← Terug naar categorie Pumps

Pulp gaat de voedselverspilling als ultrabetrouwbare Landia-pompen helpen bij het maken van AD-substraat

ole andersen

Pompen en mengers van Landia spelen een sleutelrol in het succes van de nieuwe voorbehandelingstechnologie van Gemidan Ecogi die door brons gescheiden voedselafval verwerkt tot een hoogwaardig op pulp gebaseerd substraat voor AD.

Aanvankelijk leverde een 11kW Landia-pomp tijdens een stroomtest in de afvalbehandelingsinstallatie KomTek Miljoe in Jutland, Denemarken, veel betere resultaten dan een 22kW-model van een andere fabrikant - ondanks de uitdagende onbewerkte pulp met een vaste-stofgehalte tot 17%.

Met Deense gemeenten op een deadline van 2022 om ervoor te zorgen dat 50 procent van het afval wordt gerecycled, gelooft AffaldPlus 'Energy Manager, Ole J. Andersen, dat de beslissing om de milieuprestaties van leveranciers van apparatuur te betwisten al vruchten afwerpt.

"Om de circulaire economie echt te omarmen in onze afvalverwerkingsinstallatie", zei hij, "moeten we oefenen met wat we prediken en heel goed kijken naar de levensduurkosten van items zoals pompen en mixers, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de energie- en onderhoudskosten laag. Er was nooit discussie over het kopen van de goedkoopste mogelijke plant. Hier investeren we in de toekomst, dus het is maar goed dat we kiezen voor sterke betrouwbare apparatuur ".

De voorbehandelingstechnologie van Gemidan Ecogi in de fabriek van AffaldPlus verwerkt afval voor zes gemeenten in Zuid- en West-Zeeland, waarbij water wordt toegevoegd aan het opgevangen afval, dat vervolgens door een centrifuge-pulper wordt gedreven. Het afval wordt opgelost in een viskeuze, poreuze massa voor gebruik als grondstof in een AD / biogasinstallatie. De ontgaste biomassa wordt als meststof op velden verspreid.

Ole J. Andersen voegt toe: "Het verwerken van organisch huishoudelijk afval met het Gemidan Ecogi-proces is voor ons een nieuw vertrekpunt, maar met de roestvrijstalen pompen en mengers van Landia hebben we een zeer robuust en betrouwbaar systeem. Onderhoud is ook gemakkelijk en veilig met alles op een handige plaats, in plaats van naar de tank te moeten gaan ".

De nieuwe fabriek heeft aan alle nieuwe eisen voldaan voor het gebruik van de afvalgaspulp op landbouwgrond, die onlangs in de Deense wetgeving is opgenomen. In feite is de biopulp van de Gemidan Ecogi-fabriek tot vijf keer schoner dan de wet vereist.

www.landiaworld.com

Landia Ltd

Maak pompen en mixers van topkwaliteit. We doen dit sinds 1933. We werken nauw samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing tot stand te brengen. Wij verkopen geen standaardproducten.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via