← Terug naar categorie Vloeistoffen, vloeistoffen en gasbeheer

Stappen om waterslag te vermijden in Steam Systems

stoom systemen

Steam is een zeer veelzijdig en efficiënt energiedrager en het wordt gebruikt in een groot aantal industriële processen. Het is intrinsiek veilig en vaak gebruikt in voedsel en farmaceutische productie; het moet echter worden behandeld met respect. Het apparaat gebruikt om over te brengen en de controle stoom moet goed worden ontworpen en onderhouden om energieverliezen alsmede schade aan ketels en andere plantaardige door water hamer, die bijzonder destructief kan zijn wanneer er geen controle te vermijden.

Ian Webster

Ian Webster, veld voor hygiënische verwerking
SegmentManager bij Bürkert, VK en Ierland

Ian Webster, Field Segment Manager voor hygiënische verwerking bij Bürkert, VK en Ierland, bekijkt deze situatie en hoe deze moet worden vermeden.

Steam heeft vele positieve eigenschappen; het is direct beschikbaar, goedkoop, schoon en gemakkelijk te controleren. Het verstrekken van de gebruikte voor het transport rond de inrichting correct ontworpen systeem, kan stoom een ​​efficiënte en betrouwbare bron van energie te leveren aan een groot aantal toepassingen. Echter, het vermogen van stoom zoveel energie opslaan maakt het ook zeer gevaarlijk en soms destructief. De meest duidelijke tekenen van een probleem binnen een stoomsysteem is waterslag, een voorwaarde die niet worden getolereerd.

De effecten van waterslag kan fysieke schade aan apparatuur, alsmede schade aan planten personeel veroorzaken. In feite kan bijna tweederde van premature werkwijze defecten worden toegeschreven aan de effecten van waterslag, moet dus effectieve controle van deze toestand worden uitgevoerd om onnodige onderhoudskosten in de toekomst te voorkomen. Om het te controleren, is het eerst nodig om de oorzaken en dus de remedies te begrijpen.

Wat is waterslag in stoom systemen?

Warmteverlies van de stoom transportleidingen veroorzaakt condensaat te vormen en de snelheid van de stoom stroomt via condensaat veroorzaakt rimpels in het water. Turbulence bouwt totdat het water vormt een vaste massa, of slak, het vullen van de buis. Deze staaf condensaat kan reizen met dezelfde snelheid als de stoom en de eerste bocht of klep in zijn pad slaan met een kracht vergelijkbaar met een hamerslag. In feite kan de kracht groot genoeg is om de rug van een ellebooggewricht breken.

Bovendien kan waterslag veroorzaakt door de plotselinge condensatie van stoom die de specifieke volume vermindert met meer dan 1,000 keer, dus als stoom in contact komt met koudere condensaat en condenseert, wordt het volume direct gereduceerd tot bijna niets. Deze plotselinge daling in volume zorgt ervoor dat de condens in de leidingen te sputteren in de richting van dit punt. Wanneer de convergerende wanden van condensaat crash in elkaar de resulterende geluid heet water hamer.

Dit moet niet verward worden met water hydraulische hamer, die optreedt gepompt voedingswater gepompt condensaat lijnen bij een klep sluit en plotseling abrupt stopt de stroming. Het resultaat trillingen in de leidingen waarin indien het optreedt op repetitieve basis, kan ernstige schade aan de leidingen veroorzaken.

De sleutel tot het oplossen van deze problemen is het ontwerpen en een goede regeling condensaatverwerking te behouden en te elimineren waterslag. Als algemene vuistregel, zijn pijp maten doorgaans berekend op basis van 25m / sec als de referentie snelheid. Dit vormt een cruciaal onderdeel van het ontwerp, om de gevolgen van waterslag te verminderen, pitting en slijtage.

Professioneel ontwerp tips

Zelfs met de meest efficiënte achterblijvende zal condens in stoom leidingen vormen, als gevolg van uitgestraalde verliezen voor de omgevingslucht. Het wordt aanbevolen om een ​​afvoer zak past op regelmatige tijdstippen van 30 - 50m en aan de voet van een lift. Montage van een afvoer zak en val ingesteld voordat een aan / uit klep of regelklep zal het risico van gevangen condensaat te verwijderen wordt vrijgegeven bij hoge snelheden, wat kan leiden tot schade ventiel en waterslag.

Y-type zeven zijn nodig om kostbare en procesonafhankelijke apparatuur te beschermen tegen beschadiging en fouten als gevolg van vuil in de stoom. Ze zijn echter verkeerd geïnstalleerd en vormen een potentiële bron van condensaatbundeling en daarom waterslag. Wanneer ze in de stoomleiding zijn geïnstalleerd, moeten de Y-type filters NIET in de "buik-naar beneden" -stand worden geïnstalleerd, maar met de "buik" van de zeef in het horizontale vlak - een probleem dat Bürkert meerdere malen heeft gezien tijdens het opsporen van fouten op de zeef. systemen waarvoor het is ingeschakeld om te beoordelen.

Steam System ontwerp

Het ontwerpen van een Steam System

Het kan nodig zijn de diameter verminderen in het kader van de wasem systeemontwerp. Op stoom systemen is het essentieel dat excentrische verloopstukken worden gebruikt in plaats van concentrische delen, waarbij de vlakke zijde op de bodem. Concentrische verloopstukken hebben een trechter-achtige profiel en worden soms geïnstalleerd door minder geïnformeerd Engineers of wanneer de kosten worden gesneden; echter zal dit leiden tot bundeling van condensaat en kan een belangrijke bron van waterslag zijn.

Als algemene regel, bij het installeren van een afvoer zak, moet het van dezelfde diameter als de stoom belangrijkste - vormen "gelijk T's", tot een grootte van DN100. Als een kleinere boring afvoerpijp dan is gemonteerd de snelheid van het condensaat zal toelaten om overslaan van de afvoerpijp aansluiting. Bovendien kan het gereduceerde volume van de draineerbuis veroorzaken overloopt, werd daardoor een andere bron van waterslag.

Gekwalificeerd en ervaren personeel

Voor elk bedrijf dat een stoom systeem werkt, is het essentieel dat zij in dienst personeel met de juiste opleiding en eventueel gebruikt gekwalificeerde aannemers voor het ontwerpen en installeren van eventuele wijzigingen in een bestaand systeem. De gevolgen sturen van een slecht onderhouden stoomproces kunnen zeer kostbaar en op dezelfde manier die een slecht ontworpen naast een bevredigend systeem kan ook leiden tot soortgelijke problemen.

De experts van Bürkert hebben ruime ervaring in vele stoom toepassingen en kan specifiek advies geven over de keuze van de juiste componenten voor de meeste stoom proces ontwerpen. Als onderdeel van haar productaanbod, heeft Bürkert een reeks van process control kleppen die kunnen worden uitgerust met de ELEMENT controle hoofd als onderdeel van een intelligente, gedecentraliseerde besturing ontwikkeld.

Daarnaast heeft Bürkert produceerde ook een Steam Site Guide met nadere informatie over het ontwerp van stoom systemen, bestaande 21 pagina's van zeer nuttige informatie, met inbegrip van praktische voorbeelden van verschillende berekeningen en kan worden hier te vinden. of door een bezoek aan de Bürkert website, www.burkert.co.uk

Voor gratis exemplaren van Bürkert's Steam Site Guide, en voor informatie over Bürkert gratis Steam Opleidingen, neem dan contact op met Helen Christopher, Bürkert UK Marketing Manager: Tel: + 44 1285 648 720 of E-mail: [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.