← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

De moeilijkheid uit API-procesfiltratie nemen

farmaceutische filtratie

Amazon Filters heeft de Making Pharmaceuticals ** Exhibition & Conference 2019 uitgekozen om haar nieuwste filterbehuizingen en microfiltratie filterpatronen te presenteren die worden gebruikt bij de productie van Active Pharmaceutical Ingredients (API), die de essentiële componenten zijn bij het maken van farmaceutische producten.


Het is van cruciaal belang dat API's zijn vervaardigd met de hoogst mogelijke kwaliteit om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de specificaties. Amazon Filters is zeer ervaren in het leveren van productieve oplossingen voor de verschillende delen van het API-productieproces, of het nu gaat om de initiële filtratie van onbewerkte chemicaliën en oplosmiddelen, de zuivering van de verbinding met behulp van koolstof of de fijne kwaliteitscontrole van het eindproduct .

Een typisch API-fabricageproces omvat het gebruik van sterk corrosieve chemicaliën, zoals geconcentreerde zuren, die aanzienlijke eisen stellen aan zowel het filterhuis als de gebruikte filterpatronen. Traditioneel zijn gespecialiseerde filterbehuizingen, zoals die met een interne coating of gemaakt van exotische nikkellegeringen, aanbevolen voor API-productie. Beide opties zijn echter niet ideaal. Coatings zijn gevoelig voor mechanische schade en nikkellegeringen hebben beperkte weerstand tegen corrosie door bepaalde zuren en sommige andere chemicaliën.

Om deze uitdaging op te lossen heeft Amazon Filters twee eigen filterbehuizingen ontwikkeld die deze moeilijke toepassingen aankunnen. Een van de filterbehuizingen maakt gebruik van Tantalum-metaaldepositie en de tweede is vervaardigd met een volledig PTFE-constructie. Beide specialistische filtratiebehuizingen hebben aangetoond dat ze in veel API-fabricageprocessen een aanzienlijke weerstand bieden tegen corrosieve chemische schade.

Voor agressievere API-productieprocessen met geconcentreerde zuren of hoge temperaturen, kan het Amazon-filtergamma van SupaPore-microfiltratiepatronen worden geleverd in Halar- of PTFE-materialen. Deze filters zijn verkrijgbaar met waarden zo fijn als 0.1 μm en tot meer dan 100 μm, dus zijn geschikt voor alle deeltjesbeheersingstoepassingen.

filterhuizen

Op basis van hun diepgaande kennis en lange ervaring met farmaceutische processen en toepassingen, zal technisch personeel beschikbaar zijn over Making Pharmaceuticals ** Stand 407 om advies te geven over welke filter- en filterbehuizing het meest compatibel is met het mengsel van verschillende chemicaliën en oplosmiddelen die worden gebruikt in uw API-productieproces.

Amazon-filters zijn volledig vertrouwd met de Amerikaanse FDA en Europese wettelijke vereisten voor het ontwerp en gebruik van filtratieproducten in belangrijke farmaceutische productiegebieden, waaronder API-productie, steriele producten, ondersteuningshulpmiddelen en de productie van crèmes en zalven.

Neem voor meer informatie over effectieve oplossingen voor API-procesfiltratie contact op met Amazon Filters op + 44-1276-670600 / [Email protected] / www.amazonfilters.com

** The Making Pharmaceuticals Exhibition & Conference vindt plaats in de Ricoh Arena, Coventry, VK vanaf april 30 - 1st mei 2019

Amazon Filters Ltd

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link