Zijn uw motoren zo efficiënt als ze zouden moeten zijn?

Rond de wereld, is de wetgeving met betrekking tot elektrische motor efficiëntie aanscherping in een poging om de uitstoot van koolstof en schade aan het milieu te verminderen. Echter veel minder aandacht besteed aan enkele praktische. Hier, Lucie Hodkova van Exico kijkt naar de beste manier om de efficiëntie van een geïnstalleerde motor te bepalen.

EXICO Lucie HodkovaMotoren zijn de grootste verbruikers van elektriciteit in de wereld, met ongeveer 70% van alle gegenereerde stroom die door hen wordt gebruikt. Sinds de Rio Earth Summit van een generatie geleden, is er een voortdurende inspanning geweest om de motorische efficiëntie te verbeteren, waarbij veel energie wordt gestoken in het opstellen van efficiëntienormen en nieuwe testmethoden voor nieuw geproduceerde motoren, die in de loop van de jaren steeds krapper worden.

Deze benadering mist echter het punt dat er wereldwijd een groot aantal motoren in gebruik is en dat hun efficiëntie niet onder zoiets nauwkeurig onderzoek valt. Dus een beoordeling van de motoren op uw werkplek kan heel goed leiden tot de identificatie van aanzienlijke verbeteringen in uw energie-efficiëntie, ecologische voetafdruk en - misschien wel het allerbelangrijkste - besparing op uw nutsrekening.

Als u gereedschapswerktuigen, geautomatiseerde productiesystemen, transportbanden, of andere 'technische' apparatuur te gebruiken, elk van deze is waarschijnlijk een aantal motoren te gebruiken. Als u kantoren met airconditioning, zullen er motoren drijven pompen en ventilatoren. Medische apparatuur, displays, testopstellingen, liften, roltrappen, afzuigventilatoren in keukens en laboratoria zijn allemaal door een motor aangedreven en, meestal, hun efficiëntie mag nooit zijn gecontroleerd!

Alle motoren moeten gecontroleerd de efficiëntie en het kan best beginnen met de motoren die veel gebruikt worden; Als een motor draait constant of voor lange periodes, zal elke inefficiëntie een compounding effect over de tijd te hebben. Andere motoren die de moeite waard zou zijn onderzoek begin omvatten die meer dan 7-10 jaar oud, die zijn gerepareerd of teruggespoeld, die oorspronkelijk werden geïnstalleerd voor één doel, maar zijn inmiddels overgestapt naar een andere taak, of die lijken te zijn oversized voor hun rol.

In wezen doelmatigheid van een motor is de verhouding tussen het elektrisch vermogen aan de motor en de mechanische kracht die het afgeeft. Beide soorten van macht wordt gemeten in kilowatt of paardenkracht, zo zijn direct vergelijkbaar. De energie-gerelateerde producten (ERP) Richtlijn veranderd maar de testmethode hoe de efficiëntie berekend. Dit betekent dat de IE-efficiëntie voor een bepaalde motor lager dan het was onder EVF rendement regeling kan worden verklaard.

Alle motoren hebben een nominale belasting, maar de meeste zijn ontworpen dat zij lopen over een reeks ladingen. Typisch zal de belasting 50% tot 110% nominale belasting en in het algemeen, motors zijn het meest efficiënt 70% tot 80% belasting. De drop-off in efficiëntie kan zeer belangrijk buiten deze kleine optimale venster, met name in kleinere motoren zijn.

Gelukkig zijn er verschillende snelle en eenvoudige manier om te controleren of een motor optimaal geladen.

De eenvoudigste is waarschijnlijk om de temperatuur te voelen (wees voorzichtig, het kan erg heet zijn). Als het ongewoon warm is, is het waarschijnlijk overbelast.

De volgende stap is het naamplaatje waarden op de motor te controleren en deze te vergelijken met de berekende belasting. Dit zal een beetje technische kennis en enige interpretatie vereisen. Het is belangrijk op te merken dat de aangegeven waarden voor de motor zijn enige ware op de nominale motorspanning, zodat de voedingsspanning te worden gecontroleerd. Verder kan de totale belasting van de motor de som van verscheidene afzonderlijke ladingen, waaronder de aangedreven last en mechanische verliezen in de transmissie systeem.

Op dit punt kan het nodig arbeidsfactor worden beschouwd. Arbeidsfactor is de verhouding tussen de theoretische of berekende stroom geleverd en het werkelijke vermogen geleverd aan de motor. Opnieuw met een multimeter, kan de macht in het stopcontact in de buurt van de motor worden gemeten. Als een power factor correctie-eenheid aanwezig is, zal de theoretische en de werkelijke waarden vergelijkbaar die een kleine vermogensfactor ratio. Grotere power factor ratio moet in relevante berekeningen worden opgenomen.

De volgende stap is om het vermogen te berekenen. Een eenvoudige praktische methode om dit te doen is het nominale vermogen en de werkelijke snelheid van de motor te vergelijken. De nominale snelheid wordt berekend uit de theoretische snelheid van de motor en is gerelateerd aan de frequentie van de voeding en het aantal polen van de motor. De werkelijke snelheid kan worden gemeten met een toerenteller, stroboscoop, berekend op basis van de productie tarieven enz.

Exico Pump

Er zijn andere werkwijzen voor het berekenen motorrendement; deze kunnen speciale apparatuur, computer modellen of complexe analytische processen. In de praktijk kan het beste antwoord in een deskundige, die waarschijnlijk in staat zal zijn tot tien motoren te controleren in de tijd die je zou nemen om een ​​te doen om mee te nemen!

Er is geen absolute antwoord op de vraag 'Wat is acceptabele efficiëntie voor een geïnstalleerde motor?' In beide gevallen moet u de huidige efficiëntie vergelijken met de potentiële verbeterde efficiëntie en de energie / kostenimplicaties berekenen over de werkcyclus en de resterende levensduur van de geïnstalleerde motor.

Nadat u de efficiëntie van elke motor hebt bepaald, moet u beslissen of u deze accepteert, opnieuw opbouwt of vervangt. Over het algemeen zijn kleinere motoren beter vervangen dan gerepareerd; het is een goedkopere optie en zorgt er automatisch voor dat aan de nieuwste efficiëntienormen wordt voldaan. Bij grotere motoren is de reparatie / vervangingsbeslissing moeilijker en unieker voor elke situatie.

We kunnen echter de regel-van-duim strategie langs de lijnen van het definiëren:

  • Motoren die aanzienlijk oversized of inefficiënt zijn moeten worden vervangen door het juiste formaat degenen die de huidige efficiëntienormen voldoen vrij dringend.
  • Motoren die zijn matig oversized of enigszins inefficiënt moet indien nodig worden vervangen.
  • Motoren die goed zijn formaat, maar ouder moeten worden vervangen door moderne high efficiency-eenheden, indien nodig.
  • Soms, het aanbrengen van een variabele snelheid rijden op een bestaande motor zal aanzienlijke efficiëntie dividenden te betalen.
  • Controleer de duty cycle van elke motor: als er veel tijd stationair draaien, overweeg PLC-besturing uit te schakelen in plaats daarvan.
  • Sommige motoren zijn opzettelijk oversized, zodat ze een beetje extra kracht in reserve stiction, blokkades, icing, enz. Een goed formaat motor en variabele snelheid rijden zal veel efficiënter hetzelfde effect te bieden overwinnen.
  • En tot slot, het ontwikkelen van een strategie motor kan het beste gebeuren met behulp van uw deskundige.

Procesindustrie Informer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.