← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Spiroflow's kunst in de productie Samenwerking een succes

kunst in productie

Spiroflow, experts op het gebied van poederbehandeling en verwerking van droge vaste stoffen in Lancashire, heeft onlangs een periode van artistieke samenwerking voltooid als onderdeel van de betrokkenheid van het bedrijf bij Blackburn's jaarlijkse National Festival of Making - een gratis evenement dat de Britse maakindustrie viert.

Nu in het derde jaar trekt het festival 40,000-mensen aan, geïnspireerd door de vele workshopsessies en mogelijkheden om met verschillende makers in contact te komen, zoals leerbewerkers, ingenieurs, keramisten, chef-koks, technologen en modeontwerpers.

Een belangrijk onderdeel van elk evenement is het inbedrijfstellingsprogramma van het National Festival of Making, Art in Manufacturing. De serie, die kunstenaars de mogelijkheid biedt om nieuw werk te maken in en naast de grote industrie, is mede in opdracht van het National Festival of Making en Super Slow Way (een programma voor het in bedrijf stellen van kunst in Pennine Lancashire), en heeft ambitieuze tentoonstellingen, installaties, uitvoeringen en sculpturen die internationale persverslaggeving krijgen en tot op heden 1000's van bezoekers aanspreken.

Voor het 2019-seizoen waren vijf kunstenaars gekoppeld aan vijf Lancashire-fabrikanten wier werk in textiel, papier en engineering banden heeft met internationale maakindustrieën. Gezien het feit dat Spiroflow een actieve STEM-ambassadeur is en had geëxposeerd op het National Festival of Making in 2018, dachten de festivalorganisatoren dat ze geschikt zouden zijn voor een van de artiesten.

Spiroflow werd voorgesteld aan kunstenaar, Liz Wilson, die vervolgens een 3-maand residentie voltooide in het hoofdkantoor van het bedrijf in Clitheroe. Haar doel was om de tijdspanne tussen de industriële en postindustriële, het begin van automatisering te verkennen en hoe dit de menselijke relatie met machines beïnvloedt.

"Ik ben echt geïnteresseerd in de relatie tussen machines en mensen," zei Liz, "Specifiek kijken naar hoe de machines beginnen te spelen als onderdelen van een orkest, met de mens als dirigent."

Het eindresultaat, getiteld Optical Mechanical, was een digitaal werkstuk dat de interactie tussen mensen en, in dit geval, een Spiroflow-transportband onder de aandacht bracht. Geïnspireerd door hoe elk personeelslid en elk stuk van de transportband in harmonie moesten werken om een ​​workflow te creëren, gebruikte Liz televisies, die elk een ander deel van de machine vertegenwoordigden, waardoor de componenten van een orkest werden gesimuleerd.

Om de vloeiende structuur van een transportband weer te geven, werd elke televisie op zijn eigen plint gemonteerd, waarbij elk verbonden was om een ​​onderling verbonden doorlopende standaard te vormen. Het gewenste effect werd bereikt met de televisies en geluiden die op verschillende tijdstippen binnenkwamen, om de lopende band, samen met mensen, samen te laten zien.

In een reactie op de samenwerking zei de marketingmanager van Spiroflow, Eleanor Spensley: “Dit is zeker een ervaring geweest en die heeft onze ogen geopend voor de schoonheid van wat we hier bij Spiroflow doen. Iedereen hier heeft zo'n belangrijke rol in het succesvol maken van ons bedrijf en dit moet worden gevierd. Kunst vindt de schoonheid in alles, en er is veel schoonheid in de productie!

"Het was een plezier om met Liz te werken - ze paste er heel goed bij en nam de tijd om iedereen te leren kennen om hun rol in ons bedrijf te begrijpen."

De uitkomst van het kunstenaarsresidentie van Liz ging met succes in première samen met anderen op het festival van dit jaar, dat plaatsvond 15-16 juni 2019.

[Email protected]
Spiroflow.com
VK: 44 (0) 1200 422525
VS: 1 704 246 0900

Spiroflow Ltd

Wij produceren een volledig assortiment apparatuur voor het verwerken van vaste droge vaste stoffen en ingrediënten in poeder-, korrel-, pellet- en schilfervorm, over het hele spectrum van procesindustrieën.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link