← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Schaeffler en Mitsubishi Electric kondigen wereldwijd strategisch partnerschap aan

schaeffler mitsubishi elektrisch
  • Gebruikmaken van "[Email protected]" oplossingen.
  • Strategische samenwerking voor de toekomst van de productie.
  • Industrie 4.0-productoplossingen voor slimme productie.


Mitsubishi Electric Corporation en Schaeffler Technologies AG & Co. KG hebben een wereldwijd strategisch partnerschap aangekondigd als onderdeel van de [Email protected] Alliantienetwerk. Sinds 2010 zijn beide bedrijven partners in de [Email protected] Alliance, onderdeel van Mitsubishi Electric Corporation [Email protected] Concept.

Dit concept ondersteunt bedrijven met maatregelen in het kader van de digitale transformatie, zoals de integratie van machine- en installatiegegevens in MES (manufacturing execution systems) en ERP-systemen (enterprise resource planning).

Industrie 4.0-scenario's worden gekenmerkt door sterk geïndividualiseerde producten in zeer flexibele productieomstandigheden. Samen met productietechnologie omvat Industry 4.0 ook digitaal verbonden componenten en machines. Dr. Stefan Spindler, CEO Industrial of Schaeffler AG, legde uit:

"Om Industry 4.0-oplossingen met een substantiële toegevoegde waarde voor de klant te bieden, hebben we samenwerking tussen verschillende bedrijven nodig. Met de technologische expertise en systeemkennis van Schaeffler en Mitsubishi Electric, die samenwerken in deze wereldwijde strategische samenwerking, kunnen we intelligente oplossingen bieden die zijn toegesneden op de eisen van de klant en de markt om productieactiviteiten en levenscycluskosten voor apparatuur te optimaliseren. "

Mr. Noriyuki Shimizu, Corporate Executive Group Vice President Factory Automation Systems Group bij Mitsubishi Electric, voegde toe:

"De afgelopen jaren hebben we met succes gezamenlijke projecten uitgevoerd in verschillende landen in Europa en Azië. Nu willen we onze samenwerking op wereldwijd niveau intensiveren en uitbreiden. "

Schaeffler en Mitsubishi Electric werken samen om de connectiviteit te vergroten en Industry 4.0-oplossingen te creëren die de stilstand van de machine verminderen en de productiviteit voor de klant maximaliseren.

Het machineprotocol SLMP (seamless message protocol) geïmplementeerd in Schaeffler conditiebewakingssystemen maakt het mogelijk dat trillingssensoren bidirectioneel communiceren met de PLC van Mitsubishi Electric (programmeerbare logica controller) en de vastgestelde karakteristieke waarden verzenden.

De PLC verwerkt de gegevens tot informatie, die wordt voorbereid als platte tekstberichten en wordt weergegeven op een display. Een extra integratieniveau maakt het ook mogelijk om het conditiebewakingssysteem via een netwerkkabel en Modbus-protocol met de PLC van de betreffende installatie te verbinden.

Schaeffler draagt ​​concepten bij die mechatronische producten, systemen voor conditiebewaking en digitale diensten combineren tot toepassingsspecifieke 4.0-oplossingspakketten. Deze bieden de basis voor het creëren van op maat gemaakte producten en diensten waarvan de nadruk altijd ligt op de effectiviteit van het totale systeem.

Mitsubishi Electric Corporation biedt een breed scala aan fabrieksautomatiserings- en verwerkingstechnologieën, waaronder PLC's, omvormers, robots, servo-aandrijvingen en HMI, die bijdragen tot een hogere productiviteit en kwaliteit op de werkvloer.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie en Branding van Schaeffler UK [Email protected] of ga naar www.schaeffler.co.uk

Schaeffler (VK)

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.