← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Schaeffler publiceert duurzaamheidsverslag

duurzaamheidsverslag 2018

• Schaeffler zet zich in voor duurzaamheidsinitiatieven

• Overzicht van duurzaamheidsprojecten in 2018

• Duurzame bedrijfsstructuren versterkt

Schaeffler, leverancier van wereldwijde automobiel- en industriële producten, heeft zijn duurzaamheidsverslag voor het 2018-boekjaar gepubliceerd. Het rapport, met als thema "Vooruitgang zichtbaar maken", biedt een transparant en gedetailleerd overzicht van het duurzaamheidswerk van het bedrijf op elk van zijn vier strategische actiegebieden: "Duurzaam beheer", "Klanten en producten", "Milieu en energie" en "Medewerkers en samenleving".

Overzicht van duurzaamheidsprojecten bij Schaeffler

Het rapport is opgesteld in overeenstemming met de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI). In overeenstemming met de vorige duurzaamheidsverslagen van het bedrijf, geeft de 2018-editie informatie over de niet-financiële doelen en maatregelen van de Schaeffler Groep, die kernelementen zijn van de geïntegreerde duurzaamheidsstrategie. In 2018 omvatten de belangrijkste aandachtsgebieden van het programma voor duurzaamheidsbeheer van de Schaeffler Group onder meer de verdere ontwikkeling van duurzame toeleveringsketens en de resourcebesparende productie van mobiliteitsoplossingen.

"Als wereldwijd bedrijf hebben we een bijzondere verantwoordelijkheid voor het milieu en de samenleving. Daarom is een holistische benadering van duurzaamheid in de hele waardeketen een kernonderdeel van onze waardegedreven strategische oriëntatie. De veranderende verwachtingen van alle groepen belanghebbenden maken het des te belangrijker dat we niet alleen op een transparante manier rapporteren over onze duurzaamheidsactiviteiten en -prestaties, maar ook voldoen aan onze duurzaamheidsambities in ons dagelijks werk, " zei Corinna Schittenhelm, Chief Human Resources Officer bij de Schaeffler Group.

Het 2018-duurzaamheidsverslag, dat Schaefflers derde is, overtreft opnieuw de rapporteringsnormen die zijn vastgelegd in de Duitse implementatiewet voor CSR-richtlijnen (CSR-RUG), waarmee het streven van het bedrijf naar alomvattende, transparante en baanbrekende duurzaamheidsinitiatieven wordt onderstreept. Het rapport beschrijft ook de bijdragen van het bedrijf aan het bereiken van de Agenda 2030 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Door zijn bedrijfsactiviteiten doet Schaeffler zijn deel door tien van de 17 SDG's te ontmoeten.

Duurzame bedrijfsstructuren versterkt

Sinds januari 2019 heeft Schaeffler zijn duurzaamheidsstructuren voor bedrijven versterkt, waaronder de oprichting van een speciale afdeling die rechtstreeks rapporteert aan de HR-afdeling op het niveau van de Raad van Bestuur. De verantwoordelijkheid voor duurzaamheidskwesties wordt nu gebundeld onder leiding van Thomas Fußhöller, die begin dit jaar toetrad tot de Schaeffler-groep als hoofd van duurzaamheid, milieu, gezondheid en veiligheid.

Door deze stap te nemen, heeft Schaeffler zijn interne functie voor duurzaamheidsbeheer versterkt en blijk gegeven van zijn engagement om zijn duurzaamheidsstrategie krachtig na te streven in samenwerking met geselecteerde belanghebbenden.

Het duurzaamheidsverslag van de Schaeffler-groep, met een reeks interactieve grafische elementen, is beschikbaar online. Ga naar onze website voor de meest recente informatie over duurzaamheidskwesties website.

Schaeffler (VK)

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via