← Terug naar categorie Pumps

Sinuspompen voor hoogviskeuze siroop bij de productie van dranken

famix turbodigi

Op BrauBeviale presenteert Watson-Marlow een selectie van haar specialistische reeks technologie voor de drankenindustrie, waaronder sinuspomp Certa. De hoge prestaties en veelzijdigheid van de pomp zijn geïllustreerd met de mixer TurboDigi van fabrikant FAMIX-Maschinenbau GmbH. Dit systeem maakt gebruik van Certa voor het meten van siroop, voor een zachte overdracht en uitstekende CIP-mogelijkheden.

Sinuspompen zijn positieve verdringerpompen. De rotatie van sinusvormige rotoren creëert vier gelijke omtrekkamers, die in hun geheel worden verplaatst, het kamervolume verandert niet. Het medium wordt voorzichtig van de inlaatpoort naar de uitlaatpoort gebracht.

De afdichting van de drukzijde naar de zuigzijde wordt gegarandeerd door een kunststof poort op de rotor. Dit eenvoudige, maar krachtige ontwerp maakt Sine-pompen de perfecte keuze voor het overbrengen van vloeistoffen met een hoge viscositeit, die gemakkelijk bestand zijn tegen viscositeiten tot 8 miljoen centipoise.

Voor de drankenindustrie biedt dit pompprincipe zacht pompen in een grote verscheidenheid aan toepassingen. “In de drankenindustrie worden sinuspompen gebruikt in alle toepassingen, waarbij hoogviskeuze media voorzichtig moeten worden overgedragen, met lage pulsatie en weinig afschuiving”, zegt Christian Paschen, commercieel manager van Watson-Marlow. Dit omvat het lossen van bevroren sinaasappelsapconcentraat van tankschepen, evenals het overbrengen van gist in brouwerijen of het hanteren van delicate wei of room in zuiveltoepassingen.

FAMIX TurboDigi: innovatieve alles-in-één oplossing, individueel aangepast.

Ter illustratie van de sinuspompmogelijkheden, zal de stand van Watson-Marlow in Neurenberg de mixer FAMIX TurboDigi van FAMIX Maschinenbau GmbH bevatten. Dit systeem voor de productie van geavanceerde dranken combineert ontluchting, mengen en carbonatatie in één compact systeem.

De mengverhoudingen worden geregeld door een uiterst nauwkeurig digitaal flowmetersysteem. Dankzij het gepatenteerde FAMIX carbonatatie- en mengapparaat is het mogelijk om dranken te maken die stil of bruisend zijn.

De FAMIX TurboDigi gebruikt een Certa Sine-pomp als sirooppomp. "Het meten van de siroop is een cruciale stap in het proces", legt Herbert Falterbaum uit, Managing Director bij FAMIX-Maschinenbau GmbH. Siroop is niet alleen de duurste grondstof voor het produceren van gemengde dranken, het is ook belangrijk om de kwaliteit en consistentie van het eindproduct te behouden.

De sinuspomp beheerst deze taak met gemak: de volumetrische positieve verdringerpomp waarvan het debiet direct evenredig is met de snelheid, past de hoeveelheid siroop flexibel aan de gewenste mengverhouding aan en pompt de siroop zachtjes, met lage afschuiving en vrijwel geen pulsatie.

Het eenvoudige maar innovatieve ontwerp met slechts één rotor, één as en één afdichting vereenvoudigt het onderhoud. "Bovendien zijn de uitstekende hygiënische en CIP-mogelijkheden van de pomp de voorbestemming van de pomp voor gebruik in mixersystemen zoals onze TurboDigi of ons multi-streamsysteem TurboDigiS", zegt Herbert Falterbaum, Managing Director bij Famix. "Een bijkomend voordeel is dat verschillende viscositeiten met één pomp kunnen worden verwerkt."

Certa verkort de tijd voor CIP-reinigingscycli, minimaliseert downtime en biedt maximale hygiëne voor voedsel- en dranktoepassingen. Alle contactonderdelen op de pomp voldoen aan FDA en EC1935 / 2004. Certa kan worden gebruikt in aseptische processen en is bacteriebestendig zonder dat er extra stoompoorten nodig zijn.

Nog een voordeel: Certa biedt aanzienlijke energievoordelen in vergelijking met minder efficiënte pompen. Afhankelijk van de toepassing wordt het stroomverbruik verlaagd met maximaal 50%. De sinuspomp is verkrijgbaar in zeven verschillende groottes en biedt debieten van 100 l / h tot 99,000 l / h.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link