← Terug naar categorie Poederverwerking en -verwerking

Poederstrooitesten - Optimaliseer keramische poederverwerkingstoepassingen

testen van de poederstroom

Powder flow-specialisten Freeman Technology zal aanwezig zijn op Ceramics Expo (april 30 - mei 1 2019, Cleveland, OH, VS). Het bedrijf biedt oplossingen voor materiaalkarakterisering gericht op het optimaliseren van de procesprestaties, het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de kwaliteit in een breed scala van sectoren, waaronder keramiek.

Hoewel keramische processors een brede selectie van poederkarakteriseringstechnieken hebben waaruit gekozen kan worden, stellen de toepassingen binnen de industrie specifieke eisen. Het feitelijk karakteriseren van de poedereigenschappen kan zowel de ontwikkelingscyclus versnellen als optimaliseren.

De oplossingen van Freeman Technology omvatten de FT4 Powder Rheometer®, een uitgebreide poederstroomtester, die unieke dynamische methodologieën combineert, geautomatiseerde afschuifcellen (in overeenstemming met ASTM D7891) en een reeks bulkeigenschapsproeven om poedergedrag te kwantificeren in termen van stroom en verwerkbaarheid.

Dynamische metingen van een poeder in beweging kwantificeren niet alleen de vloeibaarheid, maar laten ook toe de invloed van lucht te onderzoeken. Monsters kunnen worden geanalyseerd in geconsolideerde, geconditioneerde, beluchte of zelfs gefluïdiseerde toestanden. De FT4 wordt aangevuld door de Uniaxial Powder Tester (UPT), die een nauwkeurige en reproduceerbare maat biedt voor de uniaxiale onbeperkte opbrengststerkte (uUYS) van een poeder om de stroombaarheid te beoordelen en te rangschikken.

Een betrouwbare poederkarakteriseringstechniek, die relevant is voor het proces, maakt het gemakkelijker om materialen te ontwikkelen die geschikt zijn voor toepassing in de keramische industrie. Bezoekers kunnen beide instrumenten bekijken op stand #130, waar vertegenwoordigers van Freeman Technology het hele evenement bij de hand hebben om alle aspecten van de materiaalkarakterisering te bespreken, inclusief hoe poedertesters procesgerelateerde metingen leveren om in-procesgedrag te voorspellen en de productiviteit en kwaliteit te optimaliseren.

Ga voor meer informatie over Freeman Technology naar www.freemantech.co.uk.

Freeman Technology Ltd

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link