← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

TDL-analysatoren ontvangen een concurrerende strategie Innovation & Leadership Award

Mettler-Toledo's GPro 500 TDL-serie heeft de 2014 Global Frost & Sullivan Award ontvangen voor Competitive Strategy Innovation & Leadership. De serie biedt zowel een sonde als een wafercel voor het meten van gassen in verschillende soorten processen.

Op basis van zijn recente analyse van de markt van tunbare diodelaser (TDL) analyseapparatuur, erkent Frost & Sullivan Mettler-Toledo AG met de 2014 Global Frost & Sullivan Award voor Competitive Strategy Innovation & Leadership. De TDL-serie van Mettler-Toledo, de GPro 500, heeft een origineel ontwerp dat aan bijna elk soort proces kan worden aangepast. De serie bestaat uit vier afzonderlijke producten voor het meten van zuurstof, koolmonoxide, koolstofdioxide en vocht.

De GPro 500 TDL-serie van Mettler-Toledo kan zowel voor in situ als voor extractieve metingen worden gebruikt. In-situ metingen krijgen steeds meer de voorkeur van klanten, omdat directe metingen in het proces snel en betrouwbaar zijn. Anderen geven de voorkeur aan extractieve systemen waarbij een monster van het gas voor het meten letterlijk uit de gasstroom wordt geëxtraheerd. De GPro 500 combineert de laserbron en analyzer in een enkele eenheid. De laserstraal van de bron passeert een sonde en wordt gereflecteerd door een driezijdige spiegel die de sonde naar de analysator teruglegt. Dit ontwerp maakt uitlijning overbodig.

De GPro 500 TDL-serie is verkrijgbaar met een reeks aanpassingen die rechtstreeks op het hoofd van de analysator passen. Deze aanpassingen zijn de reden voor de flexibiliteit van de GPro 500 in de toepassing. De meeste TDL's gebruiken een grote hoeveelheid spoelgas om te voorkomen dat de optica van de analysator wordt bekleed met stof in de gasstroom. De GPro 500 is verkrijgbaar met een robuuste sonde uitgerust met een afgeschermde deeltjesfilter die de noodzaak van spoelgas elimineert. De serie heeft ook een wafercel, die nauwkeurige metingen in besloten ruimtes zoals 2 "-pijpen mogelijk maakt. Eerder was dit niet mogelijk met TDL's.

"Mettler-Toledo onderscheidt zich door zijn vermogen om unieke en opvallende kenmerken in zijn productlijn te integreren. Anders dan concurrerende oplossingen, is de GPRO 500 TDL-serie compact en lichtgewicht en daardoor eenvoudig te installeren ", aldus Frost & Sullivan Research Analyst Janani Balasundar. "Bovendien werkt het bedrijf samen met verschillende lokale goedkeuringscommissies om ervoor te zorgen dat de voorschriften worden nageleefd. FM Global certificering is bijvoorbeeld een belangrijke vereiste in petrochemische fabrieken wereldwijd, met name in de Verenigde Staten, een vereiste waaraan de GPro 500 TDL-serie voldoet. "

Mettler-Toledo BV

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.