← Terug naar categorie Recycling en afvalbeheer

Nieuwe service helpt fabrikanten en verwerkers waarde te herstellen van bijproducten en afvalstromen

Partnerschap voor afvalrecycling

'Waar er mest is, is er koper', zoals het oude gezegde luidt. Dit kan echter kloppen voor fabrikanten en verwerkers die mogelijk niet op de hoogte zijn van de financiële waarde van het afval dat wordt gegenereerd in hun activiteiten.

Dat is de reden waarom twee bedrijven in de sectoren afvalrecycling, energie en milieu hebben samengewerkt om een ​​nieuwe Resource Recovery and Re-use-service te starten om fabrikanten te helpen bij het identificeren en terughalen van waardevolle bronnen in hun procesbijproducten en afvalstromen.

Resource recovery-specialist Axion Consulting en Stopford Energy & Environment, een internationaal adviesbureau op het gebied van energie en milieu, hebben hun complementaire expertise gebundeld om fabrikanten en procesbeheerders een 'end-to-end-oplossing' te bieden, variërend van haalbaarheidsstudies tot ontwerp- en inbedrijfstellingsprocessen om te herstellen waarde.

"De primaire drijfveer voor klanten is natuurlijk het financiële voordeel", legt Richard McKinlay, Axion's Head of Engineering & Research, uit. "Toch zijn veel bedrijven mogelijk niet op de hoogte van de waarde van materialen binnen het afval dat ze produceren dat eenvoudigweg wordt verwijderd om te storten zonder meer duurzame alternatieven te onderzoeken.

"Wat we aanbieden, is een consultingservice die fabrikanten kan helpen om de waarde van hun bijproduct en afvalstromen te berekenen en te bepalen hoe die waarde het meest efficiënt kan worden geëxtraheerd."

Op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van de klant, evalueert de service de mogelijkheden voor het terugwinnen van waardevolle materialen uit afvalstromen, waarbij zowel bestaande opties als nieuwe processen voor resource recovery worden bekeken. Het omvat ook een reeks van afvalanalyses, steekproeven en economische en milieutaxaties.

Dr Ben Herbert, directeur Research & Environment van Stopford: "In sommige sectoren kan afval als afval worden beschouwd in plaats van als grondstof. Onze service helpt fabrikanten en verwerkers om te erkennen dat er hier waarde kan zijn en als ze een gedetailleerde beoordeling zouden moeten uitvoeren, kunnen ze inkomstengenererende kansen of kostenbesparingen vinden die ze nooit eerder hadden overwogen. "

Na laboratoriumanalyse gebruiken de teams hun collectieve kennis van verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om grondstoffen te scheiden, isoleren of terug te winnen uit afvalstromen. Door de marktsectoren van hun klanten te begrijpen, kunnen ze vaststellen waar deze producten van waarde kunnen zijn in een andere branche of hoe ze kunnen worden opgewaardeerd om waarde te hebben voor wederverkoop aan de markt.

Ben voegt daaraan toe: "Bovendien kunnen klanten die zich bezighouden met deze service hun toewijding aan innovatie tonen, erkenning krijgen voor het terugwinnen van resources en proberen de milieu-impact te minimaliseren, met het oog op hun winstgevendheid."

Axion Consulting is onderdeel van de Axion groep die innovatief resource herstel en oplossingen voor verwerking van recycling van afval materialen ontwikkelt en exploiteert. De groep werkt met een breed scala aan opdrachtgevers, van overheidsinstellingen en lokale overheden aan bedrijven in diverse commerciële sectoren, over de praktische ontwikkeling van nieuwe verwerkings-en collectie methoden om waarde te herstellen van afval middelen.

Stopford Energy & Environment is een internationaal adviesbureau op het gebied van energie en milieu met een specialisme in het terugwinnen van hulpbronnen uit afval. Met capaciteiten variërend van procesontwikkeling en conceptueel ontwerp tot en met de inbedrijfstelling van de schema's en naleving van de milieuwetgeving, heeft Stopford talloze projecten opgeleverd om zijn klanten in staat te stellen de waarde van hun afvalstromen te maximaliseren.

Axion Consulting

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.