← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Sterke groei voor de leider in de pompindustrie, gedreven door succes op belangrijke markten

watson marlow fluid technology group growth

Verkoopresultaten verhogen de winst

In de onlangs gepubliceerd 2018 jaarverslag, Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG), een Spirax-Sarco Engineering Company, rapporteerde een uitstekende omzet van meer dan £ 265 miljoen, aangedreven door de aanhoudende groei van de belangrijkste industrieën en de agressieve expansie overzee.

Een aanzienlijk deel van de omzet, c.40% van de omzet, ligt bij de farmaceutische en biotechnologie-industrie, die veerkrachtig bleven, ondersteund door recordinvesteringsniveaus. Vooral de verkopen van merken BioPure, Aflex, FlowSmart en Watson-Marlow Tubing droegen sterk bij aan de groei. De OEM-apparatuur voor medische apparatuur / klinische diagnostiek en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, twee andere belangrijke markten voor de onderneming, bleven ook robuust.

De geografische expansie van Watson-Marlow werd voortgezet in 2018, met een aanwezigheid op de directe verkoopafdeling op de Filippijnen en een bedrijf dat daar is gevestigd en zal beginnen te handelen in 2019, evenals een nieuw bedrijf dat in de VAE is gaan handelen. Dit, evenals de uitbreiding in de VS, Korea en Zuid-Afrika, hebben allemaal bijgedragen tot een aanzienlijke omzet- en winstgroei.

financiële hoogtepunten

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) rapporteerde een organische groei van 9% in 2018, gedeeltelijk gecompenseerd door wisselkoerswinden van 2%, met een omzet van £ 265.2 miljoen. Het bedrijf verhoogde zijn aangepast bedrijfsresultaat met 11% en de statutaire bedrijfswinst van £ 74.8 miljoen in 2017 naar £ 77.5 miljoen. Uitzicht Jaarverslag van Spirax-Sarco voor gedetailleerde cijfers.

Over Watson Marlow

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG), een Spirax-Sarco Engineering Company (LSE: SPX, FTSE 100), is een bekroonde, wereldwijde leider in vloeistofbeheertechnologie en heeft al meer dan 60 jaar componenten en systemen ontwikkeld voor klanten in een breed scala van farmaceutische en industriële markten. WMFTG bestaat uit tien gevestigde merken, elk met hun eigen expertisegebied, die klanten een ongeëvenaard breed scala aan oplossingen bieden voor hun toepassingen voor vloeistofbeheer.

Plannen voor 2019 en verder

Voortbouwend op dit succes heeft het bedrijf onlangs £ 20m geïnvesteerd in een nieuwe fabriek voor een van zijn in het VK gevestigde merken, Aflex Hose, het verwacht dat tot 200 nieuwe banen zullen worden gecreëerd als een resultaat van de nieuwe ontwikkeling in de komende 10-jaren blijk geven van een duidelijk engagement om de Britse economie te stimuleren in deze tijd van politieke onzekerheid. Watson-Marlow is toegewijd aan de ondersteuning van de Britse engineering- en productiesectoren en viert dit jaar zijn 50th anniversary op het hoofdkantoor in Falmouth, Cornwall.

De marktleiders in de belangrijkste industrieën van de Watson-Marlow Fluid Technology Group, farmaceutische en biotechnologie, maar ook in voedingsmiddelen en dranken, OEM's voor medische hulpmiddelen / klinische diagnostiek en milieu, blijven allemaal sterk. Dit stelt de onderneming goed voor verdere groei, met verdere uitbreiding in Zuid-Europa en Latijns-Amerika gepland voor dit jaar.

President van Watson-Marlow Fluid Technology Group, Jay Whalen: "We zijn verheugd om een ​​sterke organische omzet- en winstgroei te melden in 2018. De Fluid Management-expertise van Watson-Marlow transformeert de productieprocessen van onze klanten in de sectoren biotechnologie, farmaceutica, industrie, automobielindustrie, mijnbouw, voedingsmiddelenindustrie, original equipment manufacturing en medische apparatuur / klinische diagnostiek. Onze strategische investeringen in onze directe verkoopafdeling, geografische expansie, toonaangevende nieuwe productinnovatie en efficiënte productieprocessen, om er maar een paar te noemen, zullen ons in staat stellen om voort te bouwen op dit succes in 2019 en daarbuiten. "

Meer informatie op www.wmftg.com of @WMFTGnieuws of bekijken Jaarverslag van Spirax-Sarco voor een volledige uitsplitsing van de 2018-cijfers van de Groep.

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via