← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Het ronddraaiende voedselzeefje verwijdert verontreinigingen

ronddraaiend voedselzeefje

Eco Treasures verbetert de efficiëntie en vermindert productverlies tijdens de productie van zaadoliën door de Russell Eco Separator te installeren.

Een van de belangrijkste productieactiviteiten van Eco Treasures is de ecologische extractie van etherische oliën uit plantaardig restmateriaal en fijne fruitzaden. Om te voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en alles te waarborgen ijzerhoudende besmetting binnen de batches wordt geëlimineerd, wendde het Belgische bedrijf zich tot Russell Finex, de toonaangevende leverancier van trillende scheiders van hoge kwaliteit, voor een innovatieve verwerkingsoplossing.

De extractie van zaadolie uit resterende bevroren pulp begint met het scheiden van de zaden van de sappulp. Om de zaden te scheiden, wordt de bevroren pulp eerst gesmolten en vervolgens gedroogd.

Het probleem waarmee het bedrijf werd geconfronteerd, was dat er na het droogproces te veel stof uit de gedroogde sappulp aan de zaden was bevestigd, wat resulteerde in een lagere kwaliteit geëxtraheerde olie. Met de Russell Eco Separator® geïnstalleerd in plaats van het vorige zeefsysteem, was Eco Treasures in staat stof van de fijne zaden te scheiden waardoor ze de zaden stofvrij door de pers konden sturen.

De resultaten waren zeer positief. Niet alleen heeft de Russell Finex-machine het stof uit de zaden verwijderd, het heeft hen ook tijd bespaard door de hoeveelheid arbeid die in hun vorige productieproces is gegaan, te verminderen. Deze twee factoren hebben bijgedragen tot de verlaging van de productiekosten voor Eco Treasures, een verhoging van de productiviteit en een beter product voor hun klanten.

Alstublieft neem contact op met Russell Finex voor meer informatie over deze applicatie of hoe het bedrijf kan helpen met uw specifieke vereisten.

Russell Finex Ltd

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via