← Terug naar categorie Solids & Bulkmaterialenverwerking

QV Foods Brandt FLT's met Flogas

flogas qv voedsel

Aardappel- en groentenproductiebedrijf QV Foods heeft de LPG-levering van zijn vorkheftruck (FLT) overgeschakeld naar Flogas, waardoor het een aanzienlijk 30% bespaart op zijn rekeningen. Door deze besparing heeft het bedrijf ook een gloednieuwe, centraal gelegen gasrotonde kunnen financieren - een handig en veilig tankstation voor zijn LPG FLT-vloot.

QV Foods is een vierde generatie familiebedrijf in Spalding, Lincolnshire, en is verantwoordelijk voor het produceren van 1,600 ton aardappelen per week, een breed scala aan groenten (waaronder suikermaïs, knoflook, uien, salades en brassica's) en vers bereide, kant-en-klare producten. De boerderij en vier fabrieken bevinden zich op een grote 40-acre-site en vereisen dat 29-vorkheftrucks dagelijks producten produceren.

"Het overstappen van leveranciers na 15-jaren heeft een enorme impact gehad op onze winst," zegt Scott Bird, operations manager voor aardappelen. "Onze FLT-vloot staat centraal in alles wat we doen, dus het was van vitaal belang dat we een consistente, betrouwbare levering kregen. Maar het was net zo belangrijk dat we ook profiteerden van concurrerende tarieven. Overschakelen naar Flogas heeft alle vakjes voor ons aangevinkt en is echt zakelijk zinvol.

"In feite hebben we zoveel besparingen gerealiseerd, dat we erin geslaagd zijn om een ​​volledige verplaatsing van onze gaslocatie te financieren - iets dat we al heel lang hoopten te doen. Onze LPG-tanks bevonden zich vroeger aan het uiteinde van de site, wat lange tankbeurten betekende voor veel van onze heftruckchauffeurs. De tanks begonnen ook vrachtwagens te lossen, wat een potentieel gezondheids- en veiligheidsrisico inhield. Nu hebben we één centrale site die er geweldig uitziet, voldoet aan alle veiligheidseisen, geschikt is voor alle bestuurders en waarmee we nog efficiënter kunnen opereren - we zijn erg blij. "

Flogas werkte nauw samen met QV Foods om drie twee-tons LPG-bulktanks op de nieuwe centrale gaslocatie te installeren. Deze tanks bevatten ultramoderne telemetriesystemen, die op afstand de gebruiksniveaus controleren en automatisch een opwaardering regelen wanneer nodig, zodat ze nooit leeg raken. De FLT's zijn elk uitgerust met een eigen LPG-cilinder en bestuurders kunnen ze eenvoudig vullen in slechts 30 seconden met behulp van elektrische doseerunits. Dit betekent dat zwaar tillen wordt voorkomen, het vermindert kostbare uitvaltijd en verbetert ook de veiligheid voor werknemers.

Toegewijd aan het verminderen van zijn koolstofvoetafdruk, blijft QV Foods investeren in LPG-aangedreven vorkheftrucks in plaats van diesel, in een poging om koolstofemissies te verminderen, evenals PM10-deeltjes voor een betere luchtkwaliteit. Naast het feit dat hij schoner is, laat LPG geen roet achter op waardevolle voedingsmiddelen en wordt het risico op kostbare hoeveelheden gemorst. Het is ook krachtiger dan elektrische voertuigen, waardoor het de perfecte keuze is voor FLT's die zwaar tillen beheren.

"Een andere belangrijke driver voor onze verhuizing, was de één-op-één klantenservice die we van Flogas hebben ontvangen," voegt Scott toe. "Het team heeft geluisterd naar onze behoeften en een op maat gemaakte oplossing geboden die echt voor ons werkt. Het beste is, we weten dat we in veilige handen zijn en we hebben voortdurende ondersteuning waarop we kunnen vertrouwen. Dat is wat je nodig hebt in een bedrijf als het onze.

"We zijn zo blij met de resultaten van onze recente overstap en de klantenservice die we hebben ontvangen; we willen nu ook ons ​​voedselproductiegebied omzetten naar Flogas, " voegt Scott toe. "Dit deel van het bedrijf heeft een groot fornuis, dat 1,500 liters LPG per week nodig heeft om aardappelen gedeeltelijk te bereiden voor bereide maaltijden. Het idee is om een ​​voorraad van Flogas te hebben! "

Voor meer informatie e-mail: [Email protected] of ga naar: www.flogas.co.uk/business-lpg-forklift-trucks

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link