← Terug naar categorie Compressoren, pneumatiek & hydrauliek

Zijn alle koel persluchtdrogers hetzelfde?

In het Verenigd Koninkrijk duizenden producten per jaar worden verkocht aan perslucht drogen. Een van de meest voorkomende is de koeldroger, die een 3 ° C drukdauwpunt kan bereiken. Dit betekent dat, mits de perslucht systeem blijft boven deze temperatuur zal er geen verdere condensatie van water uit de perslucht worden. Het type koelkast is populair omdat het is geschikt voor algemeen gebruik van perslucht en is relatief goedkoop, gemakkelijk te onderhouden en goed ondersteund door fabrikanten en distributeurs. Dit apparaat is vaak essentieel om de productie zowel rendement en de kwaliteit.

Dus waarom kopers van deze producten behandelen hen als grondstoffen? Zijn alle koelkast drogers hetzelfde en de prijs en de levering moet de top zijn als niet alleen de criteria bij de beslissing welk merk te kiezen? "Zeker niet!" Zegt Chris Norris, Service Manager bij BEKO TECHNOLOGIES. "Wat kopers moeten kijken naar de eerste plaats, wat dauwpunt nodig is, wat is dan het leven kosten, betrouwbaarheid, onderhoudskosten en garantie aangeboden." Dus als we een kijkje nemen op elk van deze in meer detail zien we dat kunnen er grote verschillen tussen aanbod voor dit belangrijke product.

Het dauwpunt selecteren is meestal vrij eenvoudig. Machinefabrikanten zullen vaak het dauwpunt opgeven dat nodig is voor een juiste werking of zelfs een ISO 8573-classificatie geven die toegestane deeltjes- en koolwaterstofinhoud bevat. Als deze informatie niet bij de hand is, is het heel eenvoudig om BEKO of een gelijkwaardige persluchtadviseur te bellen en advies te geven op basis van vele jaren ervaring. Er zijn ook enkele industrienormen en -specificaties, dus als u een voedingsfabrikant bent en u wilt voldoen aan de Britse praktijkcode British Compartimentary Airpress Society of British Compressed Air Society, dan kan perslucht die niet in contact komt met het product 3 ° C drukdauw zijn punt, maar moet - 40 ° C voor lucht die in contact is met het product. De dauwpuntprestatie moet de belangrijkste parameter zijn anders koopt u een droger. Dus bereiken alle koeldrogers dezelfde dauwpunten? BEKO gelooft niet omdat we als meetbedrijf ook regelmatig dauwpunten meten op alle merken drogers. We zien hier een rode draad, zegt Norris, er zijn enkele producten die bij de nominale stroomsnelheid en de niet al te zware Britse

temperaturen raken 7 ° C niet 3 ° C. Dit kan simpelweg zijn omdat er een familie van het type koelkast drogers met een thermische massa principe waarmee de koelkast compressor te stoppen om energie te besparen, maar waardoor het dauwpunt te stijgen. Maar een soort koelkast droger kan meestal worden gekozen voor een soort General Purpose perslucht als een vuistregel. Dit betekent voor pneumatisch gereedschap, algemene spuiten, stralen, pneumatische cilinders en ventielen eenvoudig te bedienen en actoren zullen in het algemeen goed werken op dit niveau van drogen.

De levenskosten variëren aanzienlijk tussen de concurrerende aanbiedingen in het VK. Bij het berekenen van de levensduurkosten is het belangrijk om de kapitaal-, installatie-, elektrische input- en onderhoudskosten op te tellen met een andere kost die vaak wegvalt ... de kosten van het drukverlies door de droger kunnen aanzienlijk zijn en kunnen toenemen als onderhoud wordt verwaarloosd. BEKO's 1000 cfm-droger heeft bijvoorbeeld een totale stroominvoer van 3.1KW en een drukval van 0.19bar met twee concurrerende specificaties (catalogusgegevens), één heeft een totale kracht van 4.5KW en een drukverlies van 0.2bar en een tweede heeft een vermogen van 4.3KW en een drukverlies van de 0.38-balk. De eerste kost ongeveer £ 1000 meer om te draaien (op basis van 8600 uur en 10p / kwh) dan de BEKO en de tweede vanwege hoge drukval kost conservatief £ 3000 meer vanwege hoge drukval en ingangsvermogen. Dus "koper pas op" deze producten die er erg op lijken, hebben veel meer nodig dan prijs en leveringsvragen.

De andere parameters zijn niet zo dramatisch, maar kan nog steeds verbergt een aantal valkuilen. Onderhoudskosten op koelkast droger planten moet zeer laag en beperkt tot het schoonmaken en filter veranderen maar het moment verliest het product gas zijn we in de nieuwe regelgeving met betrekking tot die onderhoud kan doen op de producten en voor de meeste industriële eenheden betekent een FGAS gekwalificeerd persoon . De garantie is interessant, BEKO bieden 3 jaar zonder administratieve rompslomp, gewoon een bewijs van het volgen van de instructies van de fabrikant en correcte installatie die belangrijk is voor de ventilatie. Dit is niet het langste garantie op bieden maar is waarschijnlijk de eenvoudigste. Een fabrikant is gekomen uit het aanbieden van een 5 jaar garantie tot aan 1 jaar wettelijke simpelweg omdat het goedkoper maken van het product. BEKO ontving een order voor een koelkast droger vorig jaar omdat de cliënt wist dat met de zure sfeer op de site van de gecoate warmtewisselaars van de BEKO DRYPOINT RA zou een normale levensduur van vele jaren. Hij wist van de slechte ervaring van een concurrerend product en een goede ervaring vorm aanbod BEKO's. Een andere belangrijke parameter is de maximaal toelaatbare inlaattemperatuur. In het Verenigd Koninkrijk zien we 30 ° C af en toe, maar de temperatuur in een slecht geventileerde compressor kamer kan gemakkelijk worden 40 ° C geven van een 50-55 ° C inlaattemperatuur naar de droger en overweeg een compressor met een vuile ingebouwde nakoeler kon toevoegen andere 5 ° C gemakkelijk en we zijn op de maximale voor veel koelkast drogers. Indien de koper stuurt planten naar Zuid-Europa bijvoorbeeld dan het scenario is nog erger. Dit alles vanuit een 60 ° C maximum die tot zijn de risico's beschouwd lijkt overkill. Het is in feite om deze reden dat BEKO DRYPOINT RA-reeks heeft een 70 ° C maximum.

Dus als een persluchtdroger nodig de laatste vragen moeten van prijs en beschikbaarheid na een herziening van de echte problemen die in dit artikel en de informatie over de laatste sleeptouw parameters gewoon gebruikt bij het maken van de bestelling. BEKO General Manager Steve Riley zegt '

"Koelkastdrogers zijn tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel van ons bedrijf. In de afgelopen 5-jaren zijn we uit het niets een zeer significant marktaandeel voor de vrijstaande producten en natuurlijk helpt het andere verkopen als u tevreden klanten heeft. We zijn ook vol vertrouwen van onze meetactiviteiten dat onze drogers vrijwel overeenkomen met de specificatie voor het dauwpunt van 3 ° C. Onze eenvoudige garantie voor geen enkele klacht is ook aantrekkelijk voor klanten. We hebben goede voorraden, 79-eenheden vandaag in Bromsgrove en de prijzen zijn concurrerend, vandaar onze groeiende reputatie voor dit product "

BEKO Technologies Ltd

Ons vakgebied is alles wat stroomafwaarts van een lucht of gas compressor.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.