← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Bepaal gecomprimeerde lucht lekken in minuten om nutsrekeningen te verminderen en de productiviteit te maximaliseren

Fluke ii900 Sonic Industrial Imager

Fluke ii900 Sonic Industrial Imager

Persluchtsystemen kunnen door lekkage een aanzienlijke hoeveelheid lucht verliezen. Volgens het Amerikaanse Compressed Air and Gas Institute (CAGI) verliest bijvoorbeeld het gemiddelde persluchtsysteem 30 procent van de lucht door lekken. Het lokaliseren van die lekken was een tijdrovend en moeizaam proces.

Met de nieuwe Fluke ™ ii900 Sonic Industrial Imager kunnen onderhoudsteams snel de locatie van de lekken van perslucht, gas en vacuümsysteem lokaliseren, zelfs tijdens piekproducties. Lekkages kunnen binnen enkele minuten worden gedetecteerd. Meer informatie is te vinden op www.fluke.co.uk/ii900

Met minimale training kunnen technici persluchtlekken aanzienlijk sneller identificeren dan met traditionele diagnosemethoden. Het controleren van luchtlekken kan nu worden uitgevoerd tijdens de gebruikelijke onderhoudsroutine.

Met een reeks microfoons in combinatie met de nieuwe SoundSight ™ -technologie, filtert de draagbare Fluke ii900 Sonic Industrial Imager achtergrondgeluiden zodat onderhoudsteams lekken in persluchtsystemen nauwkeurig kunnen lokaliseren, zelfs in de meest rumoerige omgevingen.

"We zijn sterk afhankelijk van lucht - het is een van de belangrijkste hulpprogramma's die we het gebouw binnenkomen" zei Josh Stockert, Maintenance Technician III bij Genie (een merk van Terex). "Met de Fluke ii900 Industrial Imager kunnen we aan de zijlijn gaan staan ​​en de luchtlijn inspecteren die overgaat terwijl karren en mensen eronder bewegen. We hebben geen invloed op hen, maar we kunnen het labelen en het tijdens de lunch repareren in plaats van te wachten op een premium weekenddienst om het te repareren.

"Nu hoeven we niet te kijken naar het toevoegen van nieuwe, grotere compressoren of ontvangerketens, dus niet alleen capaciteits- en energiebesparingen, maar nu hebben we het over kapitaalbesparingen."

Inspecteer een hele plant in uren

Het 7-inch LCD-aanraakscherm overlapt een SoundMap ™ op een visueel beeld voor snelle identificatie van leklocaties. Dankzij de eenvoudige, intuïtieve interface kunnen technici de geluidsfrequentie van het lek isoleren om luide achtergrondruis uit te filteren. Binnen een paar uur kan het team de hele fabriek inspecteren - tijdens piekwerkzaamheden. Afbeeldingen kunnen worden opgeslagen en geëxporteerd voor rapportagedoeleinden.

Akoestische beeldvorming gecombineerd met industriële diagnostiek

De Fluke ii900 is ontworpen in samenwerking met Sorama, een in Eindhoven gevestigd bedrijf dat is gespecialiseerd in oplossingen voor geluidbeheersing en geluidsanalyse. De combinatie van Sorama's lange geschiedenis en expertise op het gebied van akoestische beeldvorming en het leiderschap van Fluke op het gebied van diagnostische industriële test- en meetapparatuur heeft geleid tot de creatie van een tool die de duurzaamheid en bruikbaarheid heeft die vereist is voor industriële onderhoudstoepassingen.

Hoeveel zou een bedrijf kunnen besparen als je geluid zou kunnen zien? Bekijk de onderstaande video en voor meer informatie bezoek www.fluke.co.uk/ii900

Ga voor meer informatie over alle Fluke-producten naar de Fluke-website op www.fluke.co.uk.

Fluke (UK) Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link