← Terug naar categorie Machine- en elektrische veiligheidssystemen

StuvEx behaalt ATEX-certificering voor veilig aardgastankersysteem op de grond

StuvEx behaalt ATEX-certificering voor het Safe Ground tankwagen-aardingssysteem

De explosieve aard van poedervormige producten is bekend en goed gedocumenteerd. Een risico dat vaak over het hoofd wordt gezien is echter de statische elektriciteitsopbouw in tankwagens. StuvEx, die een uitstekende, wereldwijde reputatie heeft voor hun explosiebeveiligingssystemen, heeft de ATEX-certificering behaald voor Safe Ground, een gloednieuw capacitief tanker-aardingssysteem.

Safe Ground is eenvoudig te installeren en te gebruiken en vereist geen installatie of kalibratie. Het wordt geleverd als een set bestaande uit een besturingseenheid en relevante interlock-kabels en -klemmen. De technici van StuvEx trainden het systeem zo eenvoudig mogelijk te maken. De monitor heeft een gemakkelijk af te lezen visuele indicator - een groen lampje geeft aan dat de tanker goed is geaard; terwijl rood waarschuwt dat dit niet zo is. Er is een relaiscontact aanwezig om te voorkomen dat het transportproces werkt zonder dat de truck correct is geaard.

In het verleden hadden capacitieve aardingssystemen problemen bij het correct werken in met zout bedekte sneeuw en ijs. Safe Ground kan de capacitieve aardbewaking met een bypass-schakelaar onderbreken.
Er zijn twee versies van Safe Ground beschikbaar; IP 65 (Zone 22) en EX (Zones 1 / 2 / 21 & 22) Er zijn ook verschillende extra's beschikbaar om extra beveiliging te bieden, waaronder een klep op de siloinlaatleiding die elektronisch is gekoppeld aan Safe Ground. De klep zal niet worden geactiveerd zonder een groen licht.

Voor meer informatie over Safe Ground is onze website www.stuvex.com of email [Email protected] of bel op 01932 571303.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.