← Terug naar de categorie Drogen & koelen

Ready Foods houden hun koelte dankzij de viskeuze oplossing van HRS

THECOO ~ 2

Ready Foods, een Amerikaanse fabrikant van soepen en sauzen, heeft de tijd die het kost om een ​​van haar kernproducten te koelen, met een derde verminderd, dankzij een kant-en-klaar koelsysteem van HRS Heat Exchangers. De HRS-oplossing, ideaal voor viskeuze materialen, heeft Ready Foods in staat gesteld de productie van de vleesmarinade die het levert aan een toonaangevende restaurantketen aanzienlijk te verhogen.

Ready Foods, gevestigd in Denver, Colorado, is een kook- en koelbedrijf dat soepen en sauzen voor restaurants en de vleesindustrie produceert. Na het ontvangen van een grote bestelling voor een van zijn vleesmarinades van een toonaangevende keten van Mexicaanse fast-service restaurants, moest het bedrijf de capaciteit vergroten. Het bestaande proces waarbij de marinade wordt gekookt en gestoomd en vervolgens gedurende drie uur in 5lb-zakken in een waterkoeling wordt gekoeld, zou Ready Foods niet in staat stellen te voldoen aan de toegenomen vraag van klanten naar 2,000lb-bakken. Marco Antonio Abarca, President en eigenaar van Ready Foods, en Greg Hefter, Plant Engineer, gingen op zoek naar een alternatieve oplossing waarmee ze de tijd die nodig was om de marinade af te koelen van 200 ° F naar 38 ° konden verkorten F en daarmee de productieniveaus verhogen.

Het koelsysteem bevat een afsluitbare CIP-kast om de voedselveiligheid te garanderen

Het koelsysteem bevat een afsluitbare CIP-kast om de voedselveiligheid te garanderen


Een eenvoudige oplossing

Al snel ontdekten ze echter dat het vinden van het juiste koelsysteem geen eenvoudige taak was, merkte Greg op; "Enkele aanbevolen systemen die een grote footprint of een 20FT-plafondhoogte vereisten; anderen konden slechts één of twee delen van de oplossing leveren en verwachtten dat wij de rest zouden sourcen en het zelf zouden integreren; terwijl sommigen ons systemen lieten zien die veel te complex en verfijnd waren om door onze medewerkers te gebruiken, "voegt Greg eraan toe. "We hebben niet de luxe van een team van ingenieurs op afroep 24 / 7, dus elk systeem dat we kozen, moest eenvoudig te bedienen zijn en eenvoudig genoeg voor onze monteurs om voor te zorgen."

flexibel ontwerp
Slechts één leverancier, HRS Heat Exchangers, kon aan alle vereisten van Ready Foods voldoen, dus Marco en Greg stuurden hen twee versies van hun marinade voor het testen. De ene was erg dun terwijl de andere een geconcentreerde vorm van het product was.

"In eerste instantie stelde Ready Foods voor om het dunnere product te koelen met R-404-koelmiddel", zegt Cameron Creech, US Sales & Engineering Manager van HRS. "Omdat dit een agressieve koelmedia is, hebben we een tweetraps koelsysteem overwogen: de eerste fase koelde het product met gekoeld water, een veel minder agressief medium; in de tweede fase zou er gekoeld moeten worden met ammoniak. "

De originele bestelling voor deze oplossing werd in juli 2017 uitgegeven, maar kort daarna wijzigde de klant van Ready Foods de opdracht, waarbij hij in plaats daarvan koos voor het dikkere product en glycol verkoos in plaats van R-404-koelmiddel als koelmedium. HRS stelde snel een herzien ontwerp samen en de nieuwe PO werd in september 2017 goedgekeurd.

HRSΓÇÖ koelsysteem bestaat uit 10 AS-serie triple-buizen als voorkoelingwisselaar

Het koelsysteem van HRS omvat 10 AS-serie triple-buizen als voorkoelingwisselaar


Totale ondersteuning

De kant-en-klare oplossing van HRS voor Ready Foods bestaat uit een transferpomp om het product van de kookketels naar de balanstank te verplaatsen; een saldotank om zowel gerecycleerd als nieuw binnenkomend product te ontvangen en te mengen; een BP-6 hydraulische pomp om het product door het systeem te duwen; een voorkoeler, bestaande uit 10 AS-serie triple-buizen als voorkoelingwisselaar, die het product koelt met gekoeld water; de uiteindelijke koeler, omvattende twee Unicus warmtewisselaars met geschraapt oppervlak; en tenslotte een driewegklep die het product in de vultank of terug naar de saldotank stuurt, afhankelijk van het feit of aan de temperatuurvereisten wordt voldaan of de vultank te vol is om product te ontvangen.

Hygiënische bediening
HRS leverde ook hulpapparatuur, waaronder een CIP-systeem (Cleaning-in-Place) en een set warm water met stoom om bevriezing te voorkomen in het geval van een productiestop (ook gebruikt om de oplossing te verwarmen tijdens het geautomatiseerde CIP-programma).

De standaard instellen
Het koelsysteem werd in september 2018 in bedrijf gesteld en is sindsdien met succes in gebruik. Het verschil in het volume dat Ready Foods nu kan produceren, is aanzienlijk. "Vroeger duurde het drie uur om de marinade te koelen, maar we zijn nu in staat om in slechts een uur af te koelen. We hebben de nieuwe, toegenomen vraag van onze klanten bij kunnen houden, zelfs tijdens piekmomenten. Op een basis van vijf dagen per week kunnen we 200,000lbs raken, "concludeert Marco.

Uit operationeel oogpunt is gebleken dat het een geïntegreerd systeem is dat niet te complex is en een kleine footprint heeft. Omdat een groot deel van de werknemers van Ready Foods Spaanstalig is, heeft HRS bovendien een functie opgenomen op de hoofdpagina van het programma waarmee de besturing tussen Engels en Spaans kan worden geschakeld.

Neem voor meer informatie contact op met HRS Heat Exchangers, op:

Tel: 0031 6 53622053
[Email protected]
www.hrs-heatexchangers.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link