← Terug naar drukmeet- en regelcategorie

Sensata lanceert nieuw witboek over de rol van druksensoren in het ontwerp van nieuwe waterpomp

sensata-water-systems-efficiency druksensoren

Sensata Technologies, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van oplossingen voor sensor, industriële besturing, energiebeheer en elektrische beveiliging, heeft een nieuw witboek gepubliceerd dat laat zien hoe waterpompen met nieuwe technologie en druksensoren voldoen aan de behoeften van 21st Century.

Water op grote schaal verspreiden is een uitdaging die de wereld al tientallen jaren aanpakt. Het is een bijzondere uitdaging in hoogbouw en met een trend voor ontwerpers om zich in stedelijke gebieden te vestigen in plaats van uit, is het een uitdaging die een nieuwe focus is geworden voor ontwerpingenieurs.

Het witboek kijkt in het bijzonder naar hoe 'oude technologie' waterpompen die de neiging hebben om op volle snelheid of helemaal niet te werken, worden vervangen door variabele snelheidspompen (VSP) die een VFD (Variable Frequency Drive) of een variabele snelheidsaandrijving (VSD) gebruiken ) om het pomptoerental en het stroomverbruik continu te optimaliseren met behoud van een constante uitlaatdruk van de pomp.

In dergelijke scenario's zijn druksensoren essentieel. Een druksensor converteert de uitlaatdruk naar een elektrisch signaal dat de VFD gebruikt om de pompsnelheid aan te passen en wordt ofwel opgenomen als een integraal onderdeel van het pompontwerp of extern gemonteerd als onderdeel van een totaaloplossing. Evenzo is in veel gevallen een schakelaar met hoge uitschakeldruk gemonteerd om te voorkomen dat de pomp extreme druk produceert. Een extra druksensor kan ook op de inlaat van de pomp worden gemonteerd om de efficiëntie te bewaken.

De voordelen van druksensoren in het hedendaagse ontwerp van de variabele snelheidspomp kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdgebieden: efficiëntie (pompen die gebruikmaken van FO's in combinatie met druksensoren blijken tot 30% efficiënter te zijn dan 'traditionele' technologieën); betrouwbaarheid (VSP's werken vaak op lagere snelheden waardoor er minder belasting op de pomp is); en de gebruikerservaring (de efficiëntie en betrouwbaarheid van een VSP vertaalt zich uiteindelijk in een verbeterde klantervaring. Zelfs in de meer uitdagende omgevingen, zoals hoogbouw, kan een constante, betrouwbare waterdruk worden gehandhaafd).

Het witboek heet 'Verbetering van de efficiëntie en betrouwbaarheid van watersystemen met variabele snelheidspompen en druksensoren' en is geschreven aan Daniel Mullen, productlijnmanager bij Sensata Technologies.

Het kan worden gedownload van www2.sensata.com/water.

Sensata Technologies

Eerst en vooral is Sensata een engineering-gericht bedrijf, met een missie om ingenieurs in een breed scala van sectoren en industrieën in staat te stellen slimmere, meer verbonden oplossingen te creëren voor hun ontwerpuitdagingen

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link