← Terug naar categorie Verwarming, koeling en drogen

Talking Trash: waarom Steam de verborgen schat van uw biomassaverwarmingssysteem kan zijn

Houtpellets produceren een knappend vuur

Stel je voor dat je industrieel afval kunt gebruiken om een ​​gebouw te verwarmen. Stel je nu het vermogen voor om stoom te gebruiken om elektrisch vermogen te genereren. Afvalstoffen zijn misschien niet het eerste waar we aan denken als we naar macht kijken, maar naarmate de toekomst van fossiele brandstoffen op ruimere schaal wordt besproken, kunnen stoom en afval gewoon het machtspaar van de toekomstige groene economie worden.

In de wereld van industriële verwarming zitten kippenboeren op een goudmijn. Hoog in nitraten en fosfor, is kippenafval meestal gebruikt als een landbouwmeststof. Dit heeft echter te maken met zijn eigen problemen, zoals vervuiling van het waterlopen vanaf de afvoer, evenals transportkosten. Dankzij de technologische vooruitgang is kippenvlees of zwerfafval de brandstof geworden voor het opwarmen van de kippen die het hebben gemaakt. Praten over recyclen, hergebruiken, verminderen.

"Biomassa is een belangrijk groeigebied voor de commerciële industrie", zegt Angelo Giambrone, business development manager voor Spirax Sarco UK. "Naarmate de druk van overheidsinstanties blijft toenemen, stijgt ook de druk op groenere, duurzamere brandstofbronnen."

De biomassa- industrie heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en naarmate de technologieën vorderen, neemt ook het aantal producten toe dat als brandstof voor verwarming kan worden verbrand.

"Biomassa, biobrandstoffen, anaërobe gisting - ze omvatten allemaal het concept van het creëren van energie uit duurzame bronnen, waaronder afvalproducten," Angelo zegt. "Verbrandingstechnologie helpt deze verandering te stimuleren, net als een groeiend besef van de voordelen van het beheer van uw eigen brandstofbron."

Met name de Britse overheid heeft belangstelling getoond voor het potentieel van biomassa om bij te dragen aan de CO2-emissiedoelstellingen in het VK en heeft de Renewable Heat Incentive (RHI) geïntroduceerd om meer bedrijven aan te moedigen om te investeren in verwarmingssystemen voor biomassa.

"De RHI is voor het eerst gelanceerd voor huishoudelijk vastgoed in 2014 en is de eerste in zijn soort in de wereld," reageert Angelo.

"Voor kippenboeren, bijvoorbeeld, is het net als de kers op de top van een al zoete deal. Ze verbranden niet alleen dierlijk afval als een goedkope bron van brandstof, maar ze ontvangen ook geld van de overheid in de vorm van een driemaandelijkse betaling. "

De RHI staat open voor bedrijven en organisaties in heel Engeland, Schotland en Wales, maar, zoals Angelo uitlegt, er zijn enkele kanttekeningen.

"Je kunt een houtsnipperketel niet in de achtertuin steken en het voordeel opeisen. Je moet kunnen aantonen dat de biomassa-installatie een geldige bijdrage levert aan je energiebehoefte. "

Web

Waar past stoom in?
Het is allemaal goed en wel om biomassa-verwarming een gebouw te laten zijn, maar waarom zou je dan stoom nodig hebben?

Angelo legt uit: "Industrieën die biomassa implementeren, hebben een fantastische mogelijkheid om de RHI die ze ontvangen te vergroten, terwijl ze een kleine hoeveelheid stroom genereren voor hun fabriek.

"Door stoom te produceren in plaats van warm water in een biomassasysteem, kan de nieuwste technologie voor elektriciteitsopwekking worden gebruikt. Door deze productie van elektriciteit uit een 'hernieuwbare' brandstof kunnen gebruikers een verdubbeling van hun RHI-voordeel claimen. Bovendien kun je, zodra de stroom is opgewekt, de stoom weer omzetten in het warme water dat je nodig hebt. "

Tegenwoordig speelt stoom een ​​vitale rol in de industrie over de hele wereld, van geneesmiddelen tot kleding, voedselproductie tot gezondheidszorg.

Angelo vervolgt: "De vooruitgang van de verbranding en overheidsinitiatieven hebben de hi-tech wereld van stoom nu naar een hele nieuwe groep gebruikers gebracht, die grote voordelen zullen hebben.

"Je hoeft alleen maar terug te keren naar het voorbeeld van de kippenboeren om te zien wat een verschil het kan maken. Ze gebruiken dierlijke reststoffen (die ze in overvloed hebben) om stoom te genereren die een turbine van stroom voorziet, voordat ze terug worden gerecycled als warm water om het kippenhok op te warmen. Het is een win-, win- en win-situatie.

"Elke industrie kan hiervan profiteren. Het toevoegen van stoom aan uw biomassasysteem is een groenere manier om van een goede kans een onmisbare kans te maken. "

Voor meer informatie, bezoek hier

Spirax Sarco

Spirax Sarco is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor stoom en thermische energie met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via