← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Snelle, gemakkelijke bewaking van de waterkwaliteit kan de sleutel zijn

Typ 8905

Water wordt op zoveel manieren in de voedings- en drankenindustrie gebruikt, zelfs als het eindproduct, wat betekent dat de kwaliteit van dat water zorgvuldig moet worden bewaakt. Met een dergelijke invloed op het eindproduct, kan nauwkeurige bewaking van de waterkwaliteit de sleutel zijn tot een consistente kwaliteitsoutput, dus is het tijd om naar de volgende generatie compacte oplossingen voor continue analyse te kijken?

Greg Wainhouse, UK Watersegmentmanager voor Bürkert, kijkt naar het waterverbruik in de voedsel- en drankensector en de beste praktische methode voor continue monitoring van verschillende aspecten van de waterkwaliteit wanneer dit in het proces komt.

Water is een essentieel element bij de productie van voedsel en dranken, van het wassen van producten tot het hoofdingrediënt, elke toepassing heeft verschillende waterkwaliteitseisen. Toegang hebben tot betrouwbare, actuele gegevens over waterkwaliteitsparameters is een belangrijke stap in het verbeteren van de productiviteit en de kwaliteit van de uiteindelijke voedingsproducten.

Bronbewaking

In de meeste gevallen wordt water geleverd door de lokale waterautoriteit, die de verantwoordelijkheid heeft om een ​​service te verlenen binnen bepaalde parameters. De eisen aan de zuiveringsinstallaties, seizoensveranderingen en de ouderdom van het netwerk kunnen echter een grote invloed hebben, en dit betekent variabiliteit in de kwaliteit van het leidingwater.

DSMS05 TroebelheidCube EUen 0.indd

De innovatieve sensor zorgt voor een minimale voetafdruk
ontwerp betekent dat sensorkubussen kunnen worden geïnstalleerd of
verwijderd zonder anderen in het systeem te beïnvloeden.

Het is mogelijk dat de lokale overheid niet op de hoogte is van een incident zonder toestemming totdat het door consumenten wordt gemeld, maar voor sommige industriële klanten zal deze kennisgeving veel te laat zijn gekomen. Waterschappen moeten bovendien voldoende chloor toevoegen om de verste punten van het netwerk te bereiken. Dit betekent dat degenen die zich het dichtst bij de waterzuiveringsinstallatie bevinden, wat vrij chloor kunnen ontvangen, wat gevoelige apparatuur zoals membranen voor omgekeerde osmose kan beschadigen.

Het alternatief is een boorgat, meestal op of nabij de productielocatie, maar deze bron kan worden beïnvloed door temperatuur, regenval en lokale agrarische activiteiten, wat betekent dat het ten minste elke maand, bij voorkeur vaker, op kwaliteit moet worden getest. De behandeling ter plaatse moet erop gericht zijn om sediment, opgelost ijzer, nitraten en bacteriën te verwijderen.

Filtratiesystemen

Welke bron ook wordt gebruikt, fabrikanten zullen een reeks waterbehandelingsprocessen toepassen, afhankelijk van hun toepassing. Koolstoffilters kunnen chloor, biologische verontreinigingen en smaken verwijderen, terwijl een zandfilter ijzer verwijdert. Ionenuitwisselingsprocessen worden gebruikt om het water te verzachten en zowel pH- als geleidbaarheidsbewaking kan op dit punt plaatsvinden.

Ten slotte wordt filtratie gebruikt om ongewenste deeltjes, organische stoffen en bacteriën te verwijderen. Afhankelijk van de vereiste kwaliteit van water, kunnen fabrikanten ultrafiltratie, nanofiltratie of omgekeerde osmose gebruiken en elk proces kan worden uitgerust met sensoren voor troebelheid, chloor en pH om feedback te geven over de waterkwaliteit.

Veel bedrijven zullen externe waterbedrijven gebruiken om de waterkwaliteit te bewaken en problemen regelmatig aan te pakken. Het probleem met deze aanpak is de frequentie van de interventies en de rapportage. In veel gevallen wordt een maandelijks bezoek passend geacht, dus een probleem kan redelijkerwijs drie weken onopgemerkt blijven, wat een aanzienlijk aantal producten kan beïnvloeden.

waterkwaliteitsparameters 1

Toegang hebben tot betrouwbare, actuele gegevens over waterkwaliteitsparameters is een belangrijke stap in het verbeteren van de productiviteit en de kwaliteit van de uiteindelijke voedingsproducten.

Essentiële gegevens vastleggen

Om deze situatie op te lossen, hebben fabrikanten een nauwkeurig maar flexibel systeem nodig dat rond hun applicatie kan worden gebouwd en rechtstreeks kan worden aangesloten op hun besturingsinfrastructuur. Sommigen hebben alleen pH en troebelheid nodig, terwijl anderen een uitgebreidere oplossing nodig hebben die ijzer, chloor, geleidbaarheid en potentieel voor oxidatiereductie (ORP) omvat.

