← Terug naar Gezondheid en veiligheid categorie

Process Safety Expert, Paul Gruhn, presenteert Keynote Address op ISA's 58th IIS

De International Society of Automation (ISA) heeft vandaag aangekondigd dat procesveiligheidsexpert Paul Gruhn met ICS Triplex | Rockwell Automation zal een keynote-adres afgeven op het 58th Annual International Instrumentation Symposium (IIS) op woensdag 6 June 2012 in La Jolla, Californië, VS.

Gruhn zal IIS-deelnemers van over de hele wereld toespreken over lessen die zijn getrokken uit proces- en luchtvaartongevallen en, nog belangrijker, hoe ze te vermijden. Zijn presentatie gaat in op het belang van training, bewustwording en procedures bij het minimaliseren van gevaarlijke scenario's. Onderwerpen zijn onder meer:

• waarom iedereen training nodig heeft
• belang van het volgen van procedures door mensen
• erkennen dat sommige mensen niet weten wat ze niet weten
• onmogelijk om elk mogelijk gevaarlijk scenario te voorzien
• hergebruik van software is niet altijd succesvol geweest
• bijna-ongevallen worden vaak niet opgevolgd
• het verleden wordt vaak genegeerd

Gruhn is de wereldwijde procesveiligheidsconsulent bij ICS Triplex | Rockwell Automation. Hij studeerde af aan het Illinois Institute of Technology in Chicago, Illinois, VS, in 1980 met een Bachelor of Science diploma in Mechanical Engineering. Gruhn is al meer dan 20 jaar zeer actief met ISA op sectie-, divisie- en afdelingsniveau. Hij werd een ISA-fellow in 2001, is lid van de ISA84-standaardcommissie (op systemen met veiligheidsinstrumenten) en de ISA101-standaardcommissie (op interfaces van menselijke machines). Gruhn is de ontwikkelaar en instructeur van ISA-cursussen over veiligheidssystemen, de auteur van twee ISA-handboeken, hoofdstukken in andere boeken en meer dan twee dozijn gepubliceerde artikelen. Hij is de ontwikkelaar van het eerste software-modelleringsprogramma voor commerciële veiligheidssystemen. Gruhn is een erkende professionele technicus (PE) in Texas, VS, en is een ISA84-expert.

IIS, het langst lopende divisiesymposium van ISA, vindt plaats in 4-8 juni 2012 en zal alle aspecten van instrumentatietechnologieën en -toepassingen op het gebied van automatisering omvatten. Het biedt drie dagen lang technisch programmeren, gepresenteerd door experts uit de industrie, evenals een wedstrijd voor studentenkranten, instrumentatiebeurzen, netwerken en meer. Daarnaast zullen door instructeurs geleide trainingen worden georganiseerd om het technische programma aan te vullen. Onderwerpen die op dit symposium worden behandeld, zijn procesinstrumentatie, sensortechnologie, tip-timing, meten en virtuele instrumentatie om er maar een paar te noemen.

Deelnemers verdienen doorlopende onderwijseenheden voor het voltooien van de trainingscursussen en de professionele ontwikkelingstijden voor het bijwonen van de technische sessies.

IIS wordt gesponsord door Honeywell, een ISA Corporate Partner en door de volgende ISA-divisies: Aerospace Industries, Test Measurement en Process Measurement and Control. Programmaontwikkeling is ook in samenwerking met ISA's Automatic Controls and Robotics Division en Chemicals and Petroleum Industries Division en de Propulsion Instrumentation Working Group.

Meer informatie over IIS op www.isa.org/iis of door + 1 919-549-8411 te bellen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.