← Terug naar de categorie Process Automation

Specificatie van PROFINET met TSN voltooid

Grafische PN-TSN

Het doel van PI (PROFIBUS & PROFINET International) om TSN te integreren als extra Layer 2-technologie in de PROFINET-architectuur is bereikt met de huidige PROFINET-specificatie V2.4.

Het specificatiewerk is voltooid en de drie delen van het document kunnen worden gedownload op de PI-website. Zowel fabrikanten als gebruikers kunnen op interoperabele wijze de voordelen van TSN implementeren, zoals toekomstbestendige IEEE Ethernet-technologie met een hogere bandbreedte, deterministische, flexibele netwerkconfiguratie en een groot aantal reeds beschikbare chips.

De gebruikersinterface blijft ongewijzigd, dwz het gebruik van IO-gegevens, diagnostiek en parametrisering, aangezien de nieuwe TSN-mechanismen grotendeels werken op de onderliggende communicatielagen. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudiger om aan de slag te gaan met de nieuwe technologie.

Door het toegewijde werk van experts van vele bedrijven, werd de specificatie in iets meer dan een jaar opgesteld in een intensief ontwikkelings- en evaluatieproces. De open discussie en de jarenlange ervaring van de deskundige medewerkers in de respectieve werkgroepen zorgen voor een nauwkeurige en volledige technische beschrijving.

Bovendien zijn zowel de initiële implementaties als de concepten voor de certificering in een vroeg stadium parallel gemaakt. De stabiliteit van de specificatie kon daardoor worden getest en ook worden gedemonstreerd op handelsbeurzen. Voor een goed begrip van de functionaliteit is er ook een richtlijn beschikbaar die de fundamenten van TSN duidelijk verklaart.

PROFINET-specificatie De 2.4- en IEEE-specificaties zijn vooral noodzakelijke grondslagen voor de ontwikkelaars van de basistechnologie van hardware en firmware. De apparaatfabrikanten gebruiken dan eenvoudig de corresponderende stapels of modules en hoeven de details niet meer te begrijpen of zelfs zelf te implementeren. Als gevolg hiervan kunnen apparaatfabrikanten eenvoudig hun bestaande PROFINET-portfolio uitbreiden met TSN.

Uiteraard blijft de specificatie gehandhaafd in het bekende jaarlijkse onderhoudsproces zodat nieuwe klantwensen, ervaringen uit het veld of technologische ontwikkelingen op een open en gemakkelijk te begrijpen manier kunnen worden geïntegreerd. Dit proces ondersteunt de "levende" PROFINET-standaard, die zich al miljoenen keren heeft bewezen en nog steeds voortdurend wordt ontwikkeld, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker en de compatibiliteit.

PI (PROFIBUS & PROFINET International)
PROFIBUS Nutzerorganisatie e. V.

Barbara Weber

Haid-und-Neu-Strasse 7
76131 Karlsruhe, Duitsland

Telefoon: + 49 721 / 96 58 - 5 49
Fax: + 49 721 / 96 58 - 5 89

[Email protected]
www.PROFIBUS.com

De PROFIBUS Group

We creëren en leveren normen, profielen en trainingscursussen voor de digitale communicatie van de procesindustrie

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link