← Terug naar categorie Flowmeting en -regeling

Nauwkeurigheid Onderzoek van flowmeters voor fase Verontreinigde Oil Flows

World Gas Conference, Parijs: nauwkeurige resultaten van de allocatiemetingen zijn een belangrijke financiële en commerciële driver voor E & P-bedrijven. Maar ondanks beperkte bewijzen van de prestaties van Coriolis en ultrasone stroommetertechnologie, worden ze steeds meer ingezet voor oliestromen in één fase verontreinigd met water of aardgas. DNV GL heeft een Joint Industry Project (JIP) opgestart, nu open voor partners uit de industrie, E & P-bedrijven en fabrikanten om toe te treden, om de mogelijkheden en haalbaarheid van de meters te beoordelen.

Coriolis en ultrasone stromingsmeters worden algemeen aanvaard voor toepassing in eenfase oliestromen door de olie-industrie. Er is echter weinig validatie of onafhankelijke testresultaten om de bewering te ondersteunen dat zij nauwkeurige resultaten voor de allocatiemeting produceren. Onnauwkeurige resultaten met betrekking tot de oliestroom kunnen zowel operationele als financiële risico's inhouden door de besluitvorming en het begrip van de operationele efficiëntie negatief te beïnvloeden. Het JIP zal daarom testrichtlijnen, een prestatiebeoordeling en correctie-algoritmen als basis bieden voor het gebruik van Coriolis en ultrasone flowmeters voor faseverontreinigde oliestromen.

"Nauwkeurige meting van de productie van olievelden is een belangrijk middel om de financiële risico's voor exploratie- en productiebedrijven (E & P) bij allocatieprocessen te verminderen. Toch zien we hoe meer en meer deze vervuilde oliestromen in de fase worden toegepast, ondanks het beperkte bewijs van hun prestaties, "zegt Dennis van Putten, Expert Multifase Flow Metering, DNV GL - Oil & Gas. "Er is nog steeds een gebrek aan gemeenschappelijk begrip van de meerfasige verschijnselen binnen de industrie en geen systematische benadering van het gebruik van deze technologieën in dergelijke omstandigheden. Biases zullen optreden in fasegevuilde stromen en een geaccepteerd correctie-algoritme is vereist als een belangrijke stap naar kwalificerende Coriolis-meters en ultrasone flowmeters in deze situaties. "

Om dit correctie-algoritme te bereiken, zal een testprogramma worden uitgevoerd onder omstandigheden dicht bij echte veldsituaties (olie / water / aardgasmengsels). Deze voorwaarden kunnen worden gecreëerd in de Multifase Stroomfaciliteit van DNV GL in Groningen, Nederland. "We hebben meer dan 30 jaar ervaring met het meten van gasstromen en we hebben deze nieuwe faciliteit ontworpen en gebouwd voor dit soort tests in 2013. De waarde ervan is al erkend door de industrie, "legde Van Putten uit.

"We hebben al veel interesse in dit project gezien vanuit de industrie. De waarde voor E & P-bedrijven bij toetreding tot dit JIP is het vinden van oplossingen die de grote financiële risico's die aanwezig zijn in productie-allocatiesystemen kunnen verzachten, "aldus Bert Tinge, Senior Business Development Manager, DNV GL - Oil & Gas.

Coriolis en fabrikanten van ultrasone stromingsmeters nemen deel aan de JIP. "Door deel te nemen aan het project, zullen de fabrikanten waardevol inzicht krijgen in de prestaties van hun eigen technologie onder omstandigheden van eenfase die verontreinigd zijn met kleine hoeveelheden water en gas. Het JIP zal hen een weg bieden naar brede industriële acceptatie en overeenkomstige toegang tot de markt, "vervolgt Tinge.

Industriepartners, E & P-bedrijven en fabrikanten die geïnteresseerd zijn in deelname aan de JIP zijn van harte welkom om deel te nemen aan de lanceringsbijeenkomst op 24 juni, 2015 op Amsterdam Airport Schiphol in Nederland.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.