← Terug naar de categorie Meting en instrumentatie verwerken

Actieve redundantiemodules en diodes voor de procesindustrie

In het assortiment van Phoenix Contact zijn twee nieuwe actieve Quint Oring-redundantiemodules en Quint-diodes met Ex-certificering toegevoegd.

In het assortiment van Phoenix Contact zijn twee nieuwe actieve Quint Oring-redundantiemodules en Quint-diodes met Ex-certificering toegevoegd. Deze overbodige switches, die standaard zijn in de procesindustrie, verhogen de systeembeschikbaarheid aanzienlijk. Als de voedingseenheden zijn ontkoppeld met de nieuwe modules, heeft een kortsluiting aan de uitgang van een van de eenheden of in de voedingskabel van de lijnvoeding naar de diode geen enkele invloed meer op de belasting.

Quint-diodes worden gebruikt voor hoge stromen tot 40 A en 24 of 48 V DC. Deze voldoen aan DIN EN 60079-15 en kan daarom worden gebruikt in gevaarlijke zones waar 3G-categorieapparatuur wordt gebruikt. Als redundante bedrading wordt geïnstalleerd door de systeemoperator, wordt een volledig redundante oplossing tot aan de belasting bereikt.

Quint Oring-modules met 2 × 10 A (1 × 20 A) en 2 × 20 A (1 × 40 A) zijn geschikt voor spanningen van 18 tot 30 V DC. Ze verhogen de bedrijfszekerheid door de redundante voedingsoplossing te bewaken van de uitgangsspanningen van de voedingen via de voedingsbedrading tot aan de belasting, evenals het ontkoppelingsgedeelte tot aan de belastingsstroom. Ze identificeren en waarschuwen bovendien vooraf over kritieke bedrijfstoestanden. Deze apparaten signaleren bijvoorbeeld onjuiste bedrading of defecte kabels, iets dat tot nu toe niet mogelijk was.

De nieuw ontwikkelde ACB (Auto Current Balancing) -technologie van de modules verdubbelt de levensduur van de redundante voedingen, waardoor beide units onder dezelfde belasting werken. De laadstroom wordt automatisch en symmetrisch verdeeld. Permanente bewaking van de belastingsstroom biedt een belangrijk voordeel: als extra belastingen worden aangesloten op een redundante voeding bij het uitzetten van de installatie of het systeem, kan dit leiden tot verlies van redundantie. De systeemoperator kan onmiddellijk vaststellen of er geen redundantie meer is, omdat de module de overbelastingstoestand meldt.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.