← Terug naar categorie Lagers

SNL Split Pillow Pillow Lagerhuizen Enhanced

HC SNL

Opgewaardeerd assortiment behuizingen voor een langere levensduur van de lager, vereenvoudigde installatie en eenvoudiger onderhoud

SKF heeft een aantal verbeteringen aangebracht aan zijn populaire en beproefde SNL-gesplitste kussenbloklagerhuizen. Het nieuwe SNL-assortiment behoudt alle prestatievoordelen van zijn voorgangers en biedt aanzienlijke verbeteringen in bruikbaarheid.

Effectieve smering is de focus geweest van veel van die verbeteringen. Markeringen die in de behuizingen zijn gegoten, geven nu het juiste vetniveau aan voor een eerste 20- of 40 procent smeermiddelvulling.

De nasmeerpoort is versprongen ten opzichte van het midden van de as van de as, waardoor de vetstroom in de behuizing wordt ondersteund en een geïntegreerde flensgeleiders smeren rechtstreeks uit de fitting naar het lager, waardoor verspild smeermiddel wordt verminderd.

Een geboord, getapt en verstopt vetafvoergat aan de zijkant van de behuizing is een optie, en een uitgebreid assortiment afdichtingsopties is ook beschikbaar.

Om de installatie en uitlijning te vergemakkelijken, zijn de basis van de SNL-behuizingen voorzien van een 45-graden afschuining en ingegoten lijnen die het midden van de lagerzitting en de as van de behuizingboring aangeven.

Modelnummeraanduidingen zijn nu duidelijker gemarkeerd, waardoor het gemakkelijk te identificeren onderdeel wordt geïdentificeerd en individuele serienummers worden gemarkeerd op zowel de onderkant als de dop van de behuizing om misaanpassingen te voorkomen.

Door het gebruik van hoogwaardige gietijzermaterialen heeft SKF de nieuwe behuizingen lichter gemaakt, wat het gebruik tijdens installatie en onderhoud vereenvoudigt en de vrachtkosten verlaagt.

Er zijn SNL-behuizingen verkrijgbaar die geschikt zijn voor buitendiameters van 20mm tot 400mm. Een vereenvoudigd modelaanduidingssysteem maakt het voor gebruikers gemakkelijk en gemakkelijk om de juiste SNL-eenheid te selecteren voor hun behoeften.

Opgewaardeerde SNL-behuizingen hebben dezelfde ingebouwde afmetingen en zijn volledig uitwisselbaar met de huidige SE-behuizingen, samen met andere ISO: 113: 2010-conforme behuizingen zoals SNA en SNH.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via