← Terug naar drukmeet- en regelcategorie

Geluidsniveaumeters van PCE-instrumenten - Vind het juiste model voor elke toepassing

stuk msm 4

PCE Instruments produceert en verkoopt hoogwaardige kwaliteit geluidsniveaumeters voor elke toepassing: van kleine handhelds voor thuisgebruik tot draagbare geluidsniveaucamera's voor het lokaliseren van een geluidsbron in grote gebouwen.

Een groot aantal mensen heeft te maken met onaanvaardbare geluidsniveaus in privé- en / of werkomgevingen. Ruis is een zeer individuele parameter en kan niet duidelijk worden gedefinieerd. Het wordt gewoonlijk gevaarlijk of molestend geluid genoemd. Omdat ruis vrij subjectief wordt waargenomen, is een geluidsniveaumeter vereist om de gemeten geluidsdruk in decibel weer te geven.

Een geluidswaarde in decibel helpt bij het evalueren van vliegtuiggeluid, machinelawaai, omgevingsgeluid en lawaai op de werkplek en dient als basis voor verschillende voorschriften. Op de werkplek mag het geluidsniveau bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 40 dB. Wanneer dergelijke drempels worden overschreden, is het tijd om actie te ondernemen om de gezondheid van werknemers te beschermen.

Voor educatief en privégebruik volstaan ​​eenvoudige geluidmeters zonder een Min / Max-functie. Voor langetermijnmetingen, bijvoorbeeld bij het meten van verkeer of omgevingsgeluid, kan een geluidsniveaumeter met een dataloggerfunctie erg handig zijn. Deze dataloggers slaan de verkregen gegevens op voor latere evaluatie.

Het vermogen van een geluidsniveaumeter om onbewerkte gegevens op te slaan die gedurende een bepaalde periode zijn gemeten, is met name belangrijk voor de gezondheid en veiligheid op het werk, waar het essentieel is om de opgeslagen metingen met verschillende toegepaste filters te bekijken.

stuk msm 4

Een voorbeeld van een toepassing van een geluidsmeter in arbeidsveiligheid is de berekening van een tijdgewogen gemiddelde waarde van de gemeten geluidsdruk, rekening houdend met enkele speciale logaritmen. Deze waarde wordt de LEQ (equivalent continu geluidsniveau) genoemd en wordt gebruikt als referentiewaarde voor de geluidsbescherming van werknemers in heel Europa.

Als het gaat om het herkennen van geluiden, heeft PCE Instruments de juiste geluidsmeter voor u. Sommige modellen voldoen aan alle vereisten voor geluidsniveaumetingen in overeenstemming met IEC 61672-1-normen, maar er zijn ook nogal wat basisgeluidsmeters voor thuisgebruik.

Meer informatie is te vinden op de PCE Instruments Geluidmeters pagina

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link