← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

Voorbereiding van automatiseringssystemen voor de productie voor de zomer

Klimaatregeling plannen

Rittal waarschuwt gebruikers van productie-automatiseringssystemen om te controleren of ze zijn voorbereid op de zomerse hitte en, indien nodig, een inspectie van hun apparatuur uit te voeren om het risiconiveau te controleren.

Hoge temperaturen zijn de meest voorkomende oorzaak van het struikelen of zelfs uitvallen van gevoelige elektrische en elektronische componenten.

Een defect elektrisch apparaat kan een grote verstoring van de productie veroorzaken, wat een bedrijf honderdduizenden ponden per uur zou kunnen kosten. De kosten van het falen van catastrofale apparatuur zijn nog hoger, omdat dit een langere periode van uitvaltijd betekent, terwijl vervangende producten worden ingekocht en gemonteerd.

Jason Swann, Product Manager voor Klimaat van Rittal, adviseert: "Elektrische apparatuur genereert veel warmte. Voeg daarbij de omgevingswarmte van de stijgende temperaturen in de zomer en uw behuizing zal een kritiek punt van oververhitting bereiken zonder voldoende koeling. Wat zou u doen als de apparatuur die uw productielijn beheert - uw PLC's, aandrijvingen en bedieningselementen - niet werkte vanwege onvoldoende of onjuiste koeling? Kun je het je veroorloven om het risico te nemen. "

Omvormeraandrijvingen worden gebruikt in elektrische apparatuur omdat ze zeer effectief zijn in het verminderen van de hoeveelheid gebruikte energie - wat lagere productiekosten betekent. Uitgaande van een efficiëntie van 97 procent, kan een 250kW-schijfeenheid tot 7.5kW warmte produceren, waarvan een groot gedeelte wordt vastgehouden in de behuizing waarin het is geïnstalleerd. Daarom zal er zonder voldoende koeling warmte ontstaan.

De levensverwachting van componenten wordt enorm beïnvloed door overtollige warmte. De levensverwachting van een elektrische component wordt met 50 procent verlaagd voor elke 10 ° C toename van de omgevingstemperatuur. Dus een dure omvormeraandrijving koel houden, zijn levensduur verlengen, het risico op falen verminderen en u geld besparen.

Klimaatbeheersing plannen

Rittal biedt de volgende lijst met vragen om te controleren of er een probleem is met brouwen:

Valt uw apparatuur uit of valt hij uit door hoge temperaturen?
Is dit van invloed op de productie, in die zin dat het ofwel vertraagt ​​of helemaal stopt?
Als u rondloopt op uw werkvloer, voelen uw behuizingen dan warm aan?
Zitten uw kastdeuren op het hoogtepunt van de zomer regelmatig open en heeft u grote ventilatoren nodig die in uw panelen blazen om de apparaten erin te koelen? Dit vormt ook een gezondheids- en veiligheidsrisico!
Leidt een onvoldoende koeling van procesvloeistoffen tot uitval van de productie?
Zou uw bestaande koeloplossing baat hebben bij een gezondheidscontrole?
Elke "ja" -respons suggereert dat een thermisch onderzoek een verstandige volgende stap zou kunnen zijn. Het expertteam van Rittal kan een RiAssure3-enquête leveren en indien nodig advies geven over de beste oplossing.

Jason legt uit: "Een RiAssure3-onderzoek zal het waarschijnlijke risico van een systeemoververhitting identificeren. Het onderzoek zal elke bestaande koeloplossing beoordelen en bepalen hoe geschikt deze is voor die specifieke werkomgeving. Indien nodig zal het dan aanbevelingen doen met betrekking tot herstelmaatregelen - bijvoorbeeld wijzigingen in het service- en onderhoudsregime van het systeem om de efficiëntie te verbeteren of de aanbeveling om te investeren in verschillende klimaatbeheersingstechnologie.

"Onze ingenieurs zullen hun advies altijd aanbieden vanuit het perspectief van functionaliteit, energie-efficiëntie, installatiegemak, service en onderhoud, op basis van real-life gegevens die op locatie worden gemeten."

Bescherming van besturings- en automatiseringsapparatuur

Welke koeloplossing is geïnstalleerd, hangt uiteindelijk af van de hoeveelheid warmte die wordt geproduceerd binnen het paneel en de omgeving waarin deze is geïnstalleerd. Het moet specifiek zijn voor een bepaalde toepassing.

De belangrijkste overwegingen concentreren zich rond of de behuizing zich in een koude of warme omgeving bevindt, of die omgeving schoon of vuil is en in welke mate. De omstandigheden kunnen ook in de loop van de werkdag, week, maand of het jaar veranderen, dus de uiteindelijke selectie van een geschikte koeloplossing is misschien niet helemaal eenvoudig.

Jason vervolgt: "Behuizingen die in een koele en schone omgeving worden geplaatst, kunnen vinden dat ventilator- en filterunits meer dan voldoende zijn, aangezien een enkel apparaat meer dan 4 kW aan koeling levert in ideale omstandigheden. Als de lucht echter vies is, is het nog steeds mogelijk om optimaal te profiteren van lage omgevingstemperaturen door energie-efficiënte lucht-lucht-warmtewisselaars te gebruiken om de nodige koeling te bieden. "

Voor toepassingen waarbij de temperatuur in de behuizing lager moet zijn dan buiten de behuizing, kan een oplossing op basis van koelmiddel de beste optie zijn.

Het nieuwe Blue e + koelaggregaat van Rittal, met capaciteiten tot 6kW, kan werken bij omgevingstemperaturen tot 60 ° C maar biedt ook gratis koeling wanneer de buitenlucht koeler is door het innovatieve gebruik van hybride technologie.

Lucht-water-warmtewisselaars kunnen worden gebruikt in nog hogere omstandigheden en het water wordt afgeleverd op een afgelegen locatie waar de warmte, tot 10kW van één eenheid, effectiever kan worden afgevoerd en met minder effect op de temperatuur van de omgeving.

Meer informatie op www.rittal.co.uk en www.friedhelm-loh-group.com of op twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.