← Terug naar categorie Machine- en elektrische veiligheidssystemen

StuvEx behaalt ATEX-certificering voor veilig aardgastankersysteem op de grond

StuvEx achieves ATEX Certification for the Safe Ground road tanker earthing system

The explosive nature of powdered products is well known and well documented. However, one risk that is often overlooked is static electricity build-up in road tankers. StuvEx, who have an excellent, world-wide reputation for their explosion protection systems, has achieved ATEX certification for Safe Ground, a brand new capacitive tanker earthing system.

Safe Ground is eenvoudig te installeren en te gebruiken en vereist geen installatie of kalibratie. Het wordt geleverd als een set bestaande uit een besturingseenheid en relevante interlock-kabels en -klemmen. De technici van StuvEx trainden het systeem zo eenvoudig mogelijk te maken. De monitor heeft een gemakkelijk af te lezen visuele indicator - een groen lampje geeft aan dat de tanker goed is geaard; terwijl rood waarschuwt dat dit niet zo is. Er is een relaiscontact aanwezig om te voorkomen dat het transportproces werkt zonder dat de truck correct is geaard.

In het verleden hadden capacitieve aardingssystemen problemen bij het correct werken in met zout bedekte sneeuw en ijs. Safe Ground kan de capacitieve aardbewaking met een bypass-schakelaar onderbreken.
Er zijn twee versies van Safe Ground beschikbaar; IP 65 (Zone 22) en EX (Zones 1 / 2 / 21 & 22) Er zijn ook verschillende extra's beschikbaar om extra beveiliging te bieden, waaronder een klep op de siloinlaatleiding die elektronisch is gekoppeld aan Safe Ground. De klep zal niet worden geactiveerd zonder een groen licht.

For more information on Safe Ground our website is www.stuvex.com or Email [Email protected] of bel op 01932 571303.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.