← Terug naar categorie Pumps

Uitdagingen met mineraalafzettingen in afvalwater

Afvalwater biedt een unieke reeks uitdagingen als het gaat om de problemen van minerale afzettingen. Dit komt omdat schaalproblemen in afvalwater kunnen optreden in zowel zachte als harde watergebieden van het land, en gewoonlijk bestaat de schaal niet alleen uit calciumcarbonaat, maar bestaat deze vaak uit andere producten zoals de fosfaten van ijzer en magnesium.

Naarmate regulering binnen de waterindustrie steeds krapper wordt en bedrijven steeds meer naar anaërobe spijsvertering gaan, is er een toenemende frequentie van schaalgerelateerde problemen bij het behandelingsproces.

Minerale afzettingen kunnen tal van problemen veroorzaken bij de behandeling van afvalwater, zoals;

– Blocked pipework

– Poor digester temperature control

– Reduced dewatering capability

– Increased energy costs

– Excessive maintenance

– Damaged pumps and centrifuges

De traditionele benadering van minerale afzettingen was om chemicaliën te gebruiken om pijpen te reinigen. Deze zijn echter vaak duur en gevaarlijk en vereisen kostbare onderhoudstoestand.

De gepatenteerde ENiGMA-technologie vermindert dit ongemak aanzienlijk door het verwijderen en voorkomen van minerale afzettingen, waaronder;

– Calcite
– Struvite
– Vivianite
– Ochre
– Silica

De installatie is ook niet-indringend, dus vereist geen downtime voor de installatie en kan daarom achteraf worden ingepast in gebieden met bestaande problemen.

Als bedrijf zijn we erg trots op de ondersteuning die we bieden aan onze klanten, vooral met betrekking tot de prestaties van de ENiGMA-technologie. We vinden het belangrijk dat de klant zich bewust is van de prestatieniveaus die onze technologie met zich meebrengt, en daarom is prestatiebewaking zo kritiek.

De beste manier om de prestaties te beoordelen, is vaak het controleren en vergelijken van de schaalniveaus vóór en na de installatie met behulp van foto's. Gezien de aard van effluentinstallaties is het echter vaak niet mogelijk om apparatuur te inspecteren buiten het jaarlijkse onderhoudsprogramma. Dit is waar datasortering zo waardevol is.

Met behulp van trends zoals stroomsnelheden, drukken, temperatuur en energieverbruik, is het vaak mogelijk om doorlopende prestaties te bepalen en vergelijkingen tussen behandelde en onbehandelde toepassingen te controleren.

Environmental Treatment Concepts Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.