur, zijn veel behandeling werkt centraliseren van bepaalde taken om de efficiëntie te verbeteren en helpen om kosten te besparen. Het is daarom essentieel dat pompen grotere capaciteiten verwerkt belangrijkste plaatsen aankan.

Wormpompen kunnen gemakkelijk volumes verwerken in de regio 500m3 / uur plus, zelfs bij verhoogde drukken. Zo werden twee high performance wormpompen van de toonaangevende fabrikant opgegeven door een noordelijke waterbedrijf te helpen voldoen aan de zware eisen.

The pumps were used on a desludging duty, which involves taking sludge from the plants primary tanks and feeding it into a sludge storage tank. The progressing cavity pumps were installed because the plant’s previous pumps could not cope with the high viscosity and volume of the sludge, which can contain up to 12% dry solids, coupled with a required suction lift of four meters.

De excentrische pompen, die werden ontworpen en geïnstalleerd met zware vraag kwesties in het achterhoofd, zijn perfect loopt sinds de installatie zonder enige behoefte aan reserveonderdelen.

Down the Drain

In terms of handling solids and floatables, more and more non disposable waste is entering the drains that needs to be processed by wastewater facilities. Items such as facial wipes, cleaning cloths and ‘disposable’ toilet brushes are being flushed into the sewers instead of being thrown in the bin.

Voor water-en afvalwaterbehandeling werken kunnen deze ernstige ontgroening leiden tot problemen bij pompstation collectie. Deze insluitsels zijn bijzonder schadelijk voor centrifugaalpompen, als de propeller schoepen en de as volledig kan worden verstrikt.

Echter, om dit te bestrijden, kan verpakt oplossingen die een scherm en molen te combineren, worden gebruikt om het scherm en ongewenste stoffen maceraat. Dit zal de pomp te beschermen en het maximaliseren van de efficiëntie, waardoor het pompen om verder te gaan onder hoge druk zonder angst voor verstopping.

De nieuwste generatie van high performance, verpakt systemen, hebben een capaciteit van maximaal 16,000m3 / uur en hebben de mogelijkheid om vaste stoffen vast te leggen op 5mm of 9mm diafragma maten. Deze systemen omvatten slijpschijven van contra-roterende assen, terwijl de overige assen zijn voorzien van overlappende en grijpende schijven, een combinatie die zeer effectief verkleinen van vaste stoffen levert. Ze hebben geen handleiding aanwezigheid of reiniging en de verwijderingskosten van het hanteren van puin afgedwongen door de traditionele screening processen te elimineren.

Gespecialiseerde ontwerpers en fabrikanten van verpakte pompsystemen kan werken met zuiveringsinstallatie ontwerp ingenieurs en installateurs aan hun specificaties exact aan, met apparatuur op maat van hun specifieke omstandigheden en het proces eisen.

Zij hebben de gedetailleerde kennis en praktische ervaring om een ​​oplossing die optimaal rendement en lage levensduurkosten, een waardevolle dienst die niet kan worden aangeboden door alleen-bevoorradingsbronnen zal bedenken.

Extra ondersteuning

Dit niveau van ondersteuning en service is steeds belangrijker geworden als gevolg van de automatisering van de vele processen in de plant, zijn er nu minder ter plaatse ingenieurs in afvalwater faciliteiten. Dit heeft geresulteerd in een behoefte aan extra ondersteuning en advies van fabrikanten pomp.

Projectmanagement en de installatie is nu een gebied waarin toonaangevende pompfabrikanten extra ondersteuning kan bieden. Toegewijde teams kunnen 3D ontwerp van apparatuur en de installatie te voorzien in nieuwe of bestaande installaties en gekwalificeerde ingenieurs zullen werken aan gezondheids-en veiligheidsvoorschriften aan benodigde apparatuur snel om downtime te installeren.

Some manufacturers also offer planned maintenance contracts to help make sure a plant’s equipment continues to work, therefore maximising performance.

Belangrijk, systemen en oplossingen aanbieders nauw moeten samenwerken met de industrie om de bewustwording van de mogelijkheden en de veelzijdigheid van de pomp, het scherm en molen technologie om ervoor te zorgen behandeling werken kunnen voortdurend te verbeteren processen en omgaan met de toenemende eisen van onze groeiende bevolking te verhogen.

Mono pompen
Audenshaw
Manchester
Is bereikbaar op
Tel: 0031 6 53622053
Fax: 0161 343 7340
E-mail: [Email protected]
Web: www.mono-pumps.com

Mono Pumps Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.