← Terug naar categorie Lagers

Sferische rollagers van Schaeffler zijn nu nog duurzamer

• Rollers met eindprofilering worden achtereenvolgens geïntroduceerd in alle 241-serie tonlagers met boringdiameters van 500 mm en daarboven.

• Randdruk veroorzaakt door slijtage van slijpsel is ten minste 20 procent lager.

• Het gebruik ervan in rollenpersen - die vooral als maalmolen voor cement en grondstoffen worden gebruikt maar ook in de mijnbouw worden gebruikt - biedt veel potentieel.

Schaeffler introduceert achtereenvolgens nieuwe rolelementen in alle 241-serie ronde rollagers in X-life-kwaliteit met boringdiameters van 500mm en hoger. De nieuwe looprollen worden gekenmerkt door hun eindprofilering, een geoptimaliseerde microgeometrie aan de uiteinden van de rollen. Deze verbetering maakt ze aanzienlijk robuuster in gebruik.

Hoewel sferische rollagers met niet-geprofileerde rollen slijten van materialen vertonen als gevolg van wrijving na een korte bedrijfstijd, is de randdruk die wordt veroorzaakt door slijtage van schuurmateriaal ten minste 20 procent lager op lagers met geprofileerde rollen.

De operationele betrouwbaarheid en levensduur zijn aanzienlijk toegenomen, met name in mijnbouw- en verwerkingstoepassingen. Schaeffler zet een nieuwe standaard voor cataloguslagers met zijn grote lagers met rollen met eindprofilering.

Profilering van wentelelementen biedt aanzienlijke voordelen

Geprofileerde rollen bieden doorslaggevende ontwerpvoordelen in vergelijking met rollen zonder profilering. Op geprofileerde rollen wordt de hoeveelheid materiaal op het buitenoppervlak van de walsradius logaritmisch verminderd. In nieuwe staat zijn geprofileerde rollen daarom niet onderhevig aan het risico dat randdrukken zich aan hun uiteinden ontwikkelen bij hoge belastingen. Onder normale bedrijfsomstandigheden treedt randdruk die wordt veroorzaakt door slijtage van slijpsel aanzienlijk later op en is deze ten minste 20 procent lager in vergelijking met niet-geprofileerde walsen. De gebruiksduur wordt met 15 procent verhoogd. De klant profiteert van verhoogde operationele betrouwbaarheid en beschikbaarheid van machines als gevolg van verhoogde slijtvastheid.

Doelmarkten: cement- en mijnbouwsectoren

Het gebruik ervan in walsenpersen - die vooral als maalmolen voor cement en grondstoffen worden gebruikt maar ook in de mijnbouw worden gebruikt - biedt veel potentieel. Deze toepassingen houden hoge belastingen en agressieve omgevingsomstandigheden in. Er is ook een risico van verontreiniging die het lager binnengaat tijdens gebruik en onderhoud, bijv. Wanneer de lagers worden vervangen. Dit leidt op zijn beurt tot verhoogde slijtage en randbelastingen in het rolcontact veroorzaakt door vreemde deeltjes en resulteert in voortijdige materiaalmoeheid en een significante vermindering van de levensduur.

De beproefde aspecten blijven: X-life-kwaliteit en optionele afdichtingen

De nieuwe lagers met rollen met eindprofilering behouden alle X-life-kenmerken van hun voorgangers. Deze omvatten het geoptimaliseerde interne ontwerp met een groter draagvermogen, een verbeterde oppervlaktekwaliteit en de zwevende middenrib die op effectieve wijze wrijving vermindert. De mogelijkheid om de lagers uit te rusten met afdichtingen die niet van invloed zijn op de ontwerpschil, blijft ook ongewijzigd.

Tel 44 (0) 121 313 5830

[Email protected]

www.schaeffler.co.uk/

Schaeffler (VK)

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link