Het vastleggen van de gegevens is echter slechts de eerste stap, het valideren voor nauwkeurigheid en het gebruik van de gegevens voor positieve procescontrole moeten ook worden overwogen. Voor dit doel is de kalibratie van de sensoren een belangrijke stap die mogelijk een zekere uitvaltijd en extra kosten vereist.

Natuurlijk zijn zelfs betrouwbare gegevens van weinig nut, tenzij het procesbeheersysteem deze effectief kan gebruiken. Dit vereist gemeenschappelijke communicatieprotocollen en deze kunnen per fabrikant verschillen.

Modulaire, flexibele oplossingen

Er is een mogelijkheid voor voedsel- en drankenproducenten om de nieuwste sensortechnologie te gebruiken die een bewezen staat van dienst heeft in nauwkeurigheid en eenvoud. Als een compact en modulair ontwerp biedt het Type 8905 online analysesysteem van Bürkert een reeks voordelen die het voor dit doel kosteneffectief en betrouwbaar maken.

Het Type 8905 biedt een multi-channel, multifunctionele eenheid die in staat is om pH, ORP, geleidbaarheid, vrij chloor en troebelheid, chloordioxide en ijzer te meten. Verschillende metingen worden uitgevoerd door compacte plug-in sensorkubussen, die gebruiksgemak en gemak bieden. De introductie van een chloormonitor is een belangrijke toevoeging vanwege zijn populariteit in het desinfectieproces als een effectief microbicide, desinfectiemiddel en ontsmettingsmiddel.

Bürkert heeft ook een zelfreinigend proces voor de sensorkubussen ontwikkeld dat een oplossing van schoon, gefilterd water en mild citroenzuur gebruikt, voornamelijk om de kubus van de troebelheidssensor door te spoelen. De nauwkeurigheid van de wateranalyseapparatuur kan worden gehandhaafd met behulp van een draagbare reinigings- en kalibratiemodule die wordt aangesloten op het Type 8905. Hierdoor kunnen operators eenvoudige stapsgewijze onderhoudsinstructies en procedures volgen voor het gebruik van kalibratievloeistoffen. Ondertussen bewaakt de basiseenheid voortdurend het proces en neemt de benodigde gegevens op.

waterkwaliteitsparameters 2

Toegang hebben tot betrouwbare, actuele gegevens over waterkwaliteitsparameters is een belangrijke stap in het verbeteren van de productiviteit en de kwaliteit van de uiteindelijke voedingsproducten.

Eenvoudige installatie

Het compacte ontwerp van het Type 8905 zorgt voor een minimale voetafdruk en het innovatieve sensorontwerp betekent dat sensorkubussen kunnen worden geïnstalleerd of verwijderd zonder andere in het systeem te beïnvloeden. Wanneer een nieuwe sensorkubus wordt aangesloten op een vrije sleuf, logt deze in bij het systeem en stelt zijn functies beschikbaar aan alle andere modules in het systeem. Elke sensorkubus bevat alle vereiste gegevens voor het bedienen van de menu's, configuraties en zijn specifieke functies.

Dit stelt operators in staat om te beginnen met een eerste set parameters die worden geanalyseerd waaraan op elk moment kan worden toegevoegd zonder het bestaande systeem te beïnvloeden. Voor toepassingen waarbij meerdere waterstromen moeten worden geanalyseerd, is het al mogelijk om twee of meer van het type 8905-eenheden aan elkaar te koppelen en hun operationele bedieningselementen te combineren tot een enkel touchscreen.

Natuurlijk moeten investeringen in bewakingsapparatuur voor waterkwaliteit zorgvuldig worden beoordeeld en is vaak ondersteunend bewijs vereist om de kapitaaluitgaven te verkrijgen. Met dit in gedachten biedt Bürkert huuroplossingen voor de korte termijn voor het Type 8905, waarmee eindgebruikers een waterkwaliteitsprofiel kunnen opstellen en tegelijkertijd een case kunnen creëren ter ondersteuning van een kapitaalaanvraagproces.

Voor elk bedrijf dat hoge waterkwaliteitsnormen moet handhaven en de integriteit van on-site waterbehandelingsfaciliteiten moet waarborgen, kan het profiteren van de nieuwste analysesystemen aanzienlijke voordelen opleveren. Het Bürkert Online Analysesysteem bespaart tijd en vermindert onderhoudsvereisten. Het is slechts één manier om eenvoudige, nauwkeurige 'live' resultaten te leveren om de kwaliteit en productiviteit op de lange termijn te verbeteren.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Verenigd Koninkrijk
Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]/ A>

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link