← Terug naar categorie Bewegingscontrole

Basic Guide To Linear Motion Technology

De noodzaak voor lineaire beweging steeds vaker, met name in gebieden zoals geautomatiseerde assemblage verpakken en robotica, maar ook diverse toepassingen zoals retaildisplays, sportartikelen en vele andere gebieden

Dit heeft geleid tot een overvloed aan verschillende lineaire technologieën, en het vinden van je weg door dit kan ontmoedigend zijn. Matt Jones, een lineaire beweging specialist bij Drive Lines Technologies Ltd, biedt een snelle gids door de basics.

Ingenieurs hebben altijd nodig om te creëren en te controleren lineaire beweging, en door de jaren heen technologieën om in deze behoefte te ondersteunen hebben ontwikkeld. Zoals typisch is, vroeg oplossingen waren relatief eenvoudig, maar ze zijn gegroeid in capaciteit en raffinement dat vandaag is er een ruime keuze aan lineaire beweging componenten. In feite bij het opgeven van een oplossing voor een bepaalde toepassing kunnen sommige mensen verwend voelen en uiteindelijk niet de meest geschikte identificeren.

Drives Lines heeft een brede portfolio van lineaire producten, plus de expertise om te helpen ingenieurs vinden van de beste oplossing voor hun behoeften. Er zijn een aantal basisregels te begrijpen, dan is een beoordeling van het project en berekeningen met betrekking tot belastingen, zal snelheden etc basis van de selectieprocedure vormen.

Misschien is de eerste boodschap is dat het noodzakelijk is onderscheid te maken tussen rijden en begeleiden. Een actuator is een aangedreven onderdeel dat lineaire beweging maakt, terwijl een geleider niet bekrachtigd en andere componenten 'op het rechte pad' te houden. Vaak rijden en gids samen worden gebruikt en het is belangrijk het belang van de gids, die tot hun recht kunnen komen als er (verwachte of onverwachte) side of andere belastingen die het systeem kunnen verstoren niet te vergeten.

Gidsen

Kogelbussen en lineaire shafting worden over het algemeen gebruikt wanneer een rendabele oplossing wordt vereist in commerciële en industriële toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt in horizontale, verticale en hellende oriëntaties en in het algemeen de as een ronde dwarsdoorsnede.

Kogelbussen in feite hulsvormige kogellagers ontworpen om een ​​as ondersteunen over een gedeelte van zijn lengte. Zij kunnen zijn voorzien van een eindflens of groeven voor borgveer montage in een dunwandige uitvoering en gemonteerd in een kussenblok behuizing.

Vergelijkbaar met kogelglijlagers, lineaire lagers en lineaire glijplaten worden ook aangeboden door Drive Lines. Een assortiment van voeringen en coatings biedt oplossingen voor moeilijke en zware omstandigheden waar traditionele kogelbussen niet kunnen worden gebruikt. Schokbelastingen, hoge snelheden en veeleisende omgevingen worden vaak het best aangepakt met een glijlager.

De bijbehorende lineaire assen van aandrijflijnen zijn nauwkeurig geslepen en gehard. Ze zijn meestal gemaakt van staal of roestvrij staal, hoewel zacht roestvast staal en hard gecoat aluminium assen zijn ook beschikbaar voor voeding en spoelen toepassingen. Flensas eindondersteuningen, klemblokken, Zimmer klemmen en andere accessoires beschikbaar.

Een vorm van lineaire geleiding populair voor mechanische behandeling en zware toepassingen is het gecombineerde lager en rail. Deze bieden een kosteneffectieve gids oplossing voor systemen, platforms, monorails en cantilever lasten op te tillen. Het systeem combineert een radiaal lager te nemen hoge momentbelastingen en een kleinere axiale wals en weer beweging te elimineren. Meestal de rail U doorgesneden en gecombineerd met een flensplaat waaraan de lagers en de rollen zijn bevestigd.

Als het gaat om automatisering, gereedschap en machinegereedschap lineaire geleiding, bieden lineaire kogelgeleiders een hoge precisie, hoge capaciteit lineaire beweging en kunnen ze extreem kosteneffectief zijn. Gebaseerd op een ontwerp van oneindig hercirculerende kogellagers, zorgen ze voor gelijke belastingscapaciteit in alle richtingen, dus garandeer een soepele beweging en nauwkeurige positionering. Ze zijn compact en hebben een laag zwaartepunt en zijn beschikbaar in verschillende precisie- en voorbelastingsgraden om te voldoen aan de meeste soorten precisietoepassingen.

Schijven

Kogelomloopspindels in staat kosteneffectieve hoge snelheid en hoge precisie bediening voor de automatisering en industriële toepassingen. Kogelomloopspindels bieden een hoge stijfheid, minimale speling, hoge snelheid en positionele nauwkeurigheid. Ze kunnen voorgeladen worden geleverd en zijn eenvoudig te installeren.

Drive Lines bood ook high-performance lineaire actuatoren. Deze combineren gids en ballscrew of leadscrew opties en kan worden geleverd met een aandrijfmotor naar een one-stop bieden fit-and-forget lineaire aandrijving oplossing.

Naast een uitgebreide reeks lineaire componenten aandrijflijnen vertegenwoordigt ook USAutomation, een OEM leverancier van innovatieve en kosteneffectieve motion control oplossingen. Het assortiment van lineaire positionering stages en intelligente stappenmotoren bieden kosteneffectieve, precisie oplossingen voor high-tech en miniatuur toepassingen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.