← Terug naar categorie Condition & Vibration Monitoring

Schaeffler Condition Monitoring Solution helpt ongeplande stilstand van waterzuiveringsgemalen voorkomen

touchscreen weergave-eenheid

Een drinkwaterbehandelingsbedrijf in Azië voorkomt ongeplande stilstand van kritieke apparatuur in alle pompstations na de succesvolle installatie van een conditiebewakingsoplossing van Schaeffler.

De klant beschikt over een drinkwaterzuiveringsinstallatie waar elke dag 200 miljoen liter water kan worden behandeld, gefilterd, gechloreerd en - na een recente uitbreiding van de locatie - geozoniseerd en biologisch geactiveerd. Aangezien de exploitant verantwoordelijk is voor een betrouwbare levering van drinkwater van hoge kwaliteit voor de regio, is het beschermen van de relevante voorzieningen tegen storingen een topprioriteit.

pompen en motoren bewaken

84 SmartChecks zijn ingesteld om te controleren
pompen en motoren over 15 pompen
stations.

Uitdaging voor Schaeffler

De klant was op zoek naar een intelligent conditiebewakingssysteem (CM) om storingen in zijn pompstations betrouwbaar te voorkomen. Na uitbreiding van zijn faciliteiten door de nieuwste technologieën en processen voor waterbehandeling te installeren, wilde het bedrijf een krachtige, volledig geïntegreerde CM-systeemoplossing implementeren.

Schaeffler-oplossing

De Schaeffler-oplossing bestaat uit een speciaal ontworpen CM-systeem op basis van SmartCheck-sensoren. In totaal zijn 84 SmartChecks volledig geïntegreerd in de infrastructuur van de klant via een PLC (programmeerbare logische controller), die de kritieke apparatuur in 15-pompstations bewaakt. Bewaakte apparatuur omvat lagers op pompen en motoren, evenals pompschoepen / waaiers. De SmartChecks controleren trillingen, temperatuur en snelheid, evenals asuitlijning en balancering.

De gegevens kunnen afzonderlijk worden bekeken bij elk pompstation of centraal in de controlekamer. Het systeem maakt ook de implementatie van geautomatiseerde routines mogelijk, zoals het activeren van alarmen en de noodstop van apparatuur.

Klantvoordelen

Met behulp van het CM-systeem dat volledig is geïntegreerd via de PLC, kan de klant vrijwel ongeplande systeemuitval voorkomen, zodat er altijd hoogwaardig drinkwater aan de regio kan worden geleverd. Bovendien kan schade aan apparatuur leiden tot hoge kosten van enkele duizenden euro's. Dit risico is ook praktisch geëlimineerd.

Slimme controles

De SmartChecks controleren trillingen, temperatuur
en snelheid op kritieke apparatuur.

De klantspecifieke geïmplementeerde CM-oplossing biedt zeer gedetailleerde informatie over trillingen, temperatuur en andere parameters voor elk apparaat, die op een volledige, eenvoudig te begrijpen manier in het systeem van de klant kan worden gevisualiseerd. Het hoge detailniveau biedt de perfecte basis voor operationele betrouwbaarheid en voorspellend onderhoud. Dit betekent dat de gebruiker geen speciale kennis van trillingsdiagnose op locatie nodig heeft.

Wat is er speciaal?

De combinatie van uiterst nauwkeurige conditiebewaking en eenvoudige bediening overtuigde de klant in de praktijk volledig, die nu van plan is om vergelijkbare oplossingen in andere applicaties op verschillende locaties te implementeren.

www.schaeffler.co.uk

Schaeffler (VK)

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